Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

το ψέμα έχει κοντά ποδάρια


Ο Βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς.

Ο απόλυτος "κυρίαρχος του παιχνιδιού" και μέχρι πριν λίγο καταλληλότερος ξαφνικά έγινε ακαταλληλότατος και πάει άδοξα στα μαύρα σκοτάδια της ιστορίας για να μην πω τίποτα χειρότερο. Όμως έτσι είναι πάντα.

Γιατί το ψέμα -τουλάχιστον το χοντρό- έχει κοντά ποδάρια.
Κι ο Καραμανλής στηρίχτηκε ολοκληρωτικά σχεδόν πάνω στο ψέμα.

Κήρυξε πόλεμο κατά της διαπλοκής.
...Σαν να λέμε η Λιάνα Κανέλλη
να κάνει αντικαπνιστικό αγώνα με το τσιγάρο στο χέρι...


Όπως αποδείχτηκε το παραμύθι αυτό δεν είχε μέλλον και τα επεισόδια που θα έκανε θα ήταν λίγα! Γιατί η ΝΔ (λέγε με δεξιά) ήταν φυσικά ο πρώτος διδάξας τη διαφθορά και την απαλλοτρίωση δημοσίου χρήματος. Την ήξεραν τη δουλειά όσο κανένας άλλος. Και όχι μόνο τη διαφθορά αλλά και τον αυταρχισμό και το ψαλίδισμα λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και άλλα πολλά.
Έτσι όσο περνούσε ο καιρός κι ο χορός και το γλέντι άναβε, τα πέπλα έπεφταν ένα ένα, μέχρι να αποκαλυφθεί τελικά όλη η φιγούρα ενός κόμματος απ’ τα παλιά, γνήσια συντηρητικού, αντιδημοκρατικού, αυταρχικού, σκληρού, δεξιού-δεξιότατου

Από το “ελληνικό καφενείο”

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ (σε αντίθεση με την ΝΔ) είναι δημοκρατικό κόμμα είναι αστοιχείωτος.
Στην ΝΔ οι αρχηγοί εκλέγονται μετά από γόνιμο διάλογο και αντιπαράθεση. Το αποδεικνύει η ήρεμη αλλαγή 6 αρχηγών από την μεταπολίτευση και έπειτα. Στην αντίπερα όχθη, οι ηγέτες επιλέγονται με μεθόδους που θυμίζουν καθεστώτα Κορέας, Συρίας και άλλων τριτοκοσμικών κρατών που έχουν αποτελέσει μοντέλα για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Επίσης το εκλογικό αποτέλεσμα, πέρα από την αποδοκιμασία της ΝΔ, αποδεικνύει πως στις δημοκρατίες η εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία γίνεται ομαλά και τακτικά. Χωρίς γάτζωμα στην εξουσία απο ημιπαράλυτους αρχηγούς, καφετζούδες, αστρολόγους και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
W.

Ανώνυμος είπε...

Η νέα κυβέρνηση πριν λίγο ορκίστηκε.

Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται περιμένω με ενδιαφέρον τη στάση σας.
Θέλω να πιστεύω ότι θα είστε το ίδιο καυστικοί σε κάθε στραβοτιμονιά. Καλή επιτυχία για το καλό όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Το υπουργείο διαφάνειας να επιβάλει αμέσως τα ση θρου στις γυναίκες

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν το συζητώ. Στηρίζω Παν. Ψωμιάδη για πρόεδρο της ΝΔ.