Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Τραγικό. Πιο τραγικό δε γίνεται.

Μόλις πληροφορηθήκαμε ένα απίστευτα τραγικό γεγονός που έγινε στη Νάξο.

Είχε πάει το Γυμνάσιο της Χώρας εκδρομή στη Γαλήνη.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής και ενώ τα παιδιά έπαιζαν, έπεσε μια μπασκέτα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μαθητής της 1ης Γυμνασίου, με καταγωγή από την Κωμιακή.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ρωτάω για όνομα.
Παρακαλώ γράψτε ότι δεν είναι αλήθεια.
Θερμά συλλυπητήρια..

FRAXIOSNAXOS είπε...

Ο θάνατος του παιδιού προήλθε απο το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολίου στην Γαλήνη.
Το γυμνάσιο είχε πάει εκδρομή στο χωριό και τα παιδάκια παίζανε στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Ο μικρός σε κάποια φάση πήγε να κάνει μονόζυγο στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος.
Το δοκάρι αποκολλήθηκε ή όλο το τέρμα έπεσε πρώτα πάνω στο κεφάλι του.
Αφού έπεσε κάτω τον ξαναχτύπησε δεύτερη φορά και .....
Η αστυνομία μπουζούριασε κάποιους καθηγητές και πήγαν όλοι στο τμήμα.
Ο μικρός έχει φύγει Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.
Οι μοναδικοί υπεύθυνοι του θανατηφόρου βρίσκονται στον δήμο.
Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα σχολειά και την συντήρηση τους είναι ο μίστερ Βάλης.
Ο ΧΩΡΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΛΟΓΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.
ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΧΟΝΤΡΕΣ.
ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.?

Το κακό έγινε τώρα.
Ας την πληρώσουν μια φορά και οι υπεύθυνοι.
Με όποιο τρόπο,,,

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΑ! ΓΑΝΙΑΣΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ. ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΠ@@@#Υ**ΛΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ; ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ; ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΕΡΣΙ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΣΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ; ΤΟ ΞΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΓΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ!!!ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ. "Η ΦΩΝΗ"

Ανώνυμος είπε...

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι. Αυτό απαιτεί το αίμα του 13χρονου μαθητή του Β΄Γυμνασίου της Χώρας.
Ο μικρός Παναγιώτης Ματζάκος θα κηδευτεί αύριο στη Νάξο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 2 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Νικοδήμου.
Ένα άλικο τριαντάφυλλο καταθέτω με οδύνη στη μνήμη του.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ , ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
1. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ.
2 ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ.
3. ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΝΑΝ, ΤΑ ΔΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ.

ΚΡΙΜΑ - ΚΡΙΜΑ- ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Παγίδα θανάτου σχολικό προαύλιο

Αιφνίδιο θάνατο βρήκε χθες 13χρονος μαθητής στη Γαλήνη Νάξου στη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Το Γυμνάσιο της χώρας, όπως και πέρυσι, πραγματοποίησε ημερήσια εξόρμηση στη Γαλήνη, ένα χωριό 7 χλμ. από τη Νάξο. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στο προαύλιο του σχολείου του χωριού, που για πολλά χρόνια έμενε κλειστό και φέτος ύστερα από πίεση των γονέων της περιοχής, άνοιξε και επαναλειτουργεί ως μονοθέσιο Δημοτικό με λίγους μαθητές. Στο προαύλιο αυτό βρήκε τον θάνατο ο μικρός μαθητής.

Οι γονείς της Γαλήνης είχαν ζητήσει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στον χώρο προτού ξεκινήσει η σχολική χρονιά: να επιδιορθωθούν οι τουαλέτες, να περιφραχθεί το προαύλιο και να αντικατασταθεί το διαλυμένο μεταλλικό τέρμα ποδοσφαίρου, που είχε ξεκολλήσει από το έδαφος και στερεωνόταν με κάποιες πέτρες. Τα δύο πρώτα αιτήματα εκπληρώθηκαν, το τέρμα, ωστόσο, παρέμεινε «εκκρεμές» και μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για τον μικρό μαθητή. Το παιδί ανυποψίαστο κρεμάστηκε από το τέρμα, το οποίο έπεσε πάνω του και με το βάρος του το σκότωσε. Το σχολείο προσωρινά έκλεισε και επικρατεί ανησυχία ότι αυτή η απόφαση θα είναι οριστική. Ωστόσο, όπως αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν, το προαύλιο του σχολείου, όπου σκοτώθηκε το 13χρονο παιδί, είναι ένας ανοικτός κοινόχρηστος χώρος όπου ανέκαθεν τα παιδιά του χωριού έπαιζαν. «Το λουκέτο στο σχολείο δεν θα λύσει το πρόβλημα», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. «Το ζήτημα είναι να επιδιορθωθεί αυτό το τέρμα, ώστε να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα. Και πέρυσι, μολονότι ήταν εκτός λειτουργίας το Δημοτικό, η σχολική αυλή με τα διαλυμένα τέρματα ήταν ο τόπος όπου τα παιδιά της Χώρας έπαιξαν στην ημερήσια εκδρομή». Οι ντόπιοι ακόμη υποστηρίζουν ότι το ασθενοφόρο άργησε και ο μαθητής εκείτετο αιμόφυρτος στο προαύλιο για μισή ώρα περίπου. Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε με τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές και διέταξε να πραγματοποιηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Ιωαννα Φωτιαδη, Kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

Εσύ φίλε που λες ότι φταίνε διάφοροι....ΦΤΑΙΝΕ. Συμφωνώ μαζί σου. Πάνω από όλα όμως ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. Όπως γράφει και στο blog δεξιά "Φταίνε οι άλλοι; Οι άλλοι είμαστε ΕΜΕΙΣ." Εμείς που σήμερα θα πούμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Χθές όμως σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ότι θα νικήσει ο Βρούτσης, τσακωνόμασταν για τις ισορροπίες του Καπίρη, τις συμμαχίες του Ρήγα, τον πόλεμο του Μαράκη και τασσόμασταν υπερ του κάθε ΠΑΠΑΡΑ. Σήμερα ψάχνουμε κάποιον από αυτούς τους ίδιους για να τους ρίξουμε το φταίξιμο.
Αύριο θα εξακολουθούμε να χαρακτηρίζουμε γραφικούς και οπισθοδρομικούς αυτούς που θα κρίνουν την όποια εξουσία γιατί απλώς έχουμε μάθει να είμαστε κομματικά φερέφονα.
Αύριο κάποιοι ασυνείδητοι καθηγητές, οι οποίοι έγιναν καθηγητές όχι από μεράκι, αλλά απλώς γιατί τόσα ήταν τα μόριά τους, θα ξαναπίνουν καφέ λίγο παραδίπλα.

Συλλυπητήρια λοιπόν και από εμένα προς την οικογένεια του παιδιού. Και καλά μυαλά σε όλους εμάς που μείναμε πίσω...Ας είναι ο Παναγιώτης η αφορμή για να καταλάβουμε πως πρέπει να αλλάξουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ. Οι "υπεύθυνοι" είναι αυτοί που μας αξίζουν. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΜΕ.