Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Το νέο α-πολιτικό μοντέλο


Ένα μοντέλο μεταπολιτικής, που έντεχνα καλλιεργήθηκε την τελευταία δεκαετία, απαξίωσε τα πιο ικανά στελέχη της Νάξου από τις κοινωνικές δράσεις.


Έτσι τοπικοί φορείς και Σύλλογοι εμφανίζονται απονευρωμένοι, άμαζοι και κατώτεροι των αναγκών και κατ επέκταση αποξενωμένοι από τους νέους.


Το νέο πολιτικό μοντέλο της α-πολιτικής συμπεριφοράς οικοδομήθηκε στον ευτελισμό της πολιτικής και κοινωνικής δράσης, στην απαξίωση της ιστορίας και προσώπων που ιστορικά πρωτοστάτησαν και στην ισοπέδωση κάθε δημιουργικής προοδευτικής πρωτοβουλίας.


Η ανάδειξη του πολιτισμού μας και η προώθηση των τοπικών και κοινωνικών προβλημάτων, υποκαταστάθηκαν μονοδιάστατα από τους ετήσιους χορούς με γυφτο-νησιώτικα τραγούδια και την άχρωμη, ουδέτερη και πληκτική κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.


Ένας ιδιότυπος χαριεντισμός ανάμεσα σε Διοικήσεις τοπικών Συλλόγων και φορέων με κάθε λογής παράγοντες, μακριά από την κοινωνία, συνθέτουν όχι μόνο το χαζοχαρούμενο προφίλ των α-πολίτικων νεοπαραγόντων αλλά και το νέο κατεστημένο.


Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, πραχτικές α-πολίτικες, άχρωμες και δήθεν ουδέτερες είναι οι πλέον συντηρητικές και επικίνδυνες πολιτικές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά ευστοχος.....στη καταγραφή.
Ο προβληματισμός σου σημάδι πολιτισμού.
Μετά απο αυτό το ανυπόφορο τέλμα που έχει πέσει η Ναξία κοινότητα τατελευταία χρόνια, συνήθως
αναδεικνύονται δυνάμεις αλλαγής.
Είμαστε χίλιοι δεκατρείς...
ας κάνουμε κάτι να κρατήσουμε ΟΛΑ τα λουλούδια του τόπου μας ζωντανά...
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα ανατροπής.

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό διαφέρει ο Α-Νάξιος.
Μπράβο σας