Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«Τόποι γκρίφια που σμίλεψαν την περηφάνια…»


Ευχές,
για ανοιχτά παράθυρα στον ήλιο
και στο γαλάζιο του Αιγαίου,
στέλνει με το ημερολόγιό του
ο Απεραθίτικος Σύλλογος.

Το Δ.Σ. του συλλόγου σημειώνει στον πρόλογο του ημερολογίου:

«Οι Tόποι μας από τον Αζαλά ως τσ’ Άντρους

Πηγή σκληρής ζωής, κοιτίδα πολιτισμού από τα βάθη της Προϊστορίας

Στην Κορυφή τ’ Αρωνιού ο γνωστός Προϊστορικός Χορευτής
Σημάδεψε πάνω στην πέτρα το συναισθηματικό του ξέσπασμα.

Ορμητήριο και καταφυγή του τολμητία πρωτοδουλευτή της θάλασσας.
Τόποι αιώνιοι των βοσκών και των ζουλοπροβάτων.
Γη φτενή και άνυδρη κι όμως μαστός ζωής που έθρεψε γενιές και γενιές ζευγάδων. Τόποι γκρίφια που σμίλεψαν την περηφάνια, σκλήρυναν την επιμονή για επιβίωση, μα έπλασαν και την ευαισθησία και την τρυφεράδα
που ξεσπά σαν χείμαρρος στους σκοπούς και τα τραγούδια μας.
Που δεν τους εξάντλησαν οι αιώνες και εξακολουθούν και σήμερα
να είναι πηγή ζωής, ομορφιάς και πλούτου».

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩ

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΣΕΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΕΡΟ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ. ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Μόνο με ντουντούκα δεν έχουμε βγει να το φωνάξουμε.

ΟΤΙ μας στείλουν και ΟΠΟΙΟΣ μας στείλει οτιδήποτε που δεν είναι φασιστικό και ρατσιστικό, το αναρτούμε με πολύ χαρά.

Έχουμε στείλει e-mail σε όλους τους Συλλόγους.

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να είμαστε… αντικειμενικοί…

Ανώνυμος είπε...

'Έστειλαν οι άλλοι το ημερολόγιό τους και δεν το πρόβαλε ο α-νάξιος? Γιατί τότε είναι αξιοκατάκριτος.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΑΝ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΕΜΑΘΑ.ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΑΚΟΜΗ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΠΙΡΗ;

Ανώνυμος είπε...

Μην είστε προκατηλειμένοι με τον Απεραθίτικο σύλλογο.Επειδή κάποιοι τον χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για την προσωπική τους προβολή δεν σημαίνει ότι είναι όλοι ετσι.Η Απείρανθος έχει μια βαριά κληρονομια και την αφήνει στις επόμενες γενιές ΔΙΑΘΗΚΗ μέσω του συλλόγου!

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=32031159305&ref=ts

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕ3ΡΑΘΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΘΙΤΗΣ.ΤΗΝ ΠΛΗΣΗ ΕΚΓΕΦΑΛΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ....ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΟΠΟΥ ΦΥΣΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΥΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΚΥΡΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μην γυρνάτε τον χρόνο πίσω.Κάποιοι πληγώνονται με το άκουσμα της αλήθειας.Το θέμα είναι το ΣΗΜΕΡΑ και οχι τι γινόταν τότε.Αν μπουν νέα παιδιά στο καινούργιο ΔΣ του συλλόγου φρόνιμο είναι να κάνουν καινοτόμες εισηγήσεις.Έχω κάποιον νέο στο μυαλό μου που ασχολείται χρόνια με τα κοινά και φημολογείται πως θα είναι υποψήφιος.Έχει μεγάλη δύναμη στο χωριό και θα βοηθήσει πολύ το σύλλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τον Σταυριανό εννοώ.Ένα ικανότατο παιδί με πολύ μυαλό που δεν φοβάται να πει την αλήθεια και πολύ προσγειωμένο.Όχι σαν μερικούς μερικούς.Έχει την στήριξη της νεολαίας που τόσο έχει πληγωθεί από τις σκουριασμένες απόψεις των παλιών.Θα κάνει τη διαφορά και θ αφήσει το στίγμα του.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.Ο ΜΑΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK,ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΙΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

gia na ta lete ayta tha ton gnorizete poly kala.me olo to tharros omos na ton symboylepsete na min ginei san ton iakovo giati tha faei ki aytos fola ap olous mas.tin dynami tou tha tin deiksei stis ekloges.tha doyme ti kapno foumarei. pantos exo akousei oti einai genikis apodoxis.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάνος ο Σταυριανός είναι ο ίδιος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γαλατσίου; Αν ναι, αυτά που ξέρω είναι ότι αφού τσακώθηκε με την πλειοψηφία και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου (στέλνοντας καταγγελία στα τοπικά έντυπα την υπέγραφαν άλλοι τρεις), στην συνέχεια τσακώθηκε και με αυτούς καταγγέλοντας τους πάντες για ανυπαρξία στις 25/11/2009 (http://www.e-galatsi.gr). Λέτε να ακολουθήσει την ίδια μηδενιστική τακτική και στο Σύλλογο; Πλάκα θα έχει

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ;
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ.
ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΨΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΕΙΝΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΡΟΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΑΜΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΪΡΕΥΤΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛ...(ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ).