Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η αλληλεγγύη και η ευθύνη


Πολλοί φίλοι μας ζητούν να πάρουμε θέση
για τη δίωξη (; ) του Naxios.

Είναι προφανές πως για την ουσία του αδικήματος(;) δεν έχουμε στοιχεία και άρα δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε.

Αφήσαμε το χρόνο να κυλίσει για να ισορροπήσει κάπως το συναίσθημα, η λογική ο αιφνιδιασμός και η αγανάκτηση… Μήπως υπάρξει και κάποια ανακοίνωση ή κάποια έγκυρη πληροφορία για το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός. Το απόλυτο σκότος!

Σε υποθέσεις, συνειρμούς και σε ασφαλίτικες λογικές και διαδικασίες
το ξέρετε πολύ καλά, δεν συμμετέχουμε…

Τονίζουμε ότι πάντα υπήρξε σεβασμός στη διαφορετικότητα
τόσο από εμάς όσο και από τον ίδιο τον Naxio.


Για το ποιοι είμαστε ή τι δεν είμαστε έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί καθώς και για τον πρωτοποριακό ρόλο των Blogs στην ηλεκτρονική επικοινωνία και ενημέρωση.

Δεν θα σιωπήσουμε και τώρα και δηλώνουμε καθαρά:

- Καμιά ανοχή αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης άποψης.
- Παράλληλα όμως καμιά ανοχή σε περιπτώσεις ποινικής παραβατικότητας που θα ασκείται στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης.

Συνολικά η θέση μας είναι και αλληλεγγύη αλλά και στάση ευθύνης.



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την θέση τρέξατε να την αναπαραγάγετε τρέχοντας χωρίς καν να προσέξετε έστω και λίγο να φρενάρετε τα προσωπικά δεδομένα που βγήκαν με την μορφή σχόλιον μέσα στο blog σας , τα σχόλια υπάρχουν ακόμη
,,,,,,,,,Αφήσαμε το χρόνο να κυλίσει για να ισορροπήσει κάπως το συναίσθημα, η λογική ο αιφνιδιασμός και η αγανάκτηση…,,,

Ίδια πάνω κάτω απάντηση όταν τέθηκε το ερώτημα από τοπικό δημοσιογράφο προς τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γιατί δεν έκαναν ένα έκτακτο συμβούλιο και άφησαν τις μέρες να κυλήσουν μετά από τον θάνατο του μικρού για να δουν τι μέτρα πρέπει να πάρουν σύντομα ώστε να μην θρηνήσουμε κάποια θύματα ακόμη.

Δεν εξισώνω τα γεγονότα επουδαινεί.
Εξισώνω τις δικές σας απαντήσεις για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Κανείς δεν αξίζει παράκαμψη τον νομίμων διαδικασιών.
Μπούκες στον ιδιωτικό του χώρο, ναι μεν με απόφαση εισαγγελέα αλλά με(;) ποια κατηγορία.

Και το χειρότερο απ΄όλα, να παρακάμπτουν την νόμιμη διαδικασία που μέσα σε αυτή είναι το να πάρουν πρώτα την άδεια από την google λόγο της κατάληξης .com παίρνοντας το σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή σου ανακτώντας τον κωδικό του blog και μετά σαν διαχειριστές να προβαίνουν στη διαγραφή του.
Και αυτό έγινε με εισαγγελική παρέμβαση(;)
Γιατί δεν διέγραφαν μόνο το επίμαχο?


Προφανώς έχουμε νέα αντίληψη περί της ελευθερίας της διακίνησης ιδεών.
Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι.
Δεν περιμένω να μας πει ο ναξιος τι έγινε.
Περιμένω όμως και εγώ να δω για ποιους λόγους μπορούν το 2010 να μπουκάρουν στο σπίτι σου και να σου τινάξουν την προσωπική ζωή στον αέρα όποιος και να είσαι.
Και περιμένω τον κύριο Ραγκουση να κάνει κάποια δήλωση πάνω σε αυτό.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ
Αυτό βλέπω μόνο είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ.
Ας ετοιμαστούμε και για τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

H Υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έχει εντοπίσει μόνο τον υπολογιστή στο σπίτι του γαλάζιου μπουμπουκιού. Έχει εντοπίσει και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο γραφείο του, εκεί που εργαζόταν δηλαδή στο Αρσάκειο Ψυχικού! Ο "Νaxios", σύμφωνα με πληροφορίες έγραφε και από το πολιτικό γραφείο του... βουλευτή Γ. Βρούτση στην Αθήνα! Απο εκεί έγραφε τα απογεύματα. Για αυτό και ο βουλευτής σήμερα στη Βουλή ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Το fimotro, έχει στα χέρια του στοιχεία από συγκέντρωση Ναξιωτών στην Αθήνα, όπου το "μπουμπούκι" σε κομματική ομιλία του (αν και εντελώς αστοιχείωτος και αγράμματος) παραδεχόταν ότι ήταν ο διαχειριστής του συγκεκριμένου ιστολογίου! Εχει να γίνει της... Πόπης το κάγκελο!...

από το fimotro που δείχνει κάτι να ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι υπεύθυνος που είσαι ρε ΑΝΑΞΙΕ; Έχει δίκιο ο από πάνω. Αν ήσουν υπεύθυνος το λιγότερο θα είχες φροντίσει να μη βγουν στη φόρα προσωπικά δεδομένα. Αν ήσουν υπεύθυνος θα έγραφες μόνο δικές διασταυρωμέςνες ειδήσεις και δε θα τις έπαιρνες από δεύτερο χέρι, παριστάνοντας ότι τις φιλτράρεις. Αν ήσουν υπεύθυνος θα είχες δικό σου κορμό και δε θα σκαρφάλωνες σαν τον κισσό. Όσο για την αλληλεγγύη, άσε. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Μου άρχισες τα περι ΑΝ αποδειχθούν και τα λοιπά. Σε λίγο θα μας πεις ότι θα περιμένεις την απόφαση του δικαστηρίου για να τοποθετηθείς. Σε υποθέσεις όπως η Siemens και ομολόγων όμως έβγαινες και έκραζες...εσύ ο υπεύθυνος. Στη Στέλλα την Πρωτονοταρίου που δικάζεται αύριο, παρρήγγειλες στο δικαστή την απόφαση, και να την πει και όρθιος! ΕΣΥ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. Τέλος πάντων άλλαξε τον τίτλο σου και ή βγάλε την πάυλα από το Α-νάξιος ή βάλε σαν τίτλο "troktiko νάξου". Έτσι και αλλιώς αντιγράφεις το στυλ του. Να σε χαίρονται οι θαυμαστές σου. Ούστ ξεδίαντροποι υποκριτές

Ανώνυμος είπε...

Βρε δεξιούρες τι ευαισθησίες έχετε τέλος πάντων. Τα προσωπικά δεδομένα σας μαράνανε και όχι η λασπολογία;

Ανώνυμος είπε...

Μικρή κοινωνία είμαστε και ...ξεραινόμαστε. Ο...φερόμενος σαν διαχειριστής(άκου φερόμενος, αφού ο ίδιος δεν τόκρυβε και το ξέρουν πολλοί)αντίγραφε ή έγραφε ο ίδιος ό,τι πιο υβριστικο και συκοφαντικό για πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα που δε γούσταρε. Δικαίωμά του αλλά και δικαίωμα όσων θίγονται να αντιδράσουν. Μπορεί κάποιος στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης να θίγει πρόσωπα και υπολήψεις και αυτοί να του γυρίζουν το μάγουλο και για άλλη σφαλιάρα;
Ουστ ξεδιάντροποι υποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

Όπως στο σύνολο της κοινωνίας,έτσι και στo blogoσφαιρα,υπάρχουν οι άθλιοι,οι πικραμένοι,οι μωροφιλόδοξοι,τα λαμόγια και οι εκβιαστές.
Θα μου πείτε,γιατί λοιπόν να μένουν ατιμώρητοι οι άθλιοι της κοινωνίας και να τιμωρούνται οι μωροφιλόδοξοι και οι άθλιοι bloggers.
Απλά, γιατί προσπαθούν να διαβρώσουν κάτι στο οποίο έχουμε επενδύσει όνειρα και ελπίδες.

Οι ίδιοι οι Bloggers θα έπρεπε να απομονώσουν τα σκουλίκια και τους χαμαιλέοντες του Διαδικτύου.

Για το συγκεκριμένο blog,σίγουρα δεν έχω καμμιά διάθεση αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Galatsiotis

Ανώνυμος είπε...

Απορώ με τη λογική κάποιων, προφανώς δεξιοί, σώνει και καλά να συμπαρασταθούμε σε όποιον με τη συμπεριφορά του ξεφτιλίζει την ελεύθερη ενημέρωση. Βρε ουστ...
Αλλά από δεξιούς τι περιμένεις.

Ανώνυμος είπε...

είστε τόσο κάφροι όλοι σας όσο φαίνεστε ή περισσότερο?Σα δεν ντρέπεστε λίγο!και να θυμάστε ότι η ζωή επανέρχεται και τιμωρεί ακόμα πιο πολύ αυτούς που σήμερα χλευάζουν και χαίρονται για την περιπέτεια ενός συμπατριώτη μας.
Γιάννης από Σκαδό

Ανώνυμος είπε...

Α-Ναξιε δεν έπρεπε να βιαστείς να αναδημοσιεύσεις ψευδή άρθρα γιατί έτσι αδικείς το κατά τα άλλα πολύ καλό blog σου
Για αυτούς που σχολιάζουν
Όσοι είστε ΠΑΣΟΚ δυστυχώς υιοθετείτε συκοφαντικά άρθρα από το fimotro και το troktiko που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε εκβιασμούς και συκοφαντίες, γιατί θέλετε να φιμωθεί ο Νάξιος
Σας αρέσει να βρίζετε και να κατηγορείτε ανώνυμα ανθρώπους, χωρίς να έχετε στοιχεία και χωρίς να έχει αποδειχτεί τίποτα, μόνο και μόνο γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι Νέα Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Η φίμωση της ελεύθερης άποψης είναι έγκλημα.
Υπάρχει όμως διαφορά όταν στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης έχει δημιουργηθεί ένα κύκλωμα αναπαραγωγής στοχευμένων και χαλκευμένων ειδήσεων.
Έστω και μέρος από τις φήμες που κυκλοφορούν αν έχουν δόση αλήθειας, ένοχοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το πάθος του ΝΑΞΙΟΥ για το blogging και τον έστειλαν αδιάβαστο.
Δεν πρέπει να προβληματιστείτε πολύ, ούτε να ανατρέξετε μακριά.
Οι φίλοι του τον ξεζούμισαν και τώρα ψάχνουν δικαιολογίες αλλά δεν θα βρούν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ? ΧΑΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μία ιστορία που απασχόλησε τα ηλεκτρονικά μέσα της χώρας την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου που αφορούσε το blog «naxios» ήρθε να «αποσταθεροποιήσει» ένα σύστημα παραπληροφόρησης που συνδέεται άμεσα και με την Πάρο!...


Συγκεκριμένα το blog «naxios» που υπάρχει στο διαδίκτυο από τα τέλη του 2007 ασχολείται με πολιτικά θέματα της Παροναξίας κυρίως, είχε μπει στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πολύ παλιά.

Πρώτος που είχε κάνει μήνυση στο «Νάξιο» φέρεται να ήταν ο τότε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ κ. Ν. Καραχάλιος. Το συγκεκριμένο blog όμως είχε και μία σχεδόν καθημερινή ενασχόληση με τα πολιτικά δρώμενα της Πάρου. Το πώς βέβαια μάθαινε ειδήσεις και είχε φωτογραφικό υλικό από το νησί μας, είναι κάτι το οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Ένα από τα «αγαπημένα» φετίχ του «Νάξιου» ήταν και ο υπουργός εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης. Ο κ. Ραγκούσης είχε δεχθεί αμέτρητη «λάσπη» όλα αυτά τα χρόνια από τον «ανώνυμο» μπλόκερ. Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα οι επιθέσεις οι οποίες δεχόταν είχαν γίνει μεγαλύτερες σε ένταση, αλλά και πιο συκοφαντικές, κατά την άποψη του υπουργού. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν το blog του «Νάξιου» τις προηγούμενες 20 ημέρες είχε σε καθημερινή βάση στην πρώτη σελίδα τη φωτογραφία του κ. Ραγκούση και απειλούσε ότι «θα έκανε αποκαλύψεις για το σκάνδαλο πλαστογραφίας Ραγκούση», όπως έγραφε.

Παρότι οι ημέρες περνούσαν, αν και αρχικά έγραφε ότι σε 2-3 μέρες θα φέρει στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία, αυτά τα στοιχεία δεν τα εμφάνιζε ποτέ.
Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Η αντίδραση Ραγκούση



Όπως γράψαμε παραπάνω το blog επί τρία χρόνια περίπου ασχολιόταν με τον κ. Ραγκούση με άκομψο τρόπο, αλλά και πολύ προσβλητικό για τον Παριανό πολιτικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ο τ. Δήμαρχος Πάρου έκτιζε το σπίτι του στον Κώστο, ο «Νάξιος» είχε λασπολογήσει εναντίον του με ανακριβή και τότε στοιχεία. Οι αναφορές του για τον κ. Ραγκούση δεν είχαν τελειωμό και σχεδόν σε καθημερινή βάση «ανακάλυπτε» εναντίον του ένα «σκάνδαλο». Η υπομονή του κ. Ραγκούση φαίνεται εξαντλήθηκε μετά από τόσα χρόνια και σύμφωνα με δημοσιεύματα προσέφυγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπηρεσία βρήκε τα ίχνη του «Νάξιου» και στις 20 Ιανουαρίου παρουσία εισαγγελέα, πήγε στο σπίτι του διαχειριστή του blog, που ήταν στην Καλλιθέα.

Εκεί, του κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην αρχή όλοι πίστευαν ότι η καταγγελία που θα κατηγορηθεί ο «Νάξιος», θα είναι πολύ βαριά (εξύβριση κατ' εξακολούθηση, συκοφαντική δυσφήμηση). Όμως από ό,τι έγινε γνωστό τα ξημερώματα της 21/1 η κατηγορία τελικά που του απαγγέλθηκε ήταν για εξύβριση μόνο. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης ήταν αυτός «που δεν ήθελε να τραβήξει άλλο το σκοινί».



Το «μπλέξιμο»



Ποιος ήταν όμως ο «Νάξιος» που επί χρόνια είχε βάλει ως στόχο τον κ. Γ. Ραγκούση;

Ο «Νάξιος» κατάγεται από το Φιλώτι και διαμένει στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με το βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτση και φέρεται ως ένας από τους «κομματάρχες» του κ. Βρούτση.

Ακόμα ο μπλόκερ διατηρεί σχέσεις στην Πάρο με πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι ο «Νάξιος» έκανε παρόμοιες επιθέσεις (με μικρότερη ένταση πάντως) και στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου κ. Λ. Κοντό. Παρόμοιες επιθέσεις είχε κάνει ο «Νάξιος» και στην εφημερίδα μας παρά του ότι δεν τον έχουμε συναντήσει ποτέ.

Εξαίρεση, ο «Νάξιος» από τις επιθέσεις του, έκανε μόνο για το τέως λιμενάρχη Πάρου, όπου καλούσε τους Παριανούς να τον στηρίξουν στην πολιτική του σταδιοδρομία! Είναι χαρακτηριστικό ακόμα, ότι ο Ναξιώτης μπλόκερ είχε αρκετούς οπαδούς σε συγκεκριμένα ΜΜΕ της Πάρου με τα οποία μάλιστα έκανε «ενορχηστρομένες» επιθέσεις λάσπης.

Πιο ενδεικτικό όμως της σχέσης που είχε με τα ΜΜΕ της Πάρου ήταν και η διαφήμιση που του παρείχαν αυτά. Ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων που διατηρεί ένας παλιός Δήμαρχος του νησιού μας, τον είχε ως προτεινόμενη σύνδεση φαρδιά-πλατιά στην πρώτη του σελίδα! Επίσης, ο «Νάξιος» αναδημοσίευε σχεδόν κάθε εβδομάδα τα κείμενα και τις φωτογραφίες που δημοσίευε έντυπο της Πάρου. Με λίγα λόγια πίσω από το «Νάξιο» σε τοπικό επίπεδο υπήρχε ένα ολόκληρο σύστημα που τον «τροφοδοτούσε» με «ειδήσεις», αλλά και αυτός εκθείαζε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ότι πολλά από τα διαδικτυακά ΜΜΕ του νησιού μας μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φρόντισαν να αφαιρέσουν από τις προτεινόμενες συνδέσεις το «Νάξιο».

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων της Αθήνας ο μπλόκερ ήταν μέλος ενός άλλου συστήματος στην Πρωτεύουσα, που διατηρούσε σχέσεις με το μηχανισμό Ρουσσόπουλου σε ότι αφορά την προς τα έξω «πονηρή» παρέμβαση της ΝΔ στο internet.

Μετά όμως τον «εξοστρακισμό» Ρουσσόπουλου από την ΝΔ το σύστημα αυτό έμεινε όπως γράφεται, «ορφανό» και ανεξέλγκτο. Έτσι άρχισαν αυτόνομες παρεμβάσεις, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να «καρφώνουν» πολιτικούς της ΝΔ αλλά και εφημερίδες που πρόσκεινται στην παράταξη, σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα κατά δικαίων και αδίκων.

Ανώνυμος είπε...

Το «κατέβασμα»



Τα ξημερώματα όμως της 21ης Ιανουαρίου άρχισαν να γράφονται στο διαδίκτυο και άλλες πληροφορίες για άμεση συνεργασία του «Νάξιου» και με τοπικό blog της Πάρου, που τους τελευταίους μήνες είχε κάνει αναρτήσεις στο διαδίκτυο και λεγόταν «Πάριος».

Αυτό το blog ακολουθούσε πιστά τη «γραμμή» του «Νάξιου» και έκανε αναδημοσιεύσεις από εκείνον. Φυσικά ο «Πάριος» είχε και τα λιβελογραφήματα κατά Ραγκούση, που είχε δημοσιεύσει ο «Νάξιος». Το γεγονός των φημών περί εισβολής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον «Πάριο» εντάθηκε καθώς το blog του αίφνης «εξαφανίστηκε» από το internet. Κάποιοι τότε θεώρησαν «ότι του το έκλεισαν», επειδή αυτό είχε γίνει και με το «Νάξιο». Η αλήθεια είναι ότι η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν «κλείνει» ιστοσελίδες, αφού αυτό χρειάζεται μία ολόκληρη διαδικασία. Ο «Νάξιος» από μόνος του έδωσε εντολή να «κατέβει» η σελίδα του. Δεν του την έκλεισε κανείς. Ο «Πάριος» από φόβο έκλεισε από μόνος του το blog του αγνοώντας ίσως το πως ακριβώς λειτουργεί η Υπηρεσία Δίωξης.

Δηλαδή, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «κλειδώνει» στο αρχείο της όλες τις αναρτήσεις, τις διευθύνσεις (ip) κλπ και είτε κάποιος «εξαφανίσει» τη σελίδα του, είτε όχι, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.

Ιδιοκτήτης του «Πάριου» φέρεται ένας ένστολος κρατικός λειτουργός ο οποίος και στο παρελθόν είχε εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Και τότε υπήρχαν πολλές αντιδράσεις, καθώς τα λιβελογραφήματα «έδιναν και έπαιρναν». Η τακτική ήταν ακριβώς η ίδια. Κατά όλων «λάσπη» και καλά λόγια για τον τότε λιμενάρχη. Αναμεταδώσεις από ραδιόφωνα των κειμένων, αναδημοσιεύσεις στις εφημερίδες κλπ. Τίποτα δεν άλλαξε ως προς το σκεπτικό. Απλά, επειδή και τότε στην υπηρεσία του είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις το θέμα, το blog «εξαφανίστηκε» και επανήλθε μετά από περίπου ένα χρόνο με άλλο όνομα και άλλο κόμβο φιλοξενίας. Παιδικά πράγματα δηλαδή.



Οι «τιμητές»



Στο όλο «σύστημα» παραπληροφόρησης της Πάρου ήρθε να προστεθεί το τελευταίο διάστημα και ένα άλλο blog που συνδέεται άμεσα με όλους τους παραπάνω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 19/1 επικράτησε ένα τέτοιο αλαλούμ μεταξύ τους, που το νέο blog έκανε ταυτόχρονη ανάρτηση για ένα θέμα (κατά της κ. Γ. Πρωτολάτη) με τον «Πάριο». Η διαφορά; Ότι και τα δύο blog παρουσίαζαν το θέμα ως «αποκλειστικό».

Προφανώς ο συγγραφέας του κειμένου είτε από λάθος, είτε για κάποιο άλλο λόγο, έδωσε

στους δύο συνεργαζόμενους το άρθρο και αυτοί πίστεψαν ότι είναι για δική τους ανάρτηση. Αυτό όμως απέδειξε σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου της Πάρου την αγαστή συνεργασία όλης αυτής της ομάδας.

Το νέο blog είχε εξυπηρετηθεί όσο τίποτα όλο αυτό το διάστημα από τον «Πάριο» και το «Νάξιο» και το όλο σύστημα. Μόλις όμως έγιναν τα γεγονότα έσπευσε αμέσως την επόμενη ημέρα να αποποιηθεί κάθε συνεργασίας μαζί τους, αλλά και να τους καταδικάσει με το δικό του τρόπο λέγοντας «ότι οι εκτιμήσεις και οι απόψεις δεν πρέπει να είναι υβριστικές και συκοφαντικές για οποιονδήποτε, σε αντίθετη περίπτωση οι υπεύθυνοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Ούτε δηλαδή, μία λέξη συμπάθειας για τους έως πριν λίγες ώρες συνεργάτες τους!
fileleutheros.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

www.parapolitiki.com

Υπερασπίζοντας τους συκοφάντες...


Δεν ασχοληθήκαμε με την υπόθεση γιατί τύποι όπως ο Naxios μας αφήνουν παγερά αδιάφορους....
Ο Naxios ήταν ένας τύπος που είχε δημιουργήσει ένα στρατό γαλάζιων blogs που εκτόξευαν τόνους λάσπης σε αθώους κι ενόχους .
Η Αρχή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον "τσίμπησε" μετά από καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος είχε δεχθεί δεκάδες υβριστικές επιθέσεις από τον συγκεκριμένο "κύριο".
Το τι έγινε στα "γαλάζια" blogs δεν λέγεται...
Ο Naxios έγινε ήρωας μιας κάστας ανθρώπων που έτσι έχουν μάθει να ζουν . Αύριο , η ανύπαρκτη εφημερίδα "Άρθρο" πενθεί στο πρωτοσέλιδο της για την απώλεια του "μπουμπουκιού".
Η ελεύθερη έκφραση δεν μπορεί να περιλαμβάνει χυδαιότητες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. Ραγκούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον διαχειριστή ιστολογίου

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαχειριστή του του ιστολογίου naxios.blogspot, λόγω των συκοφαντικών σε βάρος του δημοσιευμάτων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του υπουργού, "οι αξιωματικοί του Τμήματος, τους οποίους ο κ. Ραγκούσης ευχαριστεί ιδιαίτερα, μετά από διερεύνηση, εντόπισαν τον διαχειριστή. Μετά από σημερινή έγγραφη δήλωση - συγγνώμη του ιδίου προς τον υπουργό, η οποία κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα ΜΜΕ , ο κ. Ραγκούσης απέσυρε την εναντίον του μήνυση".

Η γραπτή δήλωση συγγνώμης του bloger, αναφέρει τα εξής:

«Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του Διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου για τις Κυκλάδες.
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα».

Troktiko