Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Ο…πολιτικός υδράργυρος στα ύψη

Αν σας βάζαμε ένα παιχνίδι γνώσεων(κουίζ στα…ελληνικά) για να μας πείτε πότε ακριβώς θα γίνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές το 2010, είμαστε βέβαιοι ότι θα πέφτατε έξω.
Ακόμα και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγνοούν ότι με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων(άρθρο 23) οι εκλογές πήγαν από τον Οκτώβρη στο Νοέμβρη.


14 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι εκλογές.
Σε 15,5 μήνες. Σε 457 μέρες.

Ο φυσικός χρόνος μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά ο πολιτικός χρόνος, όπως λένε και οι πολιτικοί μας, μετράει διαφορετικά. Έτσι οι διεργασίες(οι ζυμώσεις που λέει το ξύλινο πολιτικό λεξιλόγιο) έχουν αρχίσει και όσο πάει εντείνονται.

Η Νάξος δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι έξω από το παιχνίδι. Μπορεί οι εκλογές να είναι ακόμη μακριά, αλλά στις τοπικές κομματικές συνάξεις(τα κεντρικά…μαγαζιά ασχολούνται τώρα με τις βουλευτικές εκλογές), στις ιδιωτικές συζητήσεις, στα στέκια της παραλίας της Χώρας και των παραγόντων, στις ακροθαλασσιές(«είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια») και στα καλοκαιρινά μπαράκια, άρχισαν να αναζητούν απαντήσεις στο ερώτημα «ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι;», να διατυπώνονται ποικίλα σχόλια για πρόσωπα και πράγματα και να εκδηλώνονται προθέσεις υποψηφιοτήτων.

Ορισμένοι παρουσιάζονται σαν λαγοί υποψηφίων, ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής για να δουν πού θα…κάτσει η μπίλια, θεωρώντας ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί συνήθως το σύστημα ανάδειξης υποψηφίων.

Το μάτι και το αυτί του Α-ΑΝΑΞΙΟΥ ήταν παντού. Κουβεντιάσαμε, ακούσαμε, διασταυρώσαμε πληροφορίες και είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε από πρώτο χέρι τις καυτές ειδήσεις.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες, είσαστε πράγματι μεσα στα πράγματα, βλέπετε μακριά, ακούτε, σχολιάζετε σφαιρικά, με ανοιχτά μάτια, σκέφτεστε πολιτικά και αυτό εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα και χώνεστε παντού. Δε με ενδιαφέρει ποιοι είστε. Απ΄αυτά που γράφετε σας κρίνω και μέχρι τώρα με ικανοποιείτε και γι' αυτό είμαι φανατικός αναγνώστης σας.

Ανώνυμος είπε...

Ontos to blog auto kanei polu kalh doulia congrats tha stamatisw na diabazw kukladikh xaxaxa so..to mono kako sauto to blog einai oi emones pou exei...

Ανώνυμος είπε...

Στη Νάξο κουμάντο κάνει για το ΠΑΣοκ ο Γ. Ανωμερίτης. Όποιος ξέρει πρόσωπα και πράγματα το βλέπει παντού. Από τους βουλευτές και τους υποψήφιους, μέχρι την οργάνωση και την εφημερίδα. Η γνώμη του μετράει και είναι πολύ κοντά και στο Γιώργο.

Ανώνυμος είπε...

Οι απόψεις και οι πληροφορίες σας για τα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ είναι....μακριά από την πραγματικότητα. Ο συντάκτης του άρθρου προωθεί προσωπικές του απόψεις και φιλοδοξίες. Μόνο το όνομά του δεν γράφετε. είναι κάποιος που άργησε να το παίξει παράγοντας και τώρα....ιάζεται πολύ.
Αγνοείτε όμως το πιο θεμελιώδες, ότι το ΠΑΣΟΚ στη Νάξο(Χώρα) ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ. Και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πετάει στα σκουπίδια εύκολα τους εν ενεργεία δημάρχους, ακόμη και τους πολύ παλιούς. Είδατε τι έγινε στο Γαλάτσι με τον Παπαδιονυσίου. Ποιος Σέργης και ποιο ΒΗΜΑ. Είστε μακριά νυχτωμένοι και το άρθρο σας είναι στοχευμένο στην κατεύθυνση της γνωστής πλέον ομάδας που έχει βλέψεις στον Δήμο Νάξου, αλλά δυστυχώς γι αυτούς έχουν ήδη γίνει αντιληπτοί. Τον σημερινό δήμαρχο τον στηρίζουν όλοι εκείνοι που σέβονται τη λαϊκή εντολή και της εσωκομματικής ψηφορίας, αλλά και των δημοτικών εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Δε διαψεύδεις τίποτα. Εμένα με έπεισε το κείμενο, γιατί πολλά από αυτ'α συζητά ο κόσμος αλλά και οι ενδιαφερόμενοι. Εσύ λες μόνο για το Μαράκη. Μα και το κειμενο λέει οτι αυτός μάλλον θα είναι υποψήφιος. Αυτό δεν σημαίνει οτι δε γίνονται ζυμώσεις και δεν υπάρχει κινητικότητα. Πού ζεις;

Ανώνυμος είπε...

γιατί τώρα τα μαζεύεις; τεπειδή σε πήραν χαμπάρι;

Ανώνυμος είπε...

Μη μαλλιοτραβιέστε. Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πάλι πρώτο. Το ζήτημα είναι να αλλάξει κάτι στη Νάξο, που πάει σαν τον κάβουρα και παντού βασιλεύει η ανομία και΄χάνει συνέχεια το πλοίο της προκοπής.

Ανώνυμος είπε...

η φυλλάδα του Νταμπάκη πανηγυρίζει για την ...αθώωση (πού την είδε;) του Π. Πρωτοπαπαδάκη και των υπόλοιπων, γράφει, Έξι, για την Μικρασιατική καταστροφή. Μπράβο ευαισθησία πολιτική.
Και ποιος φταίει κύριε Πρόεδρε της ΟΝΑΣ για όσα συνέβησαν το 1922; Μήπως ο Βενιζέλος, ο Πλαστήρας, ο Χρυσόστομος Σμύρνης; οι Μικρασιάτες Έλληνες; Ποιος; "Όλβιος όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν".
Στα Απολλώνεια θα μας ξαναμιλήσεις άραγε για τον ...Μεγάλο Βενιζέλο, τον φίλο και συμμαθητή του αείμνηστου γιατρού της Κωμιακής Πιτταρά, που για χάρη του ο Βενιζέλος διέθεσε τα κονδύλια για να ξεκινήσει ο δρόμος προς την Χώρα από τον Απόλλωνα;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Μαράκης εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στη Νάξο, ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε. Ας αφουκραστεί την κοινή γνώμη... όλοι ξέρουν, κανείς δε μιλάει (ακόμα)...