Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Είναι το γαμώτο που δεν έζησα…



Ο γιαλός είναι στραβός
ή στραβά αρμενίζουμε ;


Αν συμβαίνουν και τα δύο
ίσως κάπου τα στραβά συναντηθούν,
και δεν είναι απαραίτητα κακό….


Όλα έδειχναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αυτός δηλαδή που θα διαδεχτεί μετά από χρόνια τον Γιώργο Παπανδρέου.
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της διαδοχής ο αγώνας έχει πάρει μια άγρια ομορφιά.
Τελικά όλα παίζονται και ίσως οι μηχανισμοί αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί από το … συναίσθημα.

Μην ξεχνάμε πως τα συμφέροντα που μέχρι πριν ένα μήνα στήριζαν το Γιωργάκη, είναι τα ίδια που τώρα στηρίζουν τον Αντωνάκη...


Κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένοι στο ίδιο πολιτικό οικόπεδο μοιάζουν τα στελέχη της κυβέρνησης.
Οι μεν είναι πολιτικά νομίσματα παλιάς κοπής, ενώ οι «δεν», εξ αιτίας των εσωτερικών τους αντιθέσεων συστρέφονται όπως τα ηλεκτρόνια. Για να αποδειχτεί πως είναι πολιτικά δημιουργήματα της τύχης. Αλλά και της καθεστωτικής αναγκαιότητας.
Έτσι εξηγούνται οι θλιβερές κυβερνητικές παλινωδίες.

Δομικές αλλαγές στο ασφαλιστικό… Λέτε να αυξηθούν οι συντάξεις; Λέτε να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας;
Μα αυτά δεν είναι «δομικές» αλλαγές.
Τι λοιπόν χρειάζεται αλλαγή με την ευλογία του… ΣΕΒ;


Λογικά ο κ. Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός παίρνει κάποιο μισθό. Ομοίως κάτι ανάλογο συμβαίνει για το γεγονός ότι είναι και Υπουργός Εξωτερικών. Σαν Πρόεδρος των απανταχού Σοσιαλιστών άραγε πληρώνεται; Διότι αν τρέχει τσάμπα στους …Άγιους Δομίνικους, αλλάζει το πράγμα.
Εύκολα αύριο η αντιπολίτευση μπορεί να τον κατηγορήσει ως αργόμισθο…

«Καταστροφική» χαρακτηρίζεται η συνύπαρξη των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ . Αυτοί δεν προφταίνουν ούτε για ψάρεμα να πάνε. Βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση και δημιουργικό αλληλοσπαραγμό. Κάποιοι φωνάζουν «να μπει τέλος στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ» και άλλοι επιδιώκουν συνύπαρξη με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη … Νέα Δημοκρατία.
Αυτοί δεν ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ , «μαγειρεύουν» όμως και πειραματίζονται στο μοντέλο ενός νέου πολιτικού τοπίου, με μικρούς ευέλικτους και δεκτικούς σε συνεργασίες πολιτικούς σχηματισμούς..

Η πολιτική ανυπακοή απαντάται για πρώτη φορά στον Σοφοκλή. Μόνο που το αίτημα της Αντιγόνης δεν είναι πολιτικό, είναι ηθικό. Η ηρωίδα της τραγωδίας παραβαίνει τον άδικο για τους Θεούς νόμο και θάβει τον αδελφό της.
Η πολιτική ανυπακοή που μας προτρέπει το ΚΚΕ να ακολουθήσουμε, είναι καθαρά πολιτική και ίσως στο μέλλον αποδειχθεί και «ηθική».
Το θέμα είναι ότι με την τακτική της άρνησης των πάντων, εθιστήκαμε τόσο που και αυτήν δεν μπορούμε να τη δεχτούμε..

Πως γίνεται από τη μια πλευρά του πλανήτη να δολοφονούνται άνθρωποι για να τους αποστραγγίξουν το λίπος τους, ώστε να μοσχοπουληθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες καλλυντικών και από την άλλη πλευρά του να κινδυνεύουν να πεθάνουν από την ασύστολη χρήση «προϊόντων ομορφιάς»;
Δυο ειδήσεις φαινομενικά ασύνδετες, στην πραγματικότητα άρρηκτα δεμένες, ξεγυμνώνουν ασύστολα τις αγεφύρωτες διαφορές ανά τον πλανήτη, θέτοντας ωμά το κοινωνικό χάσμα που διαμορφώνεται στο χάρτη αυτής της βιόσφαιρας.

"Πάει. Αυτό ήταν.
Χάθηκε η ζωή μου φίλε μέσα σε κίτρινους ανθρώπους βρώμικα τζάμια κι ανιστόρητους συμβιβασμούς.
Άρχισα να γέρνω σαν εκείνη την ιτιούλα που σου χα δείξει στη στροφή του δρόμου.
Και δεν είναι που θέλω να ζήσω.
Είναι το γαμώτο που δεν έζησα".


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΔ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΡΟΥΤΣΗΔΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.

Ο ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ