Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Πέσανε όλα τα στραβά μαζεμένα

…και πελάγωσε ο Γιάννης.

Πήρε λοιπόν σαν βάση …. “τους αξιακούς συμβολισμούς της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Εθνικής Παιδείας που εκπέμπουν για όλους μας όχι εθνικιστική αλλά πατριωτική στάση.
Πατριωτική στάση που στο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και βαλκανικό ευμετάβλητο γεωγραφικό και πολιτικό γίγνεσθαι είναι απαραίτητο συστατικό της εθνικής μας πορείας.”
, όπως χαρακτηριστικά λέει και έκτισε το σκεπτικό της κριτικής του για τις προγραμματικές δηλώσεις…

Αν ήθελε ντε και καλά να κάνει δήλωση, μπορούσε να πει απλά:

“Από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ μας νίκησε το ΠΑΣΟΚ, απλά ΕΜΕΙΣ ΧΑΣΑΜΕ. Ζητούμε συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα ψέματα που και εμείς του είπαμε για να υφαρπάξουμε την ψήφο του”


Τελεία και παύλα.
Θα του λέγαμε τότε όλοι, μπράβο Γιάννη.


Η δήλωση του κ. Βρούτση είναι η εξής:

“Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε, καθ' όλη τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, μιας διαδικασίας ιδιαίτερα σοβαρής, κατά την οποία η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταθέσει ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου και ενώπιον του λαού αναλυτικά το πρόγραμμά της για την διακυβέρνηση της χώρας, ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο.

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων Υπουργών κινήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο ίδιο με αυτό των προεκλογικών εξαγγελιών δηλαδή με αοριστίες, ασάφειες και γενικές αρχές.

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε προθέσεις και ευχές για αξιοκρατία, μείωση του ελλείμματος, μείωση του δημόσιου χρέους, φορολογική δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Πώς όμως να υπάρξει συμφωνία όταν για όλα τα προηγούμενα δεν υπήρχαν προτάσεις που να εξειδικεύουν και να αναδεικνύουν εκτός το «ΘΑ » και το «ΠΩΣ».

Δείγμα πολιτικής αναξιοπιστίας αποτελεί επίσης η στροφή 180 μοιρών της Κυβέρνησης, που ενώ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως τουλάχιστον δήλωνε προεκλογικά, δίνοντας ελπίδες αμέσως μετά τις εκλογές, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την οικονομική κατάσταση, δεν αναγνωρίζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και ρίχνει όλα τα βάρη στη Ν.Δ. ζητώντας θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Η τοποθέτηση του Υπ. Οικονομικών ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική, όταν αντίθετα με αυτό που εξέφραζε ο ίδιος και το κόμμα του προεκλογικά, περί πράσινης ανάπτυξης σε πρόγραμμα 100 ημερών, δήλωσε ενώπιον του εθνικού κοινοβουλίου ότι προχωρούμε σε δανεισμό. Δείγμα της προχειρότητάς τους αποτελεί επίσης, ότι το πρώτο φορολογικό Νομοσχέδιο θα έρθει στη βουλή στις αρχές του 2010.

Ακόμα χειρότερο είναι το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ζητήματα ύψιστης εθνικής σημασίας όπως η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, η αφαίρεση του όρου Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την απόρριψη του όρου Αιγαίου.

Παραβλέπουν ότι χιλιάδες Έλληνες μεγάλωσαν με τους αξιακούς συμβολισμούς της Μακεδονίας, του Αιγαίου και της Εθνικής Παιδείας που εκπέμπουν για όλους μας όχι εθνικιστική αλλά πατριωτική στάση. Πατριωτική στάση που στο παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και βαλκανικό ευμετάβλητο γεωγραφικό και πολιτικό γίγνεσθαι είναι απαραίτητο συστατικό της εθνικής μας πορείας.

Αλλά ακόμα και το γενικόλογο κείμενο ευχών του Υπ. Εσωτερικών για το αύριο της δημόσιας διοίκησης, που δεν αναγνώρισε ούτε ένα θετικό στοιχείο από την κυβέρνηση της Ν.Δ., μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ.

Η αναγγελία ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τον Καποδίστρια 2 και την αιρετή περιφέρεια μέσα στο 2010, χωρίς όμως να προσδιορίζει το πώς θα εξευρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι που είναι απαραίτητοι και είχαν προσδιοριστεί με σαφήνεια από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ., όταν επιχείρησε να προχωρήσει στο εγχείρημα αυτό, αποτελεί ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ του ΠΑΣΟΚ. Είναι άλλωστε γνωστή η ικανότητά του να δημιουργεί θεσμούς και μετά να τους εγκαταλείπει στην τύχη τους, απαξιώνοντάς τους για λόγους εντυπωσιασμού. Το ίδιο έκανε και με τον Καποδίστρια 1, το ίδιο έκανε και με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το πλέον παράδοξο αλλά αναμενόμενο είναι ότι η Κυβέρνηση που ως Αξιωματική Αντιπολίτευση χθες δεν συμμετείχε και δεν ψήφισε την αναθεώρηση του άρθρου 101 του συντάγματος, σε ολόκληρες τις προγραμματικές της δηλώσεις, δεν εξειδίκευσε και δεν ανέδειξε ως όφειλε ειδικές στοχευμένες πολιτικές και ειδικές δράσεις για τη νησιωτική Ελλάδα. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τη συνέχιση όλου αυτού του μεγάλου έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και τα νησιά μας. Η μόνη αναφορά που έγινε από τον Πρωθυπουργό σε επίπεδο προθέσεων είναι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που και εδώ δεν προσδιορίστηκε ούτε ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης ούτε και το πώς θα καλυφθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Με λίγα λόγια η νησιωτικότητα στο πρώτο κυβερνητικό δείγμα γραφής βρέθηκε στα αζήτητα.

Και ο τουρισμός βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τις Κυκλάδες και την Ελλάδα, που συνολικά ως κλάδος αποτελεί το 18% του ΑΕΠ και απασχολεί 800.000 εργαζόμενους, όχι μόνο χάθηκε τελείως από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά και καταργήθηκε ως αυτόνομο υπουργείο.”

Γιάννης Βρούτσης, Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πατριωτισμός του Βρούτση γέρνει προς Σαμαρά μεριά.
Λέτε να το παίζει δίπορτο;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τόση ιδεολογική ενότητα στο κόμμα που ο καθένας βγαίνει και κάνει δήλωση. Αφού τοποθετήθηκε ο Καραμανλής και οι υποψήφιοι πρόεδροι οι άλλοι το κάνουν για να προκαλούν συζήτηση γύρο από το όνομά τους. Μάλλον άλλα πράγματα τους ενώνανε και εμείς τρέχαμα σα βλάκες.

Ανώνυμος είπε...

Μας πήγαν πίσω σε όλους τους τομείς

Τα ισχυρά κυβερνητικά στελέχη συνέβαλαν με τις επιλογές τους στην επιδείνωση των προβλημάτων και τη διάλυση των κοινωνικών συμμαχιών που εξασφάλισαν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. Ο ένας διόριζε χωρίς καν να προβληματίζεται για το δημοσιονομικό κόστος της φαυλοκρατίας. Ο άλλος εξυπηρετούσε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της αναγκαίας προστασίας του περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι ακολουθούσαν προσωπικές στρατηγικές -αυτοπροβολής, διαχείρισης του πολιτικού κόστους και δημιουργίας επιχειρηματικών, διαπλεκόμενων συμμαχιών-, αδιαφορώντας για την κοινή προσπάθεια.

Ο κ. Καραμανλής άργησε να αντιδράσει στις συνέπειες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Όταν το έκανε, υιοθέτησε μια πολιτική στα μέτρα του τραπεζικού συστήματος, που ελάχιστα πρόσφερε στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας.

Αντιμέτωπο με την εξασθένηση της πολιτικής θέσης της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, το κυβερνητικό επιτελείο χάραξε, με ευθύνη του κ. Καραμανλή, μια στρατηγική ταπεινωτικής εξόδου από την εξουσία. Όπως ήταν φυσικό, η πολιτική μπλόφα έγινε αντιληπτή από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τους ψηφοφόρους. Οι Νεοδημοκράτες κράτησαν αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας και οι ψηφοφόροι τιμώρησαν σκληρά αυτούς που ζήτησαν την τρίτη λαϊκή εντολή επειδή δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τη δεύτερη.

Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ, city press

Ανώνυμος είπε...

Κύρτσο,άκουσα ότι εκεί στη ΝΔ τσακώνονται επειδή παρέλειψαν να σε ρωτήσουν για το πως και το τι..Σα δε ντρέπεσαι λίγο...Σε μάθαμε από τότε που ήσουν στο ΚΚΕ.Το κακό είναι ότι οι νεώτεροι δεν ξέρουν το ποιόν σου.
κόκκινος οκτώβρης.

Ανώνυμος είπε...

Πω, πω, μας ξεφτιλίσανε. Αισθάνομαι πολύ άσχημα. Είμαστε οι τελευταίοι. Οι βάρβαροι της Ευρώπης. Γι' αυτό ο άλλος παρέδωσε. "Κορόιδεψα, κορόιδεψα" είπε "Φτάνει"!

Μας το είπανε στα ίσια οι Ευρωπαίοι. "Τέρμα το παιχνίδι. Δεν μπορείτε να ξαναδώσετε ψεύτικα νούμερα για τα ελλείμματα".

Μας καταστρέψανε. Μας παρουσίασαν κατεργαρέους και φτωχοδιάβολους της Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Από παντού οργή και έκπληξη για τα ψεύτικα στοιχεία. Γίναμε ρεζίλι στην Κοινότητα.Το έλλειμμα που ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου έλεγε πως είναι 6, το πολύ 8, έγινε μέσα σ' ένα μήνα 12,5! Ποιός θα πληρώσει αυτή την αναξιοπιστία;

Λέγανε εν γνώσει τους ψέματα. Γνώριζαν την αλήθεια. Κι ενώ γνώριζαν την δραματική κατάσταση της οικονομίας μας έκαναν προεκλογικά παροχές για να κερδίσουν τις εκλογές.

Αυτή είναι η απόφαση ευθύνης του Καραμανλή; Η θαρραλέα πολιτική που προειδοποιούσε για σκληρά μέτρα αλλά χωρίς να λέει στους πολίτες την αλήθεια;

O ARMOYNIAS είπε...

ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΙΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ; ΛΕΜΕ ΠΟΣΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΜ0ΟΓΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Προβόπουλος τα λέει αυτά. Δεν τα παρακολουθείς. Και ο Προβόπουλος ορίστηκε από τον Καραμανλή. Όσο για τη δημιουργική λογιστική, δάσκαλος είναι ο Κοντοπυράκης της Στατιστικής. Ούτε αυτό το ξέρεις;
Όταν μας λένε ότι θα πρέπει να πληρώνουμε όλοι μας φόρους, ότι θα πρέπει οι συντάξεις μας να είναι ανάλογες με τις εισφορές μας, ότι θα πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να κρίνονται και να αξιολογούνται για το έργο τους, τότε ψάχνουμε να βρούμε τον «δάκτυλο» των καπιταλιστών που θέλουν, λέει, να εφαρμόσουν «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» στη χώρα μας. Άρες μάρες κουκουνάρες! Απαντάμε με σαχλαμάρες σε κάθε τι απειλεί να μας ξεβολέψει, να μας βγάλει από τον λήθαργο που έχουμε εισέλθει την τελευταία δεκαετία.

Όσοι μιλούν για θέματα παραγωγικότητας είναι «εχθροί του εργαζόμενου λαού», όσοι βάζουν ζητήματα επιχειρηματικότητας είναι «τσάτσοι των τραπεζών», όσοι μιλούν για το ασφαλιστικό είναι «εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος και των συνδικάτων». Αυτό που μας συμβαίνει μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με «αυτοκτονικό σύνδρομο» και χρήζει ψυχιατρικής έρευνας...

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΣΥΝΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΛΑΜΟΓΙΟ ΒΡΟΥΤΣΗ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ. ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ.
ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ , ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΑΝΤΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΤΑΖΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ . ΕΚΕΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΥΝΣΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ.
ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ