Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Να τελειώνουμε με τα Stage και τις δήθεν ευαισθησίες !!!


Τα Σταζ εφαρμόστηκαν αρχικά και πολύ σωστά , ως προγράμματα πρακτικής άσκησης για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας.
Δεν πρόκειται για απασχόληση.


Αν στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ τα χρησιμοποίησε για κομματικό όφελος, καλλιεργώντας όνειρα και προσδοκίες για μια θέση στο δημόσιο, πρόκειται για ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ ένα νέο άνθρωπο.


Και σαν να μην έφτανε η απανθρωπιά αυτή, εκμεταλλεύθηκε τη φτηνή και ανασφάλιστη εργασία για να καλύπτει πάγιες και αναγκαίες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.

Αντί τα ΜΜΕ να καταδικάζουν τους υπεύθυνους για την απάνθρωπη αυτή εκμετάλλευση και αντί οι προηγούμενοι υπουργοί να ζητήσουν συγγνώμη, όλοι μαζί δήθεν αγωνιούν με μια δήθεν ευαισθησία για το μέλλον των παιδιών.

Το μέλλον των Σταζ πρέπει να είναι ταυτισμένο και ισότιμο με το μέλλον των εκατοντάδων χιλιάδων νέων και ανέργων.

Τι να πούμε στα παιδιά και στους ανέργους όταν:

- Το πριμ του 50% στα μόρια, που αντισυνταγματικά τους έταξε στα Σταζ ο Παυλόπουλος, ισοδυναμεί με δύο πτυχία ΑΕΙ;
- Οι άνεργοι και οι απολυμένοι, με πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, δεν έχουν καμιά πριμοδότηση στα μόρια.
-
Η λύση είναι απλή:

- Όταν τελειώσει η σύμβασή τους φεύγουν.
- Καμιά πρόσληψη στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ.
- Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα για πρόσβαση στο δημόσιο.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του χρόνου, ύψους 6,2 δισ. ευρώ, είναι η προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε η υπουργός κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία διευκρίνισε ότα τα χρέη θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του Κράτους με νομοθετική ρύθμιση...

Ανώνυμος είπε...

giati den mas les gia tous uperariumous sthn olimpiakh pou tous volepse to pasok gia to idio kommatiko ofelos kai apo th mia ua tous plhronoume oso zoyme kai apo thn alli nauagise h olumpiaki . toulaxiston to stage mia fora to plirosame

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω περίπτωση με μάστερ και έμεινε έξω λόγω μορίων

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση του KKE για τους εργαζόμενους στα STAGE και τις άλλες μορφές ελαστικής & ανασφάλιστης εργασίας



Με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και στο όνομα της ισοτιμίας, δήθεν για να μην αδικηθούν οι εργαζόμενοι με stage στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση προχωρεί στην απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων που εδώ και καιρό τους υπερεκμεταλλεύτηκαν με stage και άλλες μορφές ελαστικής - προσωρινής και ανασφάλιστης εργασίας στο δημόσιο τομέα. Εμπαίζει! Αν ενδιαφερόταν η κυβέρνηση για το δίκιο και για τους εργαζόμενους στα stage του ιδιωτικού τομέα θα εξασφάλιζε σε όλους μόνιμη και σταθερή εργασία.


……Υπεύθυνες για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και της ανεργίας είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όμως βαριές ευθύνες είχε και έχει η εργατική αριστοκρατία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ…

…..Το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο δηλώνει την θέση - απαίτηση να καταργηθούν όλα τα stage και οι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όσοι εργάζονται σε αυτά. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Ταξική συσπείρωση, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

23/10/2009
Ανακοίνωση του ΣΥΝ σχετικά με την κυβερνητική απόφαση για τα STAGE
Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.
Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας:
1. Τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό.
2. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία.
3. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.
Αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και για να έχουν όλοι και όλες πλήρη, σταθερή, ποιοτική και ασφαλισμένη εργασία.
To Γραφείο Τύπου

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Α-ΝΑΞΙΕ ίσως δεν γνωρίζεις τη διαδρομή του έσχατου ευτελισμού, δηλαδή των stage.
Μήπως θυμάσαι τους πρώτους διδάξαντες ;
Μήπως θυμάσαι από ποιους η εργασιακή εμπειρία μετατράπηκε σε πολιτική ομηρία;
Μήπως είχες απαίτηση οι άλλοι να βρουν το μέλι και να μην γλύψουν το δάχτυλο μέχρι τον αγκώνα;
Τώρα όμως τι γίνεται;
Η μέθοδος «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» είναι μέθοδος για αρχάριους πολιτικούς που δημιουργεί ίσως περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θέλει να λύσει.
Ναι, τo stage πρέπει να καταργηθεί, αλλά εγώ προσωπικά που πλησιάζω τα 4 χρόνια σε δημόσιο οργανισμό ανασφάλιστος επειδή έχω απόλυτη ανάγκη τα ψίχουλα και μπήκα καμαρωτός από την πόρτα και όχι από το παράθυρο, τι πρέπει να κάνω;
Να κόψω το χέρι μου που τους ψήφισα;

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλει να πει ο ποιητής, ΚΚΕ και ΣΥΝ.Όποιος πιο έξυπνος από μένα ας βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

δήθεν ευαισθησίες;
α ρε πασοκόπ...... που θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

TA 250.000 PASOKOSKYLA ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΟ 2004 ΕΙΧΑΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ 60,000 STAGE ΣΗΜΕΡΑ ; ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΩΡΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΊ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεξιούρες πέστε τη γνώμη σας αν πρέπει όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα για να μπούν στο δημόσιο.Όλα τάλλα είναι μαλακίες για να συνεχίζεται το φαύλο κράτος.
Όπως γράφει και ο παραπάνω τι ακριβώς προτείνουν και οι Αριστεροί;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ Πασοκο-μύωψ και ανεπίδεκτος μαθήσεως.
Διαβάζεις τη μετάφραση και δεν καταλαβαίνεις. Πάντως δεν φταίει η μετάφραση.