Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Στις Δημοτικές εκλογές του 2010

Το θέμα ξεκαθάρισε πριν λίγο στη Βουλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι, οι εκλογές το Νοέμβριο του 2010 θα γίνουν με τη «νέα αρχιτεκτονική» στην Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης θα είναι πια η Περιφέρεια και όχι η Νομαρχία. Ο υπουργός επισήμανε ότι δε θα γίνει καμιά εξαίρεση «για να εξυπηρετηθεί κάποιος, οποιοσδήποτε».

Ο κ. Ραγκούσης εξήγγειλε επίσης την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή την κατάργηση του 42%, ποσοστό με το οποίο εκλέγεται από τον πρώτο γύρο Δήμαρχος και επάνοδο στην απόλυτη πλειοψηφία.

Ακόμη, επαγγέλθηκε «νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση και το κράτος» (απλό και λιτό κράτος, αντικατάσταση του «Θησέα», οικονομική μεταρρύθμιση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων, με «κόκκινη γραμμή» το απόρρητο και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα).

Ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος είπε, απαντώντας στον Γ. Ραγκούση, ότι το μείζον είναι η οικονομική μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και εκεί εστίασε αυτός την πολιτική του, πριν τη διοικητική μεταρρύθμιση, με την απόδοση στην τοπική και νομαρχιακή διοίκηση παρακρατούμενων από την κεντρική διοίκηση πόρων.

Επομένως, το Νοέμβριο του 2010 θα έχουμε ένα νέο τοπίο στο νησί μας και στις Κυκλάδες γενικότερα.


19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Καί τώρα τί θά γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οί άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις."
Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα πέσουν κορμιά για την καρέκλα.
Από εμάς εξαρτάται να μην είναι χαμένα κορμιά.

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν εντελώς τα πολιτικά δεδομένα, αν αυτό που γράφετε είναι γεγονός.
Η συνένωση των δύο Δήμων απαιτεί προετοιμασία και αποδοχή από τους κατοίκους της νέας κατάστασης.
Δεν είναι νομίζω και το ποιο εύκολο πράγμα.
Αν το δούμε μηχανιστικά ,το σύστημα θα αποτύχει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ.
Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΒΗΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙ ΔΗΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ( ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ) , ΔΗΛΑΔΗ
ΘΑ ΣΥΝΝΕΝΟΘΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ Δ. ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ? Π.Χ. ΕΓΚΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ?, ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΙ ΔΑΝΑΚΟΣ ?, ΚΩΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΑΔΟ? , ΚΩΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗ? Κ.Λ.Π.
ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ?
ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ?
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.
θΑ ΜΠΕΙ ΠΡΟΥΠΟΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ << ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ>>?
ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ?
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ?

ΒΑΖΩ ΛΙΓΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΖΗ
ΒΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

και κλάμα οι κυρίες. Τι θα γίνουν όλοι οι κρατικοδίαιτοι; έπαρχοι, νομάρχες, ανυινομάρχες και πάει λέγοντας; και τι λένε τώρα οι οποαδοί της άναρχης ανάπτυξης; Ακούσατε την Μπιρμπίλη; ούτε ψίλος στον κόρφο τους. Τι να λέει άραγε ο νταμπάκης; δηλώνει ακόμη ΠΑΣΟΚ; ΄Εχει να πέσει γέλιο, πολύ γέλιο. Βρηκαν τον μάστορά τους, θα ξεβρωμίσει ο τόπος, νισάφι πια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης ό,τι λέει το πιστεύει, ακόμη και για απαογόρευση της εκτός οικισμών δόμησης έκανε υπαινιγμούς η Μπιρμπίλη, δεν μασάει από πονηριές η κυρία, είναι μαγκας με τα όλα της. Λαμόγια των Κυκλάδων που πλουτίσατε καταστρέφοντας το περιβάλλον πάρτε πόδι, το κλίμα άλλαξε δαν σας αντέχει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ? ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα γνωστά λαμόγια το κατέστρεψαν και το καταστρέφουν με την ανοχή και συνενοχή κάποιων. Θυμάσαι τι έγινε με τις χωροταξικές επί Σημίτη; Θυμάσαι πώς σκυλόβριζαν τον Σηφουνάκη για τις χωροταξικές των μικρών νησιών. Σήμερα η εφημερίδα ΑΠΟΨη γράφει ότι "ο Σηφουνάκης ήταν αποτυχημένος Υπουγός Αιγαίου γιατί τον ξαναβάζει;". Βεβαια ήταν αποτυχημένος επειδή προσπαθησε να προστατέψει τα μικρά νησιά από την οικοπεδοποίησή τους και απ' το χτίσιμο ακόμη και στην άμμο. Τότς δεν ζητούσαν ο Μπάιλας με τον ρήγα την απομάκρυνσή του απ' το Υπουργείο;

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑ ΘΑ ΕΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός να βγάλουμε
Φιλοτίτη δήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είστε οι πρώτοι και με διαφορά που αναδείξατε το θέμα πανελλαδικά ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του κ. Ραγκούση, συμφονώ μετο φίλο "19 Οκτώβριος 2009 7:13 μμ" που λέει:"ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΒΗΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙ ΔΗΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ( ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ)"
Ο προβληματισμός μπορεί να μεταφερθεί και να βοηθήσει τους μόνιμους κατοίκους του νησιούγια να ...ΜΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ο οδηγός του Επάρχου θα ενεί Έπαρχος στη Μουτσούνα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 10:27 ΜΜ

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ-ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ? ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΘΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα ζητήματα τριβής στο θέμα του ενιαίου Δήμου νομίζω θα είναι η ΕΔΡΑ του.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο. Ας είναι η Χώρα όπου θεωρητικά υπάρχουν οι υποδομές.
Το πρωτεύον είναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, οι ΠΑΡΕΔΡΟΙ τα ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και σίγουρα η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ και η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του ενιαίου Δήμου με ΙΚΑΝΟΥΣ και όχι με τους παρατρεχάμενους αργόσχολους, αργόμισθους και καλομαθημένους κηφήνες.
Ξέρετε πόσοι περιμένουν για βόλεμα;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου είπε ότι ο Σηφουνάκης έκανε πίσω ΄πταν ήταν υπουργός Αιγαίου. Όλες τις χωροταξικές μελέτες των μικρών νησιών (14 συνολικά) τις πέρασε και ισ΄χυονυ ακόμη μέχρι σήμερα, όπως και το ΥΠΕΧΩΔΕ πέρασε τη χωροταξική της Τήνου. Δεν άφησαν την Παπανδρέου οι τοπικοί παράγοντες της Νάξου ( να περ΄σει και τη χωροταξική της Νάξου που ήταν επίσης έτοιμη.

Ανώνυμος είπε...

DIORUVSH
Ποιος σου είπε ότι ο Σηφουνάκης έκανε πίσω Oταν ήταν υπουργός Αιγαίου. Όλες τις χωροταξικές μελέτες των μικρών νησιών (14 συνολικά) τις πέρασε και ισχύουν ακόμη μέχρι σήμερα, όπως και το ΥΠΕΧΩΔΕ πέρασε τη χωροταξική της Τήνου. Δεν άφησαν την Παπανδρέου οι τοπικοί παράγοντες της Νάξου να περάσει και τη χωροταξική της Νάξου που ήταν επίσης έτοιμη.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος. Και η χωροταξική της Νάξου πέρασε με υπογραφή της Βάσως το 2003.

Ανώνυμος είπε...

Λάθος ποτέ δεν πέρασε. Μακάρι να είχε περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Οκτώ προτάσεις για το περιβάλλον


Με τη φράση «οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) αλλάζουν έναν παραδοσιακό τρόπο δράσης, που μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει σε καλοπροαίρετη κριτική και ακτιβισμό. Αυτήν τη στιγμή έρχονται με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου. Θα μελετήσουμε τις προτάσεις αυτές και πολύ σύντομα θα καταλήξουμε στις επόμενες δράσεις μας στο θέμα της προστασίας της βιοποικιλότητας», η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη υποδέχθηκε χθες τους εκπροσώπους δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίες της κατέθεσαν κοινή πρόταση για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας.

Πλαίσιο οκτώ προτάσεων

Οι οργανώσεις αυτές (WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS) κατέθεσαν πλαίσιο οκτώ προτάσεων, οι οποίες προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προστατευόμενων περιοχών και το συντονισμό των διαφορετικών κατηγοριών προστασίας, το ξεκαθάρισμα του καθεστώτος προστασίας και του πλαισίου διαχείρισης του δικτύου Natura 2000, σειρά ρυθμίσεων για την προστασία ευαίσθητων οικοσυστημάτων, όπως οι μικροί υγρότοποι και οι βραχονησίδες, ρυθμίσεις για την προστασία του φυσικού χώρου, όπως κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης και συγκεκριμένων «δασοκτόνων» νομικών διατάξεων.

Μέτρα προστασίας

Παράλληλα, οι οργανώσεις ζητούν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των σημαντικών ειδών χλωρίδας και πανίδας, με ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τα ενδημικά είδη, καθώς και μέτρα που αντιμετωπίζουν την απειλή της εξάπλωσης εισβαλλόντων και ξενικών ειδών, προστασία του βιολογικού πλούτου από την απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, τη δημιουργία «πράσινου ταμείου», το οποίο θα εισπράττει τα ποσά που ήδη πληρώνουν οι φορολογούμενοι για την προστασία του περιβάλλοντος, με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων όπως οι αστικές αναπλάσεις και η σωστή λειτουργία προστατευόμενων περιοχών, και την αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος.

«Ανοίγει διάλογος»

Από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων, ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δ. Καραβέλας τόνισε ότι «έχει πολλά θέματα να λύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η προστασία της βιοποικιλότητας. Θεωρούμε ότι ήρθε η στιγμή η χώρα αυτή επιτέλους να διαμορφώσει μια σοβαρή πολιτική για την προστασία της βιοποικιλότητας και ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο. Προς αυτή την κατεύθυνση ήρθαμε εδώ εκ μέρους δέκα ΜΚΟ να δώσουμε μια κοινή πρόταση για το τι πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει, προκειμένου πιο αποτελεσματικά να προστατευτεί η βιοποικιλότητα. Ανοίγει έτσι ένας διάλογος που ελπίζουμε ότι θα έχει συνέχεια και είμαστε εδώ να προωθήσουμε και να διεκδικήσουμε ό,τι το καλύτερο για το περιβάλλον της χώρας».