Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΝΑΣ : ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ…


Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας αναπτύχθηκε έντονο ενδιαφέρον, τόσο για την πορεία και τη δράση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, όσο και για τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την τύχη της τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια.

Το ενδιαφέρον αυτό κινδυνεύει να εκφυλιστεί στην τρέχουσα συγκυρία των αδιέξοδων προσωπικών σκοπιμοτήτων και να χαθεί ο αναγκαίος κοινωνικός ρόλος της ΟΝΑΣ.

Σήμερα είναι πολλαπλάσιες οι ανάγκες για συντονισμό και κοινή δράση όλων των Ναξιωτών, σε σύγκριση με εκείνες που υπήρχαν πριν 30 χρόνια και άρα καλό θα είναι οι προβληματισμοί να έχουν θετική πολιτική και κοινωνική στόχευση.

Η επικέντρωση μόνο σε πρόσωπα συσκοτίζει την πραγματικότητα, χάνεται η ουσία και δημιουργεί προσφορότερο έδαφος για να καρπίσουν τα κάθε λογής κοινωνικά παράσιτα και να καρπωθούν οι επιτήδειοι τα πολιτικά και άλλα οφέλη…

Μόνο η ιδέα ότι η ιδιότυπη δικτατορία των μηχανισμών που λειτουργεί ανεξέλεγκτα μέχρι τώρα, μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους.

Και να μας προβληματίσει.

Τόσο, όσο οι σημερινές ανάγκες και συνθήκες απαιτούν.

Δηλαδή αμφίδρομη αναδιοργάνωση ΟΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ξεκινώντας από μηδενική βάση.


Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας,
μελετήστε το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΑΣ
ΕΔΩ


Παραθέτουμε επίσης μια πρώτη παρέμβαση –πρόταση του κ. Ιάκωβου Γιακουμή που αφορά το ξεκίνημα διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό της ΟΝΑΣ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ


πρόταση Ιακώβου Β. Γιακουμή, μέλους Δ.Σ. ΟΝΑΣ


Το καταστατικό της Ομοσπονδίας τροποποιήθηκε τελευταία φορά πριν από είκοσι χρόνια (το 1989). Για τα δεδομένα της εποχής μπορεί να ήταν προοδευτικό και σύγχρονο, όμως σήμερα φαντάζει απαρχαιωμένο και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την μη δίκαια εκπροσώπηση όλων των ενεργών Συλλόγων της Νάξου στο Διοικητικό μας Συμβούλιο καθώς και για τα φαινόμενα αντιπροσώπων Συλλόγων (που μη γνωρίζοντας κανέναν στην Ομοσπονδία) ψήφιζαν με την «βοήθεια» υποψηφίων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Δύο είναι, κατά την γνώμη μου, οι θεσμικές αλλαγές που πρέπει να προωθήσει η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, ώστε πατώντας πάνω σε αυτές να οικοδομηθεί (ξανά) μία Ομοσπονδία ενεργή και παρεμβατική στο Συλλογικό και Ναξιακό γίγνεσθαι.

1. Ορθή Λειτουργία της Ελεγκτικής Επιτροπής

Σύμφωνα με το άρθρο 18 (με τίτλο: Ελεγκτική Επιτροπή), παράγραφος 7β:

«Ο έλεγχος της νόμιμης συμμετοχής και εκπροσώπησης των Συλλόγων»
είναι αρμοδιότητα της ελεγκτικής επιτροπής. Μάλιστα, «Η Γ.Σ. απαρτίζεται από αντιπροσώπους των Συλλόγων που ανήκουν στην δύναμη της ΟΝΑΣ και που εκλέγονται από τα μέλη της, είτε κατά τις Γ.Σ. τους, είτε κατά τις αρχαιρεσίες του» (άρθρο 19, παράγραφος 2 Καταστατικού ΟΝΑΣ), ενώ «Η γνωστοποίηση των αντιπροσώπων κάθε Συλλόγου προς την ΟΝΑΣ γίνεται από το ΔΣ με έγγραφό του, αμέσως μετά την εκλογή τους.

Το έγγραφο αυτό συνοδεύεται από απόσπασμα πρακτικών της εφορευτικής επιτροπής ή απόσπασμα πρακτικών της ΓΣ κατά περίπτωση και πρέπει να αναφέρει τον αριθμό των μελών που ψήφισαν, τους εκλεγέντες αντιπροσώπους και τους αναπληρωματικούς τους» (άρθρο 19, παράγραφος 4 Καταστατικού ΟΝΑΣ). Η δε αποδοχή της νόμιμης συμμετοχής και εκπροσώπησης των Συλλόγων καταγράφεται στο «Βιβλίο πρακτικών της ελεγκτικής επιτροπής» (άρθρο 25, παράγραφος 5 Καταστατικού ΟΝΑΣ).

Από την ενημέρωση της Ελεγκτικής Επιτροπής, στις δύο προηγούμενες ΓΣ της Ομοσπονδίας, δεν έγινε κατανοητό (τουλάχιστον σε εμένα) εάν τηρήθηκε το καταστατικό όσον αφορά την νόμιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση των Συλλόγων.

Επομένως, μία αρμοδιότητα της προτεινόμενης Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης θα πρέπει να είναι η παρακολούθηση ορθής τήρησης του Βιβλίου Πρακτικών της Ελεγκτικής Επιτροπής και η ενημέρωση του ΔΣ της ΟΝΑΣ.

2. Αλλαγή Καταστατικού ΟΝΑΣ

Είναι κοινός τόπος, πια, ότι το Καταστατικό της Ομοσπονδίας πρέπει να επικαιροποιηθεί και να γίνει πιο σύγχρονο. Παραδείγματα άρθρων του Καταστατικού που έχουν μείνει πίσω από τις εξελίξεις:

• Προβλέπεται η έκδοση της επιθεώρησης «Ναξιακά» (άρθρο 3, παράγραφος δ), αλλά δεν προβλέπει την ηλεκτρονική και διαδικτυακή παρουσία της Ομοσπονδίας και των «Ναξιακών»

• Προβλέπει ως «Αντεπιστέλλοντα Μέλη» τους «απανταχού Ναξιακούς Συλλόγους, που δεν εδρεύουν την Αττική» αφήνοντας εκτός ενεργούς Ναξιακούς Συλλόγους όπως ο «Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων»

• Δεν προβλέπεται καμιάς μορφής ειδική σχέση, όπως π.χ. η συμμετοχή στα ΔΣ της Ομοσπονδίας (με δικαίωμα λόγου και όχι ψήφου), με Ναξιακούς Συλλόγους που δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας για οποιονδήποτε λόγο (όπως ο Σύλλογος Φιλωτιτών) και με Συλλόγους που δεν εκπροσωπούνται στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και είναι ενεργοί (όπως οι Σύλλογοι Κορωνίδας, Κορωνιδιατών, Κεραμωτής κ.α.).

Η «Σύσκεψη των Προέδρων» έχει εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ενώ δεν συμμετέχει σε αυτή το σύνολο των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας (άρθρο 13 Καταστατικού ΟΝΑΣ) με αποτέλεσμα οι Σύλλογοι που δεν μετέχουν στο Συμβούλιο της ΟΝΑΣ να μην μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.

Επομένως, εφόσον συμφωνήσουμε ότι η επόμενη ΓΣ της Ομοσπονδίας θα έχει θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού της (άρθρο 30 Καταστατικού ΟΝΑΣ), η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης θα είναι υπεύθυνη να εισηγηθεί προς το Συμβούλιο τα προς τροποποίηση άρθρα καθώς και την διατύπωση αυτών.

Πρότασή μου είναι να αποφασίσει το Συμβούλιο την δημιουργία Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης με τις παραπάνω αρμοδιότητες και ο Πρόεδρος (με την εκτελεστική γραμματεία) να μας εισηγηθούν στο επόμενο Συμβούλιο την στελέχωση και το χρονοδιάγραμμά της.

Τέλος, προτείνω προς το Συμβούλιο να καλούνται να παρακολουθούν τις Συνεδριάσεις μας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Φιλοτιτών, Κορωνίδας, Κορωνιδιατών, Κεραμιωτών και του Συλλόγου Ναξίων Αγίων Αναργύρων, ώστε να γίνει κτήμα μας το άρθρο 6 (παράγραφος 1) του Καταστατικού μας: «Η Ομοσπονδία αγκαλιάζει όλα τα χωριά της Νάξου με το ίδιο ενδιαφέρον».


31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τρία σημεία διαφωνώ με την ανάρτησή σας.
Πρώτον, με τον όρο "πέτρινα χρόνια" της ΟΝΑΣ. Η ΟΝΑΣ κάθε φορά είχε τις ιδιαιτερότητες που επέβαλαν η συγκυρία και τα πρόσωπα. Νομίζω οτι όλοι κρίνονται από την συμμετοχή αλλά και την αποχή τους από τα κοινά. Και κάποιοι κράτησαν ζωντανή την ΟΝΑΣ σε δύσκολους συλλογικούς καιρούς.
Δεύτερον, με τη διαπίστωση οτι η ΟΝΑΣ είναι αναγκαία περισσότερο σήμερα απ' ό,τι στο παρελθόν. Κάθε εποχή επιβάλλει και δίνει οντότητα σε μορφές κοινωνικής οργάνωσης που είναι χρήσιμες για την κοινωνία. Και κάθε εποχή χρειάζεται τα κατάλληλα πρόσωπα που θα εμπνεύσουν, θα μπουν μπροστά, θα καινοτομήσουν, θα συγχρονίσουν τα βήματα ενός φορέα με τις απαιτήσεις των καιρών, εν ανάγκη θα επανασυστήσουν ένα φθαρμένο οργανισμό.
Τρίτον, η θεωρία της μηδενικής βάσης είναι εσφαλμένη, αν σημαίνει οτι ξεχνάς και απαλείφεις το παρελθόν, με τα θετικά και αρνητικά σημεία του ή οτι δεν υπάρχει μια βάση συζήτησης. Είναι όμως σωστή αν πρόκειται να επανεξετάσεις την πορεία σου με όρους μέλλοντος και ουσιαστικής δράσης.

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Επαναφέραμε το θέμα επειδή νομίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις να αλλάξει κάτι στην ΟΝΑΣ.

Αν κάποιος φορέας, ή μεμονωμένο άτομο, έχει επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση, ή θέλει να καταθέσει την άποψή του για μερική ή ολική αναμόρφωση του καταστατικού, μπορεί να μας στείλει το κείμενό του στην ηλεκτρονική διεύθυνση του blog, (a3naxios@gmail.com), για να μπει σαν βασική ανάρτηση και να αποτελέσει βάση καλόπιστου διαλόγου και προβληματισμού.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση εμμονή από τον κ. Γιακουμή, σε αυτούς που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της ΟΝΑΣ;
Ο κάθε σύλλογος ίσως έχει τους δικούς του λόγους και εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια.
Όσο για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ, αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση, αφού ακολουθεί το δικό του μοναχικό, ίσως για μερικούς πετυχημένο, αλλά στην ουσία υπεροπτικό και αντισυλλογικό δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών, με μη ομολογούμενη δημόσια πρόφαση την μη κομματικοποίησή του(έτσι κατηγορούσε τους άλλους για κομματισμό!) δεν συμμετείχε οργανικά στην ΟΝΑΣ, αλλά συμμετείχε άτυπα. Αυτό έδειχνε και δείχνει υπεροψία, δυσφήμιση των άλλων συλλόγων, μοναχική και συγχρόνως κοινή(επαμφοτερίζουσα) πορεία. Το σίγουρο είναι οτι εξασθενεί την κοινή προσπάθεια.
Μήπως είναι ώρα να αλλάξει πλεύση ή να εξηγήσει ντόμπρα, πειστικά και δημόσια την πολιτική του μπαλάντζα;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ο.ΝΑ.Σ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΟΤΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ . ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε μην ξεφύγετε από την προκαθορισθείσα διαδικασία και μπει φως στο τούνελ που συναρμολογείτε τα εξαρτήματα και τα γρανάζια του μηχανισμού σας.
Προφανώς είσαι μέρος του σκληρού πυρήνα που χειρίζεται την καταστατική αναμόρφωση και φοβάσαι το διάλογο.
Χάσατε όλοι μαζί γιατί όπως καταλάβατε, τα στεγανά ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙς ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ 'ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ' ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ; Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΤΟ OPEN GOVERNMENT, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΝΗ.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΟΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΆΣΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Θορυβήθηκαν από το διάλογο οι τυφλοπόντικες;
Άρα είναι πολύ σωστή η πρωτοβουλία σας.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά-σιγά παιδιά, το κατεστημένο της ΟΝΑΣ έχει ηλικία 30 και πλέον χρόνων, αν ξεδοντιάστηκε πράγματι, δεν σημαίνει ότι και δεν δαγκώνει. .

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΑσ δεν βγαίνει να μιλήσει;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΪΤΕ, ΣΕ ΡΩΤΏ και περιμένω απάντηση:
1)Πιέστηκες να μην διεκδικήσεις την Προεδρία και από ποιούς;
2)Αληθεύει ότι κάποιος που κατέχει νομαρχιακό αξίωμα σε...μάλωσε τηλεφωνικά, επειδή διεκδίκησες την Προεδρία της ΟΝΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

3) Όι άνθρωποι που μεθόδευαν το ξαναμοίρασμα της "εξουσίας" στην ΟΝΑσ μεταξύ τους διδαίδουν ότι έχεις συμφωνήσει με τον ΚΑλαϊτζή τη μοιρασιά της καρέκλας του Προέδρου. Αληθεύει;
Πρέπει να απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
3) Όι άνθρωποι που μεθόδευαν το ξαναμοίρασμα της "εξουσίας" στην ΟΝΑΣ μεταξύ τους διαδίδουν ότι έχεις συμφωνήσει με τον Καλαϊτζή τη μοιρασιά της καρέκλας του Προέδρου. Αληθεύει;
Πρέπει να απαντήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μοναδική ευκαιρία να απλωθεί ο προβληματισμός και έξω από τα στεγανά.
Πρέπει να τοποθετηθούν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ίδρυσαν την ΟΝΑΣ.
Ένα βασικό ερώτημα που θα μπορούσε να βοηθήσει σήμερα την κατάσταση είναι:
Αν με βάση την εμπειρία τους, τους καλούσαν να φτιάξουν ΣΗΜΕΡΑ την ΟΝΑΣ, τι από αυτά που έκαναν τότε δεν θα έκαναν σήμερα και τι από αυτά που δεν έκαναν τότε, θα έκαναν σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Βιάστηκε ο Ιάκωβος, λες και τον πήραν τα χρόνια.
Η απειρία του μηδενίζει τις ικανότητές και τη διάθεσή του.
Η αναφορά του στις καταστατικές αλλαγές είναι πολύ επιφανειακή και δεν λύνει το πρόβλημα της ΟΝΑΣ.
Δαν ξέρω αν κατέφυγε στο naxio, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο αφελής να μπλέξει για λίγη προβολή με τη φωλιά του κούκου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.
ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΑΣ, ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ( ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ) ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΙΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ. ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ Π.Χ.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΖΕ Ο ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ?

Ανώνυμος είπε...

πολύ τους πείραξε πατριώτες ο διάλογος και άρχισε η καθοδήγηση.
Οσο για το καταστατικό στο κείμενο έχει ένα ΕΔΩ.
Το πατάς φίλε και βγαίνει το καταστατικό δε βγαινει μια χοντρή.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα απευθυνθώ στον Σύλλογο του Νταμπάκη και θα κάνω...προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού ώστε να γίνονται μέλη του Συλλόγου και αντιπρόσωποι στην ΟΝΑΣ όσοι αποτυγχάνουν στις εκλογές του Συλλόγου του χωριού τους.

Ανώνυμος είπε...

Έχω και μια ερώτηση στο νέο Πρόεδρο της ΟΝΑΣ:
Υπάρχει ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΑΙΤΩΝ μέλος της ΟΝΑΣ; και αν ναι ψήφισαν αντιπρόσωποί του στις τελευταίες εκλογές της ΟΝΑΣ; Και πότε έκανε τελευταία φορά εκλογές αυτός ο Σύλλογος; Απλή ερώτηση Πρόεδρε.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι άρρωστος. Άσε τον Νταμπ'ακη στην ησυχία του. Φιρί-φιρί πας να τον νεκραναστήσεις. Χωρίς αυτόν δεν κάνεις; Έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις, εκτός από γελοίους εξυπνακισμούς;

Ανώνυμος είπε...

Και ο Λάζαρος είναι καρφί στο άλλο σου μάτι. Από φίλος σου έγινε εχθρός σου. Θα σου περάσει.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να βοηθήσουμε την ΟΝΑΣ να φύγει μπροστά και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν καθαρίσει ο σταύλος από την κοπριά του Αυγείου, συμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Ηρακλή μου εσύ. Μόνο που είναι η κόπρος του Αυγεία και όχι του Αυγείου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ.
ΕΣΥ ΔΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι αγώνα έδωσε και σε ποιους δύσκολους καιρούς;

Ανώνυμος είπε...

Τον Μαϊτό εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ για τον Μαϊτό ρωτώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΪΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΑΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΑΝ Ή ΕΧΑΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μα την Παναγία πολύ δυσκολοι καιροί, μα πολύ δύσκολοι.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Τα δύσκολα για τον Πρόεδρο είναι τώρα και πιστεύω να φανεί παλικάρι και να μην υποκύψει στους γνωστούς ιντριγκαδόρους και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι.