Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Είμαστε μια μεγάλη παρέα…

Ο/Η ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΠΙΝΟΚΙΟ».
ΑΧ ΡΕ ΑΝΑΞΙΕ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ!
22 Φεβρουαρίου 2010 7:06 μ.μ.

Το παραπάνω σχόλιο φίλου blogger, πραγματικά μας ανησύχησε και μας προβλημάτισε…
Κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους και δεν διαπιστώσαμε να έχει συμβεί κάτι ανάλογο.
Θα παρακαλέσουμε το φίλο, αν δεν το έγραψε για λόγους εντυπωσιασμού, να μας υποδείξει ποια ανάρτηση «κατέβηκε» για να δούμε κι εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε τεχνικά το πρόβλημα .

Αν πραγματικά έχει συμβεί κάτι που αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να το «δούμε», ζητάμε προκαταβολικά ΣΥΓΝΩΜΗ…

12 σχόλια:

ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΟR είπε...

ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ .ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΔΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ -ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ-ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝκ.ΒΡΟΥΤΣΗ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΕΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ: ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΟΤΕ.ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΙΣΩΣ.ΑΛΛΑΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙ ΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φαινεται να τα μαζευεις και πολυ.Παντως και εγω νομιζω οτι υπαρχει λακκος.Ειναι χαρακτηριστικος ο τροπος αντιδρασης αυτονων στους οποιους αναφερεσαι.Ηλπιζα να μην ξερεις τι λες αλλα μαλλον ξερεις.

Ν-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Φίλε «ΟΡΕΙΝΕ»

Δυστυχώς έμεινες απελπιστικά ακάλυπτος.

Χωρίς λόγο έβαλες το blog σε μια δοκιμασία.

Μας έδωσες βέβαια την ευκαιρία να αλλάξουμε πολλά πράγματα που δεν φαίνονται και να προσθέσουμε νέες ασφαλιστικές δικλείδες γιατί καταλάβαμε ότι οι καιροί είναι «πονηροί» και είναι κρίμα να χαλάσει κάποιος μπαγασάκος, κάτι που φτιάξαμε με πολύ διάθεση…

Σου δίνουμε τη δυνατότητα να εκφράσεις την άποψή σου, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, αλλά κόσμια, κάτι που δεν το κάνουν πολλοί.

Αυτό το καταχράστηκες.

Και όχι μόνο αυτό.

Λίγο πολύ θέλεις να χαράξεις και την άποψη του blog.
Διαβλέπεις αλλαγή πλεύσης και διάφορα παρόμοια…

Μην το θεωρήσεις εγωιστικό, αλλά το ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ και ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ, το καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ.

Αν κάποιος έχει στοιχειώδη πολιτική αντίληψη, μπορεί να καταλάβει.
Αλλά δεν θέλουμε να καταλάβει γιατί το έχουμε ξεκαθαρίσει.

Δεν θέλουμε να επιβάλουμε την άποψή μας, θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε τους προβληματισμούς μας, να μοιραστούμε τις χαρές μας για να γίνουν άλλες τόσες… και να βρούμε συνομιλητές με ΑΠΟΨΗ.

Έχουμε δηλώσει και ΠΟΙΟΙ είμαστε και ΤΙ είμαστε και ΤΙ μας πονάει και ΤΙ μας ενδιαφέρει…

Τέλος είμαστε ΠΟΛΥ ΟΡΕΙΝΟΙ, τόσο ορεινοί που από τη ΝΑΞΟ βλέπουμε ΟΛΟ τον κόσμο, αλλά χωρίς παρωπίδες…

ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΞΙΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΜΗΝΕΥΩ ΣΩΣΤΑ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΩ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΤΕ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ.ΑΝ ΤΟ ΒLOG ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Κ.ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ. ΤΟ ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΑΞΙΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ...... ΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΝΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒLOG ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Η ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ 12/2 ΣΤΙΣ 7.54 <>.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΟΡΕΙΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ -ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ-ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΟΤΙ......... ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΔΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ.Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΥΨΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΡΥΒΟΜΑΙ-ΔΕΝ ΚΡΥΦΘΗΚΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΤΕ-ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ -ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ-ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:54ΜΜ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ:ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙ ΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ.
ΤΙ ΒΡΩΜΑΪ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ.
ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ.
ΟΡΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΠΟΛΥ.
ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΕΙΝΕ. ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΟΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΥ ΛΑΔΙ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΣΤΗΣΑΤΕ.

ΕΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.Η ΕΙΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ Η ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ.ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΠΑΙΓΧΝΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΣΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΝΑΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΥΨΗ=ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ =ΜΕ ΚΑΛΟΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Ο Ν-ΝΑΞΙΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

Νησιά Αιγαίου: Αντιδράσεις για τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών




Την αντίθεσή τους στα περί κατάργησης του ισχύοντος καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, εξέφρασαν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, καθώς και τέσσερις ακόμη νησιώτες βουλευτές.

Με αφορμή δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε τη έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι σε ένα, όπως το χαρακτήρισε, άδικο, εισπρακτικού χαρακτήρα και αντιαναπτυξιακό μέτρο, το οποίο όπως τόνισε, εάν εφαρμοστεί, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες σε ολόκληρη τη νησιωτική οικονομική δραστηριότητα.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει με την ερώτησή του στον υπουργό Οικονομικών, ότι η εφαρμογή των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κυκλάδες, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Σαμοθράκη και Θάσος) θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με το ν. 2093/92 (ΦΕΚ 181 Α΄- 25.11.1992) που ψήφισε η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του οποίου μεταφέρθηκε ουσιαστικά στο εθνικό φορολογικό δίκαιο η ευρωπαϊκή Οδηγία 92/77/ΕΟΚ για την εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών.

Όπως σημειώνει πρόκειται για μια εξέλιξη, που αφενός αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η νησιωτική Ελλάδα (λόγω της γεωγραφικής και μορφολογικής της ιδιαιτερότητας) και αφετέρου εξασφάλισε ένα ισχυρό (φορολογικό) κίνητρο, που συνέβαλε καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Ο βουλευτής Κυκλάδων υπογράμμισε, ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για πιθανή αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, φανερώνουν πρωτοφανή προχειρότητα και έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη πολιτική απόφαση, η οποία αντίκειται πλήρως με την συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 101) να λαμβάνει υπόψη της κατά τη διαμόρφωση των πολιτικών της, την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών.

Ο κ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους άσκοπους πειραματισμούς που μοναδικό στόχο έχουν, όπως υποστηρίζει, μέσα από άδικες και αντιαναπτυξιακές αποφάσεις να «φρενάρουν» την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου.

«Η πολιτεία οφείλει κατ’ ελάχιστη υποχρέωση να στέκεται αρωγός απέναντι στη νησιωτική Ελλάδα, ενισχύοντας την κοινωνική και εδαφική συνοχή και συνεπώς η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής από την κυβέρνηση δεν πρέπει να γίνεται μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων», τονίζει.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΜΕΛΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ. ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΟ ΤΩΡΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Επεσες στην παγιδα τους φιλε.Τωρα που νομιζουν οτι εκαναν εντυπωση μουγκα!Εχεις ιδεα απο ονειρ........ με τρικυμια εν κρανιω: