Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

τώρα προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων…


Αξιότιμοι κύριοι
πολιτικοί, τεχνικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι της επιχείρησης «αποκατάσταση».

Η κατολίσθηση στη θέση «Πρίνους» στο δρόμο Κωμιακής – Απόλλωνα, ΔΕΝ είναι μια συνηθισμένη φυσική καταστροφή.

Είναι αποτέλεσμα ανευθυνότητας και κακοτεχνίας.

Για το λόγο αυτό και για πολλούς άλλους,
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.

Μάθαμε όμως ότι σύντομα ( ίσως και τη Δευτέρα ), θα αρχίσουν οι εργασίες «αποκατάστασης της ζημιάς».

Οφείλουμε λοιπόν να σας θυμίσουμε, όχι βέβαια τα αυτονόητα, ότι δηλαδή δεν πρέπει να πέσει ούτε μια φτυαριά μπάζα στο ρυάκα, γιατί όταν «βιάζεται» η φύση, ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ… ,
και ότι κάθε τόσο «ο ποταμός παίρνει ότι του ανήκει…» άλλά δύο ακόμα σημαντικά...

ΔΕΝ μας ενδιαφέρει «να ανοίξει ο δρόμος».
Μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση να είναι οριστική και να παρέχει πλήρη ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό, όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να γίνει παραλαβή του έργου με σφραγίδες και υπογραφές, που θα εγγυώνται την ασφάλεια των διερχομένων.

Και το σπουδαιότερο.

Επειδή η «πίεση» και το «πολιτικό κόστος» είναι κακοί σύμβουλοι, αν δεν έχετε δει ότι το βουνό κυριολεκτικά «κρέμεται», σας το λέμε εμείς.
Μια γερή βροχή, ένας έντονος κραδασμός και «θα έρθουν τα πάνω… κάτω»!

Προέχει λοιπόν η ασφάλεια των εργαζομένων που θα πάρουν μέρος στην «επιχείρηση αποκατάστασης».

Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜ. ΠΡΕΒΕΝΙΟΥ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας, έτσι πρέπει να αντιδρούμε και αυτό το κείμενο πρέπει να γίνει ανακοίνωση, αίτημα, διεκδίκηση όλων των φορέων της Κωμιακής. Ακουμπήσατε το πρόβλημα στη ρίζα του.
Συμπληρώνω όμως ότι αυτοί οι κύριοι οφείλουν μια απάντηση στο λαό της Κωμιακής: Τι γίνανε τα κονδύλια που είχαν βγει το 2001, και το 2004 για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση που ποτέ δε θα πάρετε είναι "χεστήκ@με αν δε μας εμπιστευόσαστε. Εμείς τα κονομήσαμε, κι άντε βρες άκρη". Όπως και για πολλά πολλά άλλα...

Ανώνυμος είπε...

μην το λες αυτό σύντεκνε γιατί υπάρχει και ο Εισαγγελέας για όλους αυτούς, πολλοί απ' τους οποίους ενδιαφέρονται για τις εκλογές για την περιφέρεια.

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιέχει δηλαδή η ανακοίνωση. Οτι προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων, οτι πρέπει να γίνει το έργο σωστά, οτι πρέπει να γίνει παραλαβή του έργου όπως πρέπει, οτι πρέπει τα μπάζα να μη ριχτούν στο ρυάκα;

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσιότητα συμπατριωτη του θέματος προκαλεί αντιδράσεις και αποκαλύπτει τις αλχημείες και τα παιχνίδια της εξουσίας. Κάνω λάθος; μΘεωρείς τυχαίο που σιωπούν οι υπεύθυνοι; ή νομίζεις πως δεν ξέρουν τις ευθύνες τους; Απλά λένε, ασε, μπόρα είναι θα περάσει. διάβασε όσαγράφτηκαν στον τοπικό τύπο αρχές καλοκαιριού 2005 και θα μάθεις πολλά.

Ανώνυμος είπε...

"ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να γίνει παραλαβή του έργου με σφραγίδες και υπογραφές"

Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν!

Όλο φούμαρα είστε και γαβγίζετε χωρίς να δαγκώνετε. Νομίζετε πως μέσα από τα blogs τους κάνετε τη μούρη κρέας. Το πολύ πολύ να τους κλάνετε λίγο τη μαϊμού και να τους χαλάτε λίγο το πρεστίζ. Η ουσία όμως που επικαλούνται οι διαχειριστές και κάτι φαντασμένοι αναγνώστες που μιλούν για εισαγγελείς, χρειάζονται επώνυμες καταγγελίες, με έγγραφα και στοιχεία. Τα έχετε για να πουλάτε τον τσαμπουκά του "ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ"; Θα πάτε να κάνετε τις καταγγελίες ή θα περιμένετε τους άλλους και εσείς θα εκτονώνεστε μέσα από ανώνυμα σχόλια σε blogs;
Και μην ακούσω για αυτεπάγγελτα και μαλακίες...ξέρετε τι μπουρδελόκρατος είμαστε. Αν θέλετε πραγματικά να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ υπάρχει τρόπος και η ευθύνη με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχει μεταφερθεί σε εμάς. Και εγώ δεν έχω ούτε χρόνο όυτε διάθεση να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Για αυτό και δεν πουλάω τσάμπα μαγκιές.
Εσείς που τσμπουκαλεύεστε να δω τι θα κάνετε...
Ωριμάστε κάποια στιγμή σαν άνθρωποι και σαν πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Δες ένα ψυχίατρο. Θα βοηθηθείς πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Ψυχοπαθή των 12:08 πμ τι σε χάλασε δηλαδή που οι διαχειριστές πήραν τη θέση που πήραν για την αποκατάσταση της καταστροφής από τις κατολισθήσεις. Μπορεί να υπερβάλλουν. Και τι έγινε δηλαδή.
Αν δεν ήσουν πιωμένος κάνε αυτό που σου είπε ο 3:51 πμ. Πράγματι θα βοηθηθείς.

Ανώνυμος είπε...

Όταν καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος και δείτε με τα ματάκια σας ότι η εθελοτυφλία σας τόσα χρόνια έβαλε κι αυτή το χεράκι της, θα ψάχνουν πολλοί να κρυφτούν.
Έχω διαφωνήσει πολλές φορές με το μπλοκ αλλά τώρα έχει απόλυτο δίκιο.
Μην κάνετε μερικοί τους πολύξερους και τους ψευτόμαγκες και ακούστε και κάποιους που ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω.
Κοντός ψαλμός, αύριο μεθαύριο θα αποκαλυφθεί η βουλίστρα και θα δώ πόσοι θα περνάτε από κει.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ψυχοπαθής των 12:08. Τώρα καταλαβαίνω οτι χρειάζομαι βοήθεια. Σε ποιο ψυχίατρο πάτε για να ΜΗΝ πάω, γιατί φαίνεται εσάς ΔΕΝ σας βοήθησε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου δώσαμε "δείγμα γραφής" για να υποθέσεις ότι έχουμε δικό μας ψυχίατρο. Εσύ όμως "γκάζωσες" από θέση που πήραν οι διαχειριστές, που στο τέλος-τέλος δεν έθιγαν και κανένα, χωρίς λόγο. Πίστεψε με, η τάση να παίρνεις θέση σε τέτοια θέματα που δεν θίγουν κανένα με τον τρόπο που το έκανες είναι καραμπινάτη περίπτωση ψυχοπάθειας. Αν θέλεις το λαμβάνεις υπ΄όψιν σου. Αν όχι, κακό του κεφαλιού σου. Σε κάθε περίπτωση περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...

ο δρόμος από το 2001 που έγινε η παράλογη διανειξη στο συγκεκριμένο κομάτι του δρόμου,είχε γίνει ήδη επικίνδυνος και όλοι περνούσαμε από εκεί, χωρίς να ΄χει πάει κανένας σε ψυχίατρο. Με το να λέει ο ένας για τον άλλο δεν γίνεται τίποτα. Από έργα σώστα και αξιόπιστα έχουμε ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Όπα, ξέρεις και τις περιπτώσεις ψυχοπάθειας και μάλιστα καραμπινάτης. Και κάνεις και τηλεδιαγνώσεις. Ο Σούρλας είσαι ή μήπως ο Μούρλας;
Κατολίσθησες, φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

η πιο οικονομική και γρήγορη λύση πιστεύω ότι είναι να μαζευτούμε οι Κωμιακίτες και με φτυάρια, αξίνες και λοστάρια να ανοίξουμε τον δρόμο. Είναι βέβαια αμελέτητη λύση, αλλά η λύση με τις μελέτες θα αργήσει πάρα πολύ.