Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Δύσκολες εποχές για κοτζαμπάσηδες και προεστούς…


Στο χέρσο και κακοτράχαλο πολιτικό χωράφι της Νάξου, εκτός από ζιζάνια, αρχίζουν σιγά-σιγά να φυτρώνουν και οι πρώτοι … μεταλλαγμένοι Δημοτικοί σχηματισμοί.
Το τοπίο βέβαια σε μερικούς μήνες θα είναι εντελώς διαφορετικό και ως προς τις συνθήκες, αλλά πολύ περισσότερο ως προς τα... πρόσωπα (!)

Τώρα απλά διαγκωνίζονται
οι ακαταλληλότεροι με τους … ακαταλληλότατους.


Όταν με το καλό ολοκληρώσουν τον κύκλο των διαβουλεύσεων για τη γεύση της … βασιλόπιτας, και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα λόγω μεγαλοβδόμαδας, ίσως βρουν χρόνο να ασχοληθούν με το χρόνιο και ακανθώδες (!) θέμα των σκουπιδιών … αλλά και με πιο δύσκολα.

Για τα σκουπίδια, όλο και κάποιος ρυάκας θα βρεθεί, άρα λύση υπάρχει…

Όμως δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα, όταν κλιθούν να πάρουν όχι γενική και αόριστη πολιτική θέση, αλλά συγκεκριμένη, σαφή και τεκμηριωμένη σε θέματα που πιστεύουμε ότι τα γνωρίζουν μόνο από φωτογραφίες…

Ένα από αυτά είναι η "Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής". Δηλαδή αν συναινέσουν άνευ όρων, προϋποθέσεων και αρχών, στη μετατροπή της Νάξου σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο…

Υπάρχουν δείγματα γραφής όπως η περίπτωση της Κορώνου που μας τρομάζουν και μας προϊδεάζουν για ακόμα χειρότερες αίολες αποφάσεις..
Υπάρχει επίσης «υπερβολικός ζήλος» και σημαντικό «επιχειρηματικό ενδιαφέρον» για αυτού του συγκεκριμένου είδους την «πράσινη ανάπτυξη»


Με απλά λόγια , υπάρχουν ισχυρά «κίνητρα» και εξ ίσου ισχυρό «οικολογικό» άλλοθι..

Ίσως προβληματιστούν οι επίδοξοι κοτζαμπάσηδες και αρχίσουν να το ξανασκέφτονται, αν κάποιος έχει το θάρρος να προτείνει σαν ιδανικό τόπο εγκατάστασης των ανεμογεννητριών τη… Στελίδα!




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιολικά πάρκα
Λιμάνι
Αεροδρόμιο
Χωροταξικό
Αλλά και πολλές άλλες «καυτές πατάτες» πρέπει να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή.
Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι από τους μέχρι τώρα εμφανιζόμενους μνηστήρες της τοπικής εξουσίας έχει κάποιος τη στοιχειώδη ικανότητα να τα διεκπεραιώσει;
Θα πορευτούμε εν ειρήνη και με … Μαράκη.

Ανώνυμος είπε...

Οι εταιρίες επιθυμούν να βάλουν τις ανεμογεννήτριες σε όλες τις ψηλές κορυφές τις Νάξου, κάτι το οποίο αν γίνει αποδεκτό θα σημαίνει τη μετατροπή του νησιού σε βιομηχανική περιοχή. Σίγουρα θα πληγεί και ο τουρισμός και οι αξίες των ακινλητων αλλά και πολλές περιοχές θα παραδωθούν στις εταιρίες όπου θα ξεσκίσουν τις βουνοπλαγιές με δρόμους για να βάλουν τους σιδερένιους έλικες των 150 μέτρων, αλλοιώνοντας την φυσικότητα του τοποίου που απολαμβάνουν σήμερα οι επισκέπτες της Νάξου. Όι εταιρίες σίγουρα θα επιχειρήσουν να λαδώσουν τοπικούς άρχοντες για περάσουν τα σχέδια τους. Πρέπει η κοινωνία της Νάξου να αντισταθεί οργανωμένα στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του νησιού με τις ανεμογεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

Στη Στελίδα, στη Στελίδα!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΑΡΑΚΗΣ ΞΑΝΑ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ.......!!!!!!

ο δεξιος είπε...

πρεπει λοιπον αφου ολοι εδω ειναι ακαταληλοι να φερετε καποιον σωτηρα απο την αθηνα που ερχεται στη ναξο ολα αυτα τα χρονια 15 ημερες τον χρονο για ναμας σωσει!!!!η να μας φερετε ενα πρωην συνταξιουχο εδω και καποια χρονια που στις προηγουμενες εκλογες δεν τολμησε να βαλει υποψηφιοτητα, και οσοι ασχολουντε λιγο με αυτα τα θεματα ξερουν καλα τον λογο.η δικη μου αποψη λοιπον {αν ενδιαφερει και κανενα}ειναι οτι ο υποψηφιος να ειναι απο δω να ζει εδω και δεν μας ενδιαφερει να ειναι ψηλος ,κοντος ,ομορφος ,η ασχημος,μας ενδιαφερει ομως τουλαχιστον να αγπαει αυτον το τοπο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ.
ΕΛΕΟΣ , ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΡΑΚΗ Ή ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το Μανωλά να βάλετε, το Μανωλά. Τι μου βαλες κυρ διαχειριστή το αιολικό να το καμαρώνω; Γιατί δε λες τίποτα για τη γούνα του; Γιατί γράφεις αράδες με αόριστους χαρακτηρισμούς χωρις να κατονομάζεις; Ποιους εννοείς κοτζαμπάσηδες και γιατί; Αυτά που κάνεις είναι λαικισμοί και στρίβειν δια του αρραβώνος. Αν έχεις κάτι να πεις να το λες σταράτα. Γιατί δεν κατονομάζεις πρόσωπα και πράγματα; Μήπως σου έχουν πιάσει τον κώλο και δεν τολμάς; Είσαι επικίνδυνος για την πολιτική ζωή του τόπου. Διαβάστε τις παλιές του αναρτήσεις να δείτε με τι έπαρση δήλωνε ότι εμείς από το blog θα τα λέμε ξεκάθαρα και θα μιλάμε με ονόματα γιατί τα προβλήματα έχουν ονόματα. Αυτό είναι που εννοούσες ξεκάθαρα; Διαχειριστή έχεις κάνει το μπλογκ σου παραμάγαζο της διεστραμένης πολιτικής ζωής του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΞΟΥΝ.