Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Αυτό κι αν είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Αγαπητέ Α-ΝΑΞΙΕ

Θέλω κάπου να δείξω την αγανάκτησή μου.

Ωραίο Κυριακάτικο πρωινό το σημερινό και θέλησα να περπατήσω, να δω κόσμο, να ανταλλάξω ευχές και να πιώ ένα καφέ με δυο φίλους.

Παντού συνάντησα όχι απλά τρομαγμένους και τρομοκρατημένους ανθρώπους, αλλά σαλταρισμένους.

Θέλεις οι οικονομικές δυσκολίες, θέλεις η αβεβαιότητα, όλοι κυκλοφορούν με την προπαίδεια στο χέρι, κάνουν τους υπολογισμούς τους, αλλά πάντα τους λείπουν τα … κρατούμενα!


Το σημερινό σουξέ σε όλες τις συζητήσεις ήταν οι αποδείξεις.
Θα τις γράφουμε, θα τις καρφιτσώνουμε, έχουμε ευθύνη και θα κοιμηθούμε στο φρέσκο αν βγούμε από μαγαζί χωρίς απόδειξη και γενικά που το πάνε όλοι αυτοί οι δημόσια διαβουλευόμενοι νεοάσχετοι.

Δεν ξέρω φίλε Α-ΝΑΞΙΕ αν με πλησιάσει κάποιος … αδιάφθορος εφοριακός για να μου κάνει έλεγχο σε καμιά τσάντα για απόδειξη, ΠΩΣ θα συμπεριφερθώ…
Το σίγουρο είναι ότι θα του… συμπεριφερθώ κανονικά…

Μεσ’ το θυμό μου πήγα να το ξεχάσω.
Το πρωί πρώτα από ‘λα πήγα στην εκκλησία. Άναψα κεράκι αλλά … απόδειξη δεν μου έδωσαν….

Ένας τακτικός αναγνώστης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν ξέρουμε την ειλικρίνεια των προθέσεων, αλλά είναι γνωστές και κυριολεκτικά δοκιμασμένες και στα όριά τους οι αντοχές της κοινωνίας, κάθε αντίδραση είναι αναμενόμενη.
Ο Ιανουάριος δεν θα είναι εύκολος μήνας. Πέρασαν τρεις μήνες και το μόνο σίγουρο είναι οι ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Από το
http://greece-salonika.blogspot.com/

η ευχή της χρονιάς

"Αγιε μου Βασίλη,
φέρε μου ένα τσουβάλι αποδείξεις γιατί βαριέμαι να μαζεύω..
Σ'ευχαριστώ."

Ανώνυμος είπε...

«..Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάσσουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, από συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και ξενώνες, καθώς και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, συμβολαιογράφους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πατωματζήδες, κ.λπ.

Οι αποδείξεις αυτές δεν θα υποβάλλονται στην Εφορία, αλλά σε μια ειδική φόρμα θα συμπληρώνονται στοιχεία όπως ο ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και η ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης, προκειμένου εν συνεχεία να μπορούν να διασταυρωθούν.

Αποδείξεις ανάλογα με το εισόδημα

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ με το ύψος των δαπανών με αποδείξεις που θα συγκεντρώνει ο φορολογούμενος. Μάλιστα για όσους συλλέξουν πολλές αποδείξεις πάνω από ένα ποσό το οποίο θα προσδιοριστεί, μελετάται να έχουν έξτρα αφορολόγητο πάνω από τα 12.000 ευρώ.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η αξία των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέξουν οι φορολογούμενοι θα εξαρτηθεί από το ύψος του εισοδήματός τους.»

Γιώργος Φιντικάκης από ΤΑ ΝΕΑ