Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΟΝΑΣ να σου…πετύχει: συνέλευση 30 ατόμων!

Αποκαρδιωτική ήταν η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων.
Φτωχή σε κόσμο, φτωχή και σε περιεχόμενο. Οι αντιπρόσωποι των συλλόγων ήταν γύρω στους 30, ενώ μπορούσαν να ήταν και 230.

Είναι μια ένδειξη της κατρακύλας και της απαξίωσης της ΟΝΑΣ, για την οποία υπάρχουν πολλοί λόγοι.

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε ήταν επιδερμικός και ανέμπνευστος, πλην εξαιρέσεων, ενώ όλοι έχουν καταλάβει ότι είναι έτοιμη η αλλαγή φρουράς, που έχει επιβληθεί από μηχανισμούς, οι οποίοι ελέγχουν τους πρωτοβάθμιους συλλόγους. Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Στ. Στρούβαλης.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. θα γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου.
Εξάλλου στις σημερινές εκλογές του Συλλόγου Κορωνιδιατών ψήφισαν 130 άτομα και πρώτος εκλέχτηκε ο τωρινός Πρόεδρος Μανώλης Μουτσόπουλος, με 83 ψήφους.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν παρέστησαν ούτε ολα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΝΑΣ. Μπράβο επιτυχία; Τα γερόντια πότε θα αποφασίσουν να αποσυρθούν;

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΑΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΥΤΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Χαμηλό το επίπεδο της συνέλευσης φίλοι μου. Μικρός απολογισμός, έλλειψη ιδεών, ανεπαρκείς άνθρωποι. Μήπως το ίδιο δεν γίνεται και κάτω; Συγκοινωνούντα δοχεία είναι η παρέα εδώ κι εκεί. Και κανένας δεν έχει διάθεση να αφήσει την πολυθρόνα του σπιτιού του και να ανακατευτεί με τα πίτουρα. Κι ας μας λένε κότες.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο παραμάγαζο και ποιου κόμματος αγαπητέ, ποιος λογαριάζει τα πτώματα; Αυτοί που έχουν κάτσει εκεί ενδιαφέρονται για την προβολή τους. Τους άκουσες στα 5,5 χρόνια της Νεοδημοκρατικής διακυβερνησης να πουν μια λέξη εναντίον της εξουσίας; Ποια φυλλάδα έγλειφε τη δεξιά και τον Γαλάζιο Περιφερειάρχη περισσότερο απ' την Νταμπακοφυλλάδα; Το ίδιο δεν έκανε και ο μεγάλος αδελφός της ΟΝΑΣ, ο Θεόφιλος με τη δική του φυλλάδα; Μήπως τα ΝΑΞΙΑΚΑ της ΟΝΑΣ δεν έγλειφαν τη δεξιά; Ο Ντουμπακάρης που γράφει το μσό περιοδικό που ανήκει πολιτικά;
Το περιοδικό της ΟΝΑΣ έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στην υπόθεση της δίκης των έξι και ηρωοποίησε τον Πρωθυπουργό της Μικρασιατικής καταστροφής.
Ποιοι ΠΑΣΟΚΟΙ και πράσινα άλογα μου τζαμπουνάς; Δεξιούρες του κερατά γίνανε όλοι αυτοί οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Γιωργάκης νεοφιλελεύθερος του κερατά είναι. Παλιοί και νέοι Πασόκοι σαν την κοπριά στα λάχανα. Πασόκα και η Νταλάρα, Πασόκος και ο Ζορμπάς, Πασόκος και ο Ανδριανόπουλος, Πασόκος και ο Μάνος. Το ξέχασες; Πολύ μπερδεμένη κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα έχουν αλλάξει, αυτά που λες ανηκουν στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι πιο προοδευτικό από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην Ελλάδα σε Όλα τα ζητήματα.

Ανώνυμος είπε...

Μην χαλάτε την ζαχαρένια σας.
Οι λόγοι για τους οποίους υποστηρίζουμε κόμμα είναι πλέον οι ίδιοι για τους οποίους υποστηρίζουμε ομάδα στο ποδόσφαιρο με μια μικρούλα διαφορά.
Από το κόμμα (όταν έλθει στην εξουσία) απαιτούμε το βόλεμα του εαυτούλη μας και των ατόμων του στενού κύκλου μας.
Αν κάποιος ισχυρισθεί ότι υποστηρίζει κόμμα για να πάει αυτή η πατρίδα μπροστά θα δει τη μύτη του να μεγαλώνει.

Ανώνυμος είπε...

ε όχι δεν είναι έτσι που το λες, υπάρχουν και οι ιδεολόγοι, που έχουν απαιτήσεις και δεν είναι πρόβατα εί σφαγήν,

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζορμπάς, αυτός ο καραδεξιός, που κυνηγούσε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και ήθελε να τους φυλακίσει για δήθεν σκάνδαλα, μπήκε σήμερα από το Ραγκούση επικεφαλής της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς! Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.

Ανώνυμος είπε...

Το αντίθετο συμβαίνει με τον Ζορμπά, έδειξε από τη μέχρι τώρα λειτουργία του ότι δεν υοκύπτει σε πιέσεις, σε όλιτικές σκοπιμότητες, σε κομματικές γραμμές. Αυτό απαιτείται για την καταπολέμηση της διαφθοράς η οποία δεν έχει κομματικό χρώμα. Διάβασε τις αντιδράσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πάρει καρέκλα εξουσίας. Ίσως έτι καταλάβεις. Ο Γιωργάκης ό,τι λέει το πιστεύει και το υλοποιεί. Διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς, προστασία του περιβάλλοντος. Το τελευταίο κι αν είναι πρόκληση για τις Κυκλάδες. Ξέρεις τι έλεγαν οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην τήνο μετά τις εκλογές; Πρώτο πράγμα που θα ζητήσουμε από τον Παπανδρέου είναι να ακυρωθεί το Π.Δ. με τις αυστηρές ρυθμίσεις δόμησης που περιλαμβάνει. Σε λίγο θα ζητήσουν να επανέλθει και η ρυθμιση με την οποία έπαιρναν άδειες απ' τη Ναοδομία για να χτίσουν ξωκκλήσια και έχτιζαν βίλες και ξενοδοχεία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ Η Ο.ΝΑ.Σ. ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΕΟΦΙΛΟ, ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ.
ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ. ΤΩΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ( ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ) ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.ΝΑΣ.Σ.
Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΑΠΟ 18 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΝΑΞΟΥ, ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΞΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΜΙΑ Γ.Σ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΥΣΙΑ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στρατηγέ μου, καλά τα λες, όλοι οι άλλοι πριν από σένα ήταν απλώς οδοντόβουρτσες, εσύ θα δώσεις νεα πνοή στην ΟΝΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει η σημερινή ΟΝΑΣ με εκείνη του 1980; Έχεις υπόψη σου τι συνέβαινε τότε; Μήπως γνωρίζεις τα φεστιβάλ στο Γαλάτσι; στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας; στο Λυκαβηττό;
Έχεις διαβάσει τα πρακτικά των πρώτων συνεδρίων της ΟΝΑΣ; Μήπως έχεις ακούσει για τη ραδιοφωνικη εκπομπή της ΟΝΑΣ που είχε στην ΕΡΤ επί 2 χρόνια; Το περιοδικό της ΟΝΑΣ το έχεις υπόψη σου; Ξέρεις ότι εκδίδεται πάνω από 20 χρόνια; Κακός σύμβουλος είναι η ημιμάθεια και η ιστορική αγνοια, ιδιαίτερα όταν αυτή συνοδεύεται από εμπάθεια προσωπική και κομματική.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί τους οποίους αναφέρεις ονομαστικά άφησαν στην ΟΝΑΣ και στους Συλλόγους σπουδαίο έργο και αυτό τους το έχει αναγνωρίσει ο λαός της Νάξου.Η δική σου συμβολή στους Συλλόγους και στον τόπο ποια είναι; Αυτοί υπηρέτησαν την ΟΝΑΣ και τους Συλλόγους εί πολλά χρόνια, εσύ τι έχεις προσφέρει στον τόπο;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΣΟΥ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ.
ΤΟΝ ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗ ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΨΑΡΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΝΑΞΙΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που γράφει πιο πάνω για το Ζορμπά, να διαβάσει τι γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ για το παρελθόν του...αδιάφθορου.