Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΕΔΩ ΚΥΚΛΑΔΕΣ …

Για μία ακόμη φορά, το κεντρικό κράτος γύρισε την πλάτη του στα νησιά.

89 (!) φάρμακα υψηλού κόστους, δε θα χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των υπολοίπων νησιών πλην της Νάξου και της Σύρου δε θα έχουν τη δυνατότητα χορηγίας των φαρμάκων από τις υγειονομικές τους μονάδες και τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα προς τα συναρμόδια υπουργεία, έστειλε το νομαρχιακό συμβούλιο Κυκλάδων.

Ανοιχτός στην υποψηφιότητα Περιφερειάρχη στο Νότιο Αιγαίο δήλωσε ο επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας, νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Συρμαλένιος. Σε συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων, είπε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει γίνει η τελική επιλογή του υποψηφίου.

Αναφερόμενος στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο Συνασπισμό, εξέφρασε την στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι "τόσο εγώ όσο και άλλα στελέχη, θα δώσουμε αγώνα για την ενότητα της παράταξης". Υποστήριξε επίσης πως οι διαφορές της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος δεν είναι μεγάλες, αλλά υπάρχει ένα ψυχολογικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: