Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του αγώνα, κατοχή μπάλας έχει ο Μαράκης…


• Λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά οφείλουμε να ελπίζουμε και ειδικά όταν πρόκειται για το ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας. Αν και ο Τζον Μέιναρντ Κέινς προειδοποιούσε ειρωνικά ότι «οι προγνώσεις είναι δύσκολες, κυρίως όταν αφορούν το μέλλον».

• Τόπο στα νιάτα. Μου λένε ότι ο Κόκκοτας το καλοσκέφτεται για το νέο Δήμο. Πάντα άφηνε ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής αν γίνει ΕΝΑΣ Δήμος η Νάξος ή στη Νάξο. Να που ο Ραγκούσης του ανοίγει το δρόμο. Ακόμα και για «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος το σκέφτεται.

• Δεν ξέρω αν του ευχήθηκε και χρόνια πολλά στην ονομαστική του γιορτή ο υπουργός Εσωτερικών, όπως έκανε για τον Έπαρχο Νάξου Βασίλη Κορρέ…

• Ο Μαράκης, βέβαια, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά την κραιπάλη των ημερών, αρχίζει να καταστρώνει τα σχέδιά του. Κάτι για μεταγραφές ακούω(π.χ. για τον Στάθη Αγγελή), κάτι για ομαδικές προσχωρήσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης…

• Το γρι-γρι έχει και δευτεροκάικο… Μη μου πεις ότι δεν καταλαβαίνεις γρυ.

• Οι μεταγραφές του χειμώνα είναι συνήθως πιο φτωχές. Να δούμε.

• Για τον Μπεν Αρφά έχεις ακούσει κάτι νεότερο;

• Από την άλλη, δεν τα πάει καλά με τον Σέργη και τον Βάλλη, ούτε φυσικά με την ομάδα του ΒΗΜΑΤΟΣ (της Νάξου), που προσπαθεί να παίξει ένα τοπικό πολιτικό ρόλο, κυρίως γύρω από πρόσωπα και όχι με πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, ιδέες, προτάσεις…

• Και δημοσιογραφική ανάδειξη της σύγχρονης ναξιακής πραγματικότητας.

• Ο Μαράκης προσπαθεί να ρίξει δίχτυα και στην ορεινή Νάξο, ενόψει του νέου Δήμου. Εκεί μου λένε αποδίδεται και η συζητούμενη προώθηση του Μανωλά στην προεδρία του Λιμενικού Ταμείου.

• Και ο Καπίρης; Και ο Χατζηανδρέου; Και όποιος άλλος εκδηλώσει ενδιαφέρον; Το παιχνίδι δεν έχει ακόμα αρχίσει και οι μνηστήρες κρατούν κλειστά χαρτιά, αλλά κάποια εικόνα αρχίζει δειλά να σχηματίζεται…

• Όσο για την κίνηση Μαμουζέλου, δεν φαίνεται να έχει διαμορφώσει δυναμική. Για να μη σας πω τι συζητά η παραλία.

• Είναι και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες…

• Εκείνος ο Μπαρδάνης έχει εξαφανιστεί. Μήπως πρέπει να το πούμε στη Νικολούλη; Αν και τελευταία έχει χάσει την αίγλη της.

• Παρεμπιπτόντως, όταν γίνει ένας Δήμος, η αδελφοποίηση του Δήμου Δρυμαλίας με το Δήμο Γαλατσίου ποια τύχη θα έχει; Δεν μπορεί, η Αλιμπέρτη-Κατσάνη(;) θα βρει μια λύση...

• Τελευταία πολύ τόχει ρίξει στον εθελοντισμό. Μέχρι που και μένα έχει πείσει εκ του μακρόθεν να γίνω εθελοντής, δεν της τόχω πει όμως ακόμη.

• Στους στόχους της φορολογικής μηχανής δεν είναι η Νάξος, όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη. Κάποιο δάχτυλο του Στρούβαλη βλέπω, εκτός αν ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΝΑΣ.

• Κάποιοι άλλοι υποψιάζονται τον βουλευτή Βρούτση, που δεν έχει χάσει την επαφή του με το…στοιχείο του…

• Ναι, αλλά και η Νάξος δεν έχει περιοχές-φιλέτα;

• Πρύτανης του συλλογικού κινήματος ο Α. Χωριανόπουλος, κατά τον naxio. Προσοχή όμως γιατί είναι δύσκολη εποχή για πρυτάνεις. Είδες τι έπαθε ο Χ. Κίττας;

• Τι κι αν δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου ο Πουσσαίος. Δε λύνουν τα προβλήματα πάντα οι Οξφόρδες και οι Σορβόνες. Ξέρεις πόσοι έχουν πτυχία στην ΟΝΑΣ; Δύο όλοι κι όλοι.

• Να σας πω μια ιδέα που μου ήρθε, μετά το τζερτζελέ για την απουσία του Μαργαρίτη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Γιατί δεν κάνουν τηλεσυνεδριάσεις; Ο φαρμακοποιός θα μπορεί να παρεμβαίνει, ενώ συγχρόνως θα χορηγεί duspatalin…

• Εκείνο το κυρ Λάζαρε τι τόθελες κύριε Μαργαρίτη μου; Μπέρδεψες το όνομα με το επώνυμο;

• Τώρα που ο Βρούτσης είναι υπεύθυνος της ΝΔ για τα εργασιακά και ασφαλιστικά, ας τολμήσει κανένας Παπακωνσταντίνου ή Σαχινίδης να πειράξει τα ευρώ της σμύριδας. Να κάνουν οικονομίες αλλού. Θα καταθέτει τη μια ερώτηση πάνω στην άλλη, που δε θα προλαβαίνουν να απαντούν…

• Άσε που θα γράψει στον κατάλογο και το μισό Φιλώτι. Το άλλο μισό θα βάλει στον ΟΛΠ ο Ανωμερίτης.

• Ο Ζας δεν έπρεπε να διαθέτει ασύρματο δωρεάν ίντερνετ;

• Φωτιά πήρε η κορφή Ξύδη. Κι ακόμα δεν έχει στείλει προκήρυξη στον FRAXIO η «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

• Ο Πάγκαλος ήλθε τις προάλλες μέχρι τη Σύρα. Δεν ήξερε νάρθει και προς τα δω να τα κάνει λίμπα; Μόνο τότε ίσως μπορούσε να γίνει κάτι καινούριο στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.

• Μα μήπως και στην Αθήνα δε μπουσουλάνε ακόμα και δεν κοιτάζουν να ξεζουμίσουν τον κόσμο, χωρίς να πληρώσουν και τώρα οι φταίχτες;

• «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ΄ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα/ αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν΄ θυσίες» έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το 1936. Τι σχέση μπορεί να έχει με το 2010; Πείτε μου.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσα είναι τα ευρώπουλα που προβλέπει ο προϋπολογισμός εφέτιγια το σμυρίγλι; Φτάνουνε για τσι Χωραΐτες ασμυριγλάδες;

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Ρήγας, είπε στη Ρούλα Μπράουν πως ενδέχεται ο Δήμος Νάξου να γίνει ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !
Να δώ το Μαράκη ΔΕΣΠΟΤΗ κι ας πεθάααανω

Ανώνυμος είπε...

Κάνει ψοφόκρυο εδώ στη Νάξο τους πάγωσε ακόμα περισσότερο η Ρούλα το πρωί στον Μεσόγειος με μια εύστοχη παρατήρησή της.
Ο πατριώτης μας ο Ανωμερίτης μετά την επιτυχία (!) του στον ΟΛΠ προαλείφεται για πρόεδρος ΟΛΩΝ των λιμανιών της χώρας. Που αυτό μεταφράζεται θα διαχειρίζεται και τα λεφτά των λιμενικών ταμείων.
Και είναι πολλά τα λεφτά Μανώλη Μανωλά.

Ανώνυμος είπε...

Μια σκόρπια σκέψη
Συζητιέται ότι υποψήφιοι Δήμαρχοι στους Δήμους της Β Αθήνας θα είναι αρκετοί πολιτευτές , δηλαδή αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές.
Αν όπως λέτε η Νάξος γίνει ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ έχουμε διαθέσιμο πολιτευτή, δηλαδή αποτυχόντα υποψήφιο βουλευτή;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Ο ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΙΚΑΝΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ 1010 Η ΜΑΞΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ.
ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ, ΑΝΕΠΑΡΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ. ΕΛΕΟΣ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΚΟΤΑΣ ΠΑΡΑ ΜΑΡΑΚΗΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΗ ΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΛΕ.
ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ.
ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ, Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αν η ΝΔ κατεβάσει το Μυλωνά θα πάρει και τα πάνω χωριά και τα σώβρακα του Μαράκη.

Ανώνυμος είπε...

Αν μίλησε ο Ρήγας για μητροπολιτικό Δήμο στη Νάξο είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Δήμαρχος δεν πρέπει να είναι Νεοδημοκράτης και Παναθηναικός. ΠΑΣΟΚ και Ολυμπιακός είναι αυτό που λείπει από την Νάξο. Και βέβαια νέο αίμα. Λάζαρος Θεόφιλος πρέπει να είναι η επιλογή αν δεν τον κερδίσουν τα Νοσοκομεία Σάμου ή Σύρου ή Νάξου για τα οποία έχει στείλει βιογραφικό και ελπίζει στην Προεδρική θέση κάποιου από όλα. Εμμονή στα νοσοκομεία αυτός ο άνθρωπος και στην αφασία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕ. ΦΙΑΧΤΗΚΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΞΟΣ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθεύει και το άλλο που είπε η Μπράουν ότι τις απόκριες ετοιμάζει ο Δήμος Νάξου μεγάλη παρέλαση με άρματα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στο τέλος είθισται να καίνε τον καρνάβαλο

Ανώνυμος είπε...

Φτιάχτηκε ο Μαράκης? Τον κακό σου το φλάρο αχαϊρευτε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΠΙΡΗΚΟΙ.
ΣΤΡΑΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΝΕΙΣ ΛΕΞΗ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΕΡΜΑΝΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΣΦΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΚΟΨΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ, ΣΠΛΑΧΝΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε έχεις δίκιο, ο Μάρακης απο τώρα πρεπει να λογίζεται Δήμαρχος.
Στα πάνω χωριά θα σαρώσει, στα κάτω θα σαρώσει άρα είναι Δήμαρχος.
Το κλίμα είναι υπέρ του και μάλιστα δεν το περίμενα, σε 10 κουβέντες τις τελευταίες μέρες έχω τύχει όλοι για τον Μαράκη λένε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ?ΚΑΝΕΝΑΣ.ΑΡΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΜΑΡΑΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΧΡΗΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια αν ξαναβγαλουμε στην Ναξο δημαρχο Μαρακη, και αν συνεχιζουμε να ακουμε αυτα τα ονοματα οπως,Παν. Ρήγας Ανωμερίτης Μανώλη Μανωλά ΚΟΚΟΤΑΣ Μυλωνά ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Γερμανος και παει λεγοντας καλητερα να μην πω τη να παμε να κανουμε .
Φτανει πια με την κοροιδια ημαρτον οσοι φαγατε φαγατε καντε περα η να μην πω τιποτα αλο μπας και δουν και τα παιδια μας μια ασπρη μερα σε αυτων τον τοπο. βρομαει και ζεχνει απο την σαπιλα τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΕΡΗΣ......
ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνήστε Α-ΝΑΞΙΟΙ
Στον ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ γίνεται χαμός, και είστε εσείς η αιτία.