Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η άγνωστη δημοκρατία του ΚΚΕ


Σήμερα μια μικρή ομάδα του ΚΚΕ απαγόρευσε ( δε γράφω εμπόδισε ) να γίνει διάλογος της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος για το Ασφαλιστικό.

Να σημειώσω πως το Ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους, που με τα σημερινά δεδομένα δεν προβλέπεται να πάρουν ποτέ σύνταξη.

Γι αυτό λοιπόν το μεγάλο πρόβλημα, απαιτείται πολιτική ευθύνη και όχι πολιτικός καιροσκοπισμός. Απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των εργαζόμενων και κοινός αγώνας, για να αποκρουστούν οι όποιες αντεργατικές παρεμβάσεις και κάθε διασπαστική ενέργεια στην ουσία στρώνει το έδαφος για το τέλος του ασφαλιστικού συστήματος.

Επειδή, πέραν από την επαναστατική γυμναστική, υπάρχει και η πραγματικότητα, δεν μπορεί να εννοηθεί δημοκρατική πολιτική που να απαγορεύει το διάλογο.

Η αντεργατική λαίλαπα είναι μπροστά μας και δεν νομιμοποιείται κανένας να διασπά τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων

Το ΚΚΕ και κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τα αποτελέσματα ενός διαλόγου ή μιας πολιτικής, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να διαφωνεί και πολύ περισσότερο να απαγορεύει το διάλογο.

Είναι γεγονός πως οι ιστορικές αλλαγές έχουν αφετηρία τη δράση μειοψηφιών, πλην όμως ποτέ δεν είχαν ως μέσον την έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης.

Το ΚΚΕ μπορεί να είναι σήμερα μειοψηφία στην κοινωνία, πλην όμως μπορεί να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα αν συνειδητοποιήσει πως ο ιστορικός του ρόλος είναι να μην επενδύει πολιτικά σε άλυτα προβλήματα αλλά στην επίλυση των προβλημάτων.

Επειδή στα θέματα δημοκρατίας δεν χωρούν εκπτώσεις ή σκοπιμότητες, χρέος του κάθε δημοκράτη είναι να αποκαλύπτει και να αντιστέκεται σε κάθε πολιτικό σύστημα που απαγορεύει το διάλογο…

Στέφανος Ροδινός
srodinos@gmail.com

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαναστατική γυμναστική. Πού το πάνε; στο φούντο;

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Άει στο διάλογο!

Ανώνυμος είπε...

Η στάση του ΚΚΕ είναι ο υπαρχτός φασισμός!!!

Ανώνυμος είπε...

«Η Αριστερά δεν είναι φύσει και θέσει ταγμένη στην αντιπολίτευση, αλλά πρέπει να μπορεί να επηρεάζει και το μέγεθος της κυβερνητικής εξουσίας... Δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να αυτοπεριχαρακώνεται και να μη θέλει να ασχοληθεί με τη διαχείριση των κοινών ζητημάτων, τα οποία διαχειρίζεται η κάθε κυβέρνηση».

Φώτης Κουβέλης

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην είναι το ΚΚΕ αριστερά.
Λειτουργεί σαν τον πνιγμένο που και στην ακροδεξιά να αρπαχτεί δεν το νοιάζει, αρκεί να επιβιώνει.
Σιγά μην το νοιάζει η πρόοδος.
Το κόμμα νάναι καλά και να γαμηθεί ο λαός.
Λαέ
μη ξεχνάς
τι σημαίνει ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Τον αρνητισμό του ΚΚΕ πραγματικά δε μπορώ να τον καταλάβω. Όμως κατανοώ απόλυτα τη στάση του να μη συμμετάσχει σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα και με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.
Τουλάχιστον δεν θα υπάρχει η υπογραφή –συμμετοχή του σε αποφάσεις που αύριο θα ντρεπόμαστε.
Όσο για το διάλογο, τη δημόσια διαβούλευση και το πλεόνασμα δημοκρατικότητας, είναι τα γυαλιστερά προσχήματα της ανηθικότητας.
Δεν είναι κακό που είστε ΠΑΣΟΚ. Αλλά αν αυτά που κάνετε σαν κυβέρνηση , σκεφτότανε να τα κάνει η ΝΔ θα τα δεχόσαστε; Όχι βέβαια. Θα αποχωρούσατε από τη Βουλή και θα καταθέτατε πρόταση δυσπιστίας. Τα ξεχάσατε;
Τώρα σας πιάνουν τον κώλο και τους λέτε και ευχαριστώ. Σε λίγο που θα τσούξει περισσότερο σας θέλω.

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου.
Αί στο ,,,με τα πασοκεμον

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ!ΠΩ!ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να καταγραφεί και η άλλη άποψη.

Δικάζετε κάποιος που είχε σκοτώσει και τους δυο γονείς του και λέει στους δικαστές: Λυπηθείτε με που έμεινα ορφανός.

Αυτό μας θυμίζει –παρακολουθώντας τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Λοβέρδου- η τροπή που παίρνει η νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.

Βγαίνει σήμερα στα τηλεοπτικά κανάλια και τα «χώνει» στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ) που χάλασαν την παράσταση που έδινε στο υπουργείο του στα πλαίσια της «κοινωνικής διαβούλευσης για την επίλυση του Ασφαλιστικού».

Και κάθε φορά που συμβαίνει που συμβαίνει μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση στους εργαζόμενους, περιβάλετε με τον μανδύα του διαλόγου μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων». (άλλος Πασοκικός νεολογισμός κι αυτός που τσουβαλιάζει εργάτες και αφεντικά).

Αλλωστε ανάλογοι «διάλογοι» μεταξύ εργατοπατέρων, κυβέρνησης και καπιταλιστών έχουν γίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και ξέρουμε κάθε φορά που κατέληξαν.

Αυτοί που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται τώρα με την τρομοκρατία των αριθμών να ζητήσουν απ’ την εργατική τάξη και νέες θυσίες αυτή την φορά με το «επιχείρημα» της «επιβίωσης των ασφαλιστικών ταμείων».
Αυτοί που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται τώρα να μας ζητήσουν και τα ρέστα.

Κανένας «διάλογος» απ’ τον εργαζόμενο λαό δεν πρέπει να υπάρξει για το πόσο ακόμα θα χάσει.
Πρέπει να παλέψουμε για μια κοινωνική ασφάλιση με βάση τις ανάγκες μας, για το ελάχιστο που δικαιούμαστε ως παραγωγοί όλου του κοινωνικού πλούτου. Το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό δεν καταλαβαίνουν από λόγια.
Μόνο με μαζική ταξική πάλη μπορούμε να ανατρέψουμε το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που μας ετοιμάζουν.
Όλα τα’ άλλα ….
Από το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Ανώνυμος είπε...

Η ακτιβιστική ενέργεια του ΚΚΕ ήταν συμβολική και καταγράφτηκε θετικά στον κόσμο. Μη φοβάσαι Α-ΝΑΞΙΕ, δεν θα το κάνει συνέχεια. Θα κάνετε εσείς το στημένο διάλογο που τόσο σε πιανει ο πόνος και θα δεις τι θα βγάλει. Για το καλό μας πάντως δε θα βγει και πάμε στοίχημα.
Συμφωνώ με την ενέργεια του ΚΚΕ αν και δεν ανήκω ιδεολογικοπολιτικά σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόθεση και η κακή διάθεση του διαχειριστή που γενικά διαφοροποιείται από τους άλλους, φανερώνεται στον τίτλο της ανάρτησης.
Τελικά πόσο πρόσχημα κατάντησε αυτή η δημοκρατία (τους);

Ανώνυμος είπε...

H περιθωριοποίηση από τους πολίτες και ο φόβος για κάθε τι που σχετίζεται με πολυφωνία,έχει οδηγήσει την ηγεσία του Κ.Κ.Ε σε μάχες χαρακωμάτων για τη τιμή των όπλων.
Λιγο πολύ αναμενόμενη η στάση των παλαιοκομουνιστικών νοσταλγών του Στάλιν.
Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί τους.

p.k

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό το κόλπο.
Το ΚΚΕ να κάνει κριτική και να καταγγέλει τους πάντες και τα πάντα
αλλά αν του κάνεις κριτική...είσαι αντικομμουνιστής και φασίστας.
Να τους χαίρονται όσοι τους ψηφίζουν.
Π'οση βλακεία μπορεί να χωνέψει ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

24.11.09
Αγωνιστές...
Του Γιώργου Παπαχρήστου

ΔΕΝ ΕΧΩ κανένα πρόβλημα με τις λαϊκές κινητοποιήσεις- το αντίθετο. Αλλά η εικόνα ευσταλούς συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να σπρώχνει χυδαία τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να μην προσέλθουν στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, πέραν του απεχθούς θεάματος συνιστά βαρύτατη προσβολή για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις εκλογές.

Κατ΄ αρχάς ουδείς εξ ημών, και υμών φαντάζομαι, εξουσιοδότησε τον εν λόγω φανατισμένο «αγωνιστή» και τους συντρόφους του να...

...αποτρέψουν τον διάλογο για το Ασφαλιστικό. Κατά δεύτερον, ουδείς επίσης εξουσιοδότησε το ΚΚΕ και τη γραμματέα του να κηρύξει... πόλεμο εξ ονόματός μας για το Ασφαλιστικό. Αν δεν θέλει το ΚΚΕ τον διάλογο, να μην προσέλθει σ΄ αυτόν. Αλλά δεν νομιμοποιείται να τον απαγορεύει.

Σε δημοκρατία ζούμε κι αυτά που έγιναν χθες στο υπουργείο Εργασίας μόνο σε δημοκρατία δεν παραπέμπουν. Αλλού παραπέμπουν. Σε καταστάσεις και καθεστώτα όπου οι μειοψηφίες επιβάλλουν τα «θέλω» τους, κόντρα στη βούληση των πλειοψηφιών. Τι να λέμε τώρα...
(Αιχμές από τα ΝΕΑ)

Ανώνυμος είπε...

ζΉΤΩ Ο ζΟΡΜΠΆς Ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΉς!

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ μ' αυτές τις τακτικές απλά συρρικνώνεται, δεν πήρε καν το μήνυμα των εκλογών του Οκτώβρη 2009 που για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση παρουσιάζει μείωση του ποσοστού του.