Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Είπαν ΟΧΙ και οι ... Γερμανοί !

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.

«Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος….

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Ρήγας σήμερα το πρωί στον «Μεσόγειος»

-Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε σημαία και στόχο μας τις Γερμανικές αποζημιώσεις…

Μανώλης Γλέζος χτες:

- Μου κάνει εντύπωση γιατί κοιμούνται οι Κορωνιδιάτες και δεν διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, αφού την κατοχή πέθανε από πείνα πάνω από το 50% του πληθυσμού του χωριού…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σας συγχαρώ για την φωτογραφία που χρησιμοποιήσατε και δεν καπηλευτήκατε όπως οι περισσότεροι , αυτό το αριστούργημα, ούτε το κατάπτυστο εξώφυλλο του focus.
Να διαμαρτυρηθώ και έντονα για το υποκριτικό και αμφιλεγόμενο πολιτικό ενδιαφέρον ενός άλλου blog που κήρυξε τη νέα εθνική παλιγγενεσία δια στόματος Ματθαίου Γιαννούλη !!!!!!!!! ενώ σκοπίμως αποσιωπά τα προβλήματα του τόπου μας, υποκρύπτοντάς τα μεταξύ βίντεο και φωτογραφιών.

Ανώνυμος είπε...

Το περιοδικό Focus έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη κι έχει δώσει λαβές για αντιευρωπαϊκή και αντιγερμανική προπαγάνδα, με αφορμή το εξώφυλλό του με την άσεμνη καρικατούρα της Αφροδίτης της Μήλου. Άλλο πράγμα όμως η καταδίκη της ασέμνου καρικατούρας κι άλλο οι αναφορές στα εγκλήματα των προγόνων των Γερμανών. Στην πράξη αντιγράφουμε τους εκδότες του περιοδικού και υπηρετούμε προθύμως την κατά της Ευρωζώνης πολεμική, και φυσικά και της Ελλάδος. Ελευθεροτυπία δεν έχουμε;

Ανώνυμος είπε...

Καθυστερημένη συγνώμη για το δημοσίευμα του περιοδικού Focus έστειλε στην Αθήνα η Γερμανική κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις κυρίως των ομογενών. Μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Φίλ. Πετσάλνικου σχετικά με το δημοσίευμα του FOCUS, ο Γερμανός πρέσβυς στην Αθήνα Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι «η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής. ... θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα. Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις», όπως υποστηρίζει.
Ο γερμανός πρέσβυς υπενθυμίζει ότι «ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης».

Ανώνυμος είπε...

Για τον 4:07,ευτυχώς που εδώ με το βρισίδι που κάνει ο ένας στον άλλο λύνονται τα προβλήματα,ενώ στα άλλα blogs ασχολούνται με φωτογραφίες και βίντεο!!!

Ανώνυμος είπε...

O M. ΓΛΕΖΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Χρόνια πριν ξεκίνησε αυτός ο αιώνιος και ακούραστος έφηβος να κάνει και αυτόν τον αγώνα, που τώρα με την κρίση είναι πάλι επίκαιρος. Και ας αντιμετωπίζουν κάποιοι ντόπιοι τον Γλέζο ζηλότυπα, τοπικιστικά, μίζερα, κομματικά και όχι σαν ναξιώτικη, ελληνικη και διεθνή ιστορική, πολιτική και κοινωνική προσωπικότητα μεγάλου βεληνεκούς.
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε χθες στον FLASH:
«Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται αυτά τα λεφτά να συμψηφιστούν με το έλλειμμα το δημοσιονομικό. Δεν ξεκινάμε καθόλου από ένα κίνητρο εκδίκησης και απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι δεν πιάνουμε σήμερα από το λαιμό τη Γερμανία να της πούμε «πλήρωσέ τα αμέσως». Αλλά τι λέμε; Οι εταιρίες οι γερμανικές που αναλαμβάνουν να κατασκευάζουν έργα στην Ελλάδα να πληρώνονται από το γερμανικό δημόσιο έναντι του χρέους τους. Και παιδιά που θέλουν να μορφωθούν στη Γερμανία να έρχονται εδώ στη Γερμανία και να σπουδάζουν με βάση τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία προς την Ελλάδα. Αν ήταν από εκδίκηση δε θα θέλαμε να βλέπαμε καθόλου τους Γερμανούς, θέλουμε όμως η Γερμανία να καταλάβει, οι γερμανοί πολίτες και να τα πούμε καθαρά. Εμείς οι Έλληνες δε βγάλαμε Χίτλερ, από τη Γερμανία βγήκε ο Χίτλερ. Πρέπει να καταλάβουν τα δικά τους λάθη και το μεγαλύτερο λάθος τους ήταν ότι βγάλανε έναν Χίτλερ. Επειδή μιλάνε για λάθη δικά μας σήμερα. Εμείς οπωσδήποτε κάναμε λάθη στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούν οι Γερμανοί να βγαίνουν και να μιλάνε με αυτόν τον τρόπο.»