Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΟΧΙ στις "πληρωμένες" μελέτες...

Φίλοι Α- ΝΑΞΙΟΙ,

Παρακολούθησα το πρωί τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μαράκης στην κ. Ρούλα Μπράουν.

Θα σταθώ σε ένα σημείο που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Στο σημείο της συζήτησης για τα νέα δεδομένα σχετικά με το λιμάνι της Νάξου μετά την παρέμβαση του κ. Ανωμερίτη, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα προτείνει οι νέες μελέτες να αφορούν το νέο μεγάλο Μητροπολιτικό λιμάνι του νησιού και βασικά τους τομείς ΠΟΥ θα γίνει και ΠΩΣ θα γίνει.

Αυτή η συνιστώσα είπε ο κ. Δήμαρχος πρέπει να ανατεθεί σε Μελετητικό Γραφείο.

Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο.
Με αφορμή την άποψη του κ. Δημάρχου, επαναφέρω το ξεχασμένο από πολλούς, αλλά πρωτεύον θέμα του ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ όλης της Νάξου και τον καθορισμό ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ, που είναι προαπαιτούμενα για να μην οδηγηθούμε σε τετελεσμένες καταστάσεις, ανισόρροπες και ανιστόρητες λύσεις, χωρίς κοινωνική συναίνεση και αποδοχή και εν τέλει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του νησιού μας.

Με εκτίμηση
…………………

Blog:και επαυξάνουμε!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας περιμένουν λαμπρές μέρες στο ΣτΕ.
Με νέο λιμάνι εκτός Χώρας το υφιστάμενο μπορεί να αναδειχθεί, ως μία μεγάλη μαρίνα, σε κέντρο του (ακριβού) θαλάσσιου τουρισμού στο Αιγαίο με μόνο πλεονεκτήματα για το νησί. Μετά, το αεροδρόμιο θα προκύψει μόνο του για να εξυπηρετήσει τις εταιρείες που αναπόφευκτα θα δραστηριοποιηθούν στη Νάξο. Αλλά ποιος από τους τυροπιτάδες της Νάξου να το σκεφθεί έτσι αφού δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι το χρήμα δεν αβγατίζει μόνο με σουβλάκια, τυρόπιτες, καφέδες και κουλούρια.

Ανώνυμος είπε...

Όταν αυτοί που διαχειρίζονται το μέλλον και την τύχη του νησιού είναι κολλημένοι στο κόμμα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους, το μέλλον είναι σίγουρο για το τι θα φέρει. Πότε θα ξυπνήσουμε? Ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν καταλάβατε. Μία μελέτη, και μάλιστα με ανάθεση(λόγω του ΄΄κατεπείγοντος΄΄ κλπ, κλπ, κλπ) έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εννοείται πρώτα για τον αναθέτοντα και κατά δεύτερο λόγο για τον ανάδοχο.

Ανώνυμος είπε...

"Κανείς δεν ζημιώθηκε κάνοντας μελέτες με απευθείας ανάθεση και ιδίως αυτός που τις ανέθεσε"
Λαική ρήση.

Ανώνυμος είπε...

Μα το έχει πει στα ίσια ο άνθρωπος (στο "Μεσόγειο" για άλλο θέμα): Μπορώ να κάνω απευθείας αναθέσεις. Και κάνει. Και ξανακάνει, και δώστου ξανακάνει. Μπορεί. Εσείς που δεν σας αρέσει τι κάνετε???

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πάω στη Σύρο

Προσπαθώ μια βδομάδα τώρα
Νά πάω μέσω Πειραιά ή να περιμένω το νέο Λιμάνι???? που θα δέσει το καράβι.... ουαου, γιο γιο, τσιο μπλαο πραο

Ανώνυμος είπε...

Η Νάξος είναι από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο, αλλά είχε την ατυχία να πέσει σε λάθος ανθρώπους, από βουλευτές μέχρι δημάρχους και κοινοτάρχες.