Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

26 στο σκαμνί για Αιξωνή


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σήμερα οι 26 εμπλεκόμενοι της «υπόθεσης Αιξωνή», η οποία αφορά την παράνομη αγοραπωλησία δασικής και συνεπώς δημόσιας έκτασης στη θέση Αιξωνή στη Γλυφάδα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, παρελαύνουν ονόματα δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών και ιδιωτών, που αναμένεται να δικαστούν για μια σειρά αδικημάτων, τα οποία κατά περίπτωση αφορούν «απάτη κατά του Δημοσίου», «υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως», «πλαστογραφία», καθώς και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 2499/08 αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται:

* Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Μαρία Σοφού, Αθηνά Τσατσαρώνη.

* Οι δικηγόροι: Γιώργος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδορίκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας, Πέτρος Σφαλακάτος.

* Ο μηχανικός: Θωμάς Παλαιογιάννης.

* Οι επιχειρηματίες: Τζον Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου και η σύζυγός του Αγγελική Χριστοδουλάκη.

· Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαΐτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γιώργος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
·
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη επιστολή, όπου καταγγελλόταν η καταπάτηση 345.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην ανατολική Αττική από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, σε συνδυασμό με μια περίεργη δικαστική απόφαση που έφερε την υπογραφή της καταζητούμενης Αντωνίας Ηλία, για την οποία, όπως και για άλλους, έχει παύσει η ποινική δίωξη για επιμέρους πράξεις, καθώς έχει συμπληρωθεί ο χρόνος παραγραφής τους.

Πρόκειται για την παράνομη πώληση περισσότερων από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή στη Γλυφάδα με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, η οποία ξεπερνά τα πενήντα δισεκατομμύρια δραχμές.

Οι ανακριτές που διερευνούσαν το «παραδικαστικό κύκλωμα» βρέθηκαν μπροστά σε μια σειρά στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η πρώην δικαστής, με την ιδιότητα της προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, είχε εκδώσει απόφαση (598/02) που επέτρεπε στους ενδιαφερομένους να μεταγράψουν τα συμβόλαια με τα οποία είχε πωληθεί η επίδικη έκταση σε δύο Κύπριους αγοραστές, που έχουν καταδικαστεί από το Εφετείο, και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος, η οποία απαγόρευε την οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, καθώς η έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.*
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=104687

Δεν υπάρχουν σχόλια: