Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Θυσία για την … ενημέρωσή σας

Πιστεύουν ακόμα ότι σ’ αυτό τον τόπο, η ζωή συνεχίζεται και βγάζουν … δελτία τύπου!

Αναφερόμαστε στον Παναγιώτη Ρήγα και στον Γιάννη Βρούτση.

Τους βάζουμε μαζί, μήπως συνηθίσουν να μοιράζονται την πολιτική μοναξιά που πρέπει ήδη έντονα να νοιώθουν…

Άλλωστε τι έχουν να χωρίσουν;

Δραστηριότητα του Βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ κ. Παν. Ρήγα

Με δελτίο τύπου της 1/3/2010, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγ. Ρήγας ενημερώνει το κοινό ότι πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Νομ. Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων, που υπηρετούν σήμερα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Οι Υπάλληλοι ζητούν, μεταξύ άλλων την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την απάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων, την αποφυγή ακούσιων μεταβολών της υπηρεσιακής τους κατάστασης και ακούσιων αλλαγών του τόπου εργασίας τους.

Ο κ. Ρήγας τους διαβεβαίωσε, ότι η θεσμική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν πρόκειται να θίξει ούτε κατ’ ελάχιστον τις σχέσεις εργασίας και την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. «Ο Καλλικράτης θέλει σύμμαχους πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους που θα υπηρετήσουν τους νέους θεσμούς» τόνισε στους συνομιλητές του ο Βουλευτής και δεσμεύτηκε, ως εισηγητής του Νομοσχεδίου, να τους κρατά ενήμερους για τις ρυθμίσεις που θα αφορούν στο προσωπικό των νέων θεσμών που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».

Ακόμη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Παν. Ρήγας συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κατ. Μπατζελή με τους εκπροσώπους την μέσης αλιείας (γρι – γρι, ανεμότρατες) ενόψει της κατάθεσης πρότασης του εθνικού σχεδίου στον Ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία του ενάλιου πλούτου της Μεσογείου. Οι εκπρόσωποι της μέσης αλιείας εξέφρασαν τα αιτήματά τους, στην κ. Υπουργό. Η Υπουργός, υποσχέθηκε τον επαναπροσδιορισμό της εθνικής πολιτικής για την αλιεία, με κύριους άξονες την διασφάλιση της βιωσιμότητας της αλιευτικής επαγγελματικής δραστηριότητος με προστασία του ενάλιου πλούτου της Χώρας.

Τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, που είναι επικεφαλής, συγκάλεσε ο Βουλευτής κ. Παν. Ρήγας, προκειμένου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης να ενημερώσει τους Βουλευτές του Τομέα για τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου που αφορά στον τρόπο επιλογής προϊστάμενων στον Δημόσιο Τομέα (θέσεις Γενικών Δ/ντων, Διευθυντών Τμηματαρχών). Σύμφωνα με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο καθιερώνονται σαφείς και πάγιοι κανόνες επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που διασφαλίζουν την ανάδειξη στη Δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία των άριστων και όχι των αρεστών.

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Παν. Ρήγα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα την συμβολή της έρευνας και της καινοτομίας στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Καλεσμένος της Επιτροπής και εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος του «Δημόκριτου» καθηγητής κ. Νιάρχος.

Ο Βουλευτής κ. Παν. Ρήγας συμμετείχε ακόμη στο ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ με θέμα την αναμόρφωση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό. Τους Βουλευτές του Τομέα ενημέρωσαν οι Γενικοί Γραμματείς Τουρισμού κ. Γ. Πουσαίος και Χωροταξίας κ. Καλτσά.

Παράλληλα, ο Βουλευτής συμμετέχει στις καθημερινές συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την ευθύνη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της SIEMENS. Οι εργασίες συνεχίζονται με τις καταθέσεις μαρτύρων, που έχουν ουσιαστική γνώση για τις επιμέρους πτυχές αυτής της πολύπλοκης και πολυσύνθετης υπόθεσης.


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Σε προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, συμμετέχοντας σε αποστολή, μαζί με άλλους οκτώ Έλληνες νησιώτες Βουλευτές, που οργάνωσε η Επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Βρούτσης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν τη νησιωτικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, κα Danuta Hubner, τους Ευρωβουλευτές Νησιωτικών Περιοχών - χωρών Ε.Ε, την Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κα Μαρία Δαμανάκη, καθώς και τον Διευθυντή του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει αφενός στην ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, εξαιτίας της εδαφικής ασυνέχειας και αφετέρου στην εξεύρεση βιώσιμων και συνάμα αποτελεσματικών λύσεων για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη νησιωτικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, στα Κεντρικά γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν δηλώσεις ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος:

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Είχαμε, σήμερα, τη χαρά και την τιμή να δεχθούμε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας -ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης- τον Υπουργό κ. Λοβέρδο, προκειμένου να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του διαλόγου, όσον αφορά το Ασφαλιστικό. Πράγμα το οποίο έγινε!
Ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις που υπάρχουν σε γενικές, όμως, γραμμές όσον αφορά τη νομοθετική πρωτοβουλία που -όπως είπε ο Υπουργός- σε λίγο καιρό θα έρθει στη Βουλή.
Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι, από την αρχή, η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, θα συμμετέχει στο διάλογο -όπως κάνει και σήμερα- για το κρίσιμο ζήτημα, που είναι εθνικής εμβέλειας: το Ασφαλιστικό. Προτάσεις οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τη βιωσιμότητα του Συστήματος, θα τις στηρίξει. Αντίθετα, ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε, θα τις αναδείξουμε στη Βουλή, όταν έρθει το νομοσχέδιο.
Όσον αφορά το ζήτημα του «παγώματος» των συντάξεων: Τη Νέα Δημοκρατία δεν τη βρίσκει σύμφωνη το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Εκεί είναι μία «κόκκινη γραμμή» για τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία διαφοροποιούμαστε. Όπως, επίσης, θεωρούμε κρίσιμο μέγεθος ότι οποιαδήποτε κενά, υπάρχουν σήμερα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα πρέπει να καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, πράγμα που συνάδει και με τη συνταγματική επιταγή.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, μου έκανε την τιμή, σήμερα, να με δεχθεί, με τους συνεργάτες του, προκειμένου να του πω ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, τις οποίες έχουμε προετοιμάσει, στο μέτρο που ο κοινωνικός διάλογος, πια, τελειώνει.
Επίσης, με άκουσε σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που παρείχα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό Σύστημα, σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό, μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερο ένα κλίμα συνεννόησης, που είναι απολύτως απαραίτητο για να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συνεννόηση αφορά και τον 14ο μισθό, κύριε Υπουργέ;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανησυχείτε για κοινωνικές αντιδράσεις, κύριε Υπουργέ;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ό,τι είχα να πω, αυτά που είπα, τα είπα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Υποκρισία, ατολμία και αναποφασιστικότητα
καταλογίζει ο Βουλευτής Κυκλάδων, Γ. Βρούτσης στην κυβέρνηση

«Η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ διχάζει τους Έλληνες»
Για διαπόμπευση της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και υπέρμετρη υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση χθες στη βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για το «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.). Σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ως Ανεξάρτητης Αρχής».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής Κυκλάδων, καταλόγισε βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την τακτική που ακολουθεί τους τελευταίους 6 μήνες στην οικονομία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία και μάλιστα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου η Ελλάδα δίνει μια ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική μάχη.
«Η πολιτική πράξη στην οποία προβαίνετε σήμερα σημαίνει ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας και θα προστεθεί σίγουρα στις σελίδες της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ως μνημείο πολιτικής υποκρισίας. Να είστε σίγουροι, ότι θα είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι τόσο για τις όποιες παρενέργειες προκληθούν στο εσωτερικό, όσο και για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη πολιτική διολίσθηση της χώρας στο εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ρενβανσισμό, μικροψυχία και επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος, αφού με διάφορα επικοινωνιακά τρυκ – όπως η διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία - προσπαθεί μάταια να κρύψει τις σοβαρές εγγενείς αδυναμίες της και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Γεγονός, που αποδεικνύεται περίτρανα από την ατολμία και αναποφασιστικότητα που επιδεικνύει - εδώ και έξι μήνες τώρα - στη διαχείριση της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, στη δίνη της οποίας βρίσκεται σήμερα η χώρα.

«Με την απαράδεκτη συμπεριφορά σας καταφέρατε να στρέψετε εναντίον της Ελλάδος ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, ενώ με την παρατεταμένη αβουλία σας, βάλατε τη χώρα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων», τόνισε ο κ. Βρούτσης. «Δυστυχώς, προτιμήσατε τη διαπόμπευση της χώρας στο βωμό της διασφάλισης της δικής σας πολιτικής αξιοπιστίας».
Ο κ. Βρούτσης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με την απόφασή της να προχωρήσει στη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το διάστημα που κυβέρνησε η Ν.Δ. , υπέπεσε σε μεγάλο πολιτικό ολίσθημα. Ένα λάθος με τραγικές συνέπειες που προκαλέι αναταραχή στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας, σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη περίοδο, που καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να σηκώσουν το τεράστιο οικονομικό φορτίο της χώρας. Συνέπειες, που θα διασπάσουν το εσωτερικό αρραγές μέτωπο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. όχι μόνο δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα αλλά αντίθετα, επιθυμεί να έρθουν τα πάντα στο φως, ενώ η οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση για την αξιολόγηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας, θα έπρεπε να ξεκινήσει από το 1981, προκειμένου να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα και να γίνει η απαραίτητη κριτική και στα δυο Κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Μόνο τότε θα φανεί με απόλυτη αντικειμενικότητα ποιοι τελικά ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας και μόνο τότε θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας που θα αποτελέσουν πυξίδα για το μέλλον.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τα άσκοπα πολιτικά παιχνίδια και ν’ αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο της, ενώ παράλληλα να σταματήσει τον ανηλεή αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ενοχοποίηση της Ν.Δ.. «Με την ενέργειά σας αυτή, στοχοποιείτε μια ολόκληρη παράταξη, ενώ έχετε ήδη προαποφασίσει να ενοχοποιήσετε όλη τη Νέα Δημοκρατία για ό,τι κακό έχει συμβεί στον τόπο. Να ξέρετε ότι αυτή η υποκριτική και μικρόψυχη κομματική σας συμπεριφορά δεν πείθει κανέναν και δεν θα βρει συμπαραστάτες».



Σε κίνδυνο οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου
από την πιθανή αύξηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.

Γ. Βρούτσης: «Ένα τέτοιο άδικο, εισπρακτικού και αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρο, θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης των νησιωτών»

Την πλήρη αντίθεσή τους στις Κυβερνητικές προθέσεις να καταργηθεί το ισχύον καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασαν με ερώτηση (6472/23-2-2010) που κατέθεσαν στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τέσσερις ακόμη νησιώτες βουλευτές.

Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, αλλά και δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ένα άδικο, εισπρακτικού χαρακτήρα και αντιαναπτυξιακό μέτρο, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εάν εφαρμοστεί, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες σε ολόκληρη τη νησιωτική οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει με την ερώτηση του στον Υπουργό Οικονομικών, ότι η εφαρμογή των μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κυκλάδες, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Σαμοθράκη και Θάσος) θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με το ν. 2093/92 (ΦΕΚ 181 Α΄- 25.11.1992) που ψήφισε η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε ουσιαστικά στο εθνικό φορολογικό δίκαιο η ευρωπαϊκή Οδηγία 92/77/ΕΟΚ για την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών. Εξέλιξη, που αφενός αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα (λόγω της γεωγραφικής και μορφολογικής της ιδιαιτερότητας) και αφετέρου εξασφάλισε ένα ισχυρό (φορολογικό) κίνητρο, που συνέβαλε καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών της χώρας.
Ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμισε, ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πιθανή αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, φανερώνουν πρωτοφανή προχειρότητα και έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη πολιτική απόφαση, η οποία αντίκειται πλήρως με την συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 101) να λαμβάνει υπόψη της κατά τη διαμόρφωση των πολιτικών της, την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι: «Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί αφενός βασικό πυλώνα στήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας των Κυκλάδων και αφετέρου σημαντικό αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στο αυξημένο κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών στα νησιά του Αιγαίου. Γεγονός, που καθιστά ανταγωνιστικότερες τις τιμές των προϊόντων στις νησιωτικές αγορές». Συνεπώς, μια ενδεχόμενη αύξηση του εν λόγω συντελεστή, όχι μόνο θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος διαβίωσης των νησιωτών, αλλά θα καταφέρει και ένα σημαντικό πλήγμα στους κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καθώς και στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον τουρισμό. Γεγονός, που θα έχει αρνητικές συνέπειες στα τουριστικά έσοδα, τα οποία έχει τόσο ανάγκη σήμερα η εθνική οικονομία.

Ο κ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους άσκοπους πειραματισμούς που μοναδικό στόχο έχουν, μέσα από άδικες και αντιαναπτυξιακές αποφάσεις να «φρενάρουν» την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου. Η πολιτεία οφείλει κατ’ ελάχιστη υποχρέωση να στέκεται αρωγός απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα, ενισχύοντας την κοινωνική και εδαφική συνοχή και συνεπώς η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής από την κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ:ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ κ.ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ:ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΑΛΥΠΤΑ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥκ.ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ. ΤΡΙΤΟΝ:ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΕΤΑΡΤΟΝ:ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ.ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΗ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΔΕΞΙΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΠΙΣΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ .ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ? ΟΥΣΤ!ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΟΥΣΤ! ΡΙΧΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!