Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μεθαύριο είναι… Τσικνοπέμπτη


• Η λιτανεία της βασιλόπιτας έχει ξεκινήσει και θα φθάσει- πρώτα ο θεός των δημόσιων σχέσεων- μέχρι το άγιον Πάσχα…

• Αυτό το Σαββατοκύριακο έσπασε κάθε ρεκόρ: Απεραθίτες, Τριποδιώτες και Κωμιακίτες προχθές, Δαμαριωνίτες, Μελανίτες, Κεραμιώτες, Κορωνιδιάτες χθές. Συγγνώμη αν μου διαφεύγει καμιά εκδήλωση, παρόλο που έχω καλό πληροφοριοδότη. Γιατί όμως τους έχει πιάσει εφέτος τέτοια φούρια; Λέτε να φοβούνται μήπως τις πίτες τις …κόψουν (δηλαδή τις καταργήσουν) ο Παπακωνσταντίνου και ο Μπαρόζο;

• Μπα, δεν νομίζω. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φορολογήσουν το φλουρί…

• Συμπάσχω πάντως με όσους είναι υποχρεωμένοι(;) να περιπλανώνται από πίτα σε πίτα για να ανανεώνουν τη δημόσια παρουσία τους σε ένα κοινό που δεν είναι πάντα το αναμενόμενο. Δεν μπορώ όμως να τους αποτρέψω από την εκπλήρωση του καθήκοντος, όπως αυτοί το εννοούν...

• Στους Κωμιακίτες έμαθα ότι ήταν και ο Μαν. Γλέζος…

• Ο Μαράκης έχει πάρει σβάρνα τις τελετές κοπής της βασιλόπιτας των ναξιώτικων συλλόγων της Αθήνας. Όπως μου λένε παρών δήλωνε και ο Μαν. Μαργαρίτης, συνοδεύοντας τον τομεάρχη Βρούτση. Ποιος κατόπιν τούτου μπορεί να αμφισβητήσει το δίδυμο των προσεχών δημοτικών εκλογών, που αρχίζει να διαμορφώνεται;

• Το ερώτημα είναι: ποιος θα είναι ο «Καλλικράτης» του Δήμου Ναξίων;

• Τώρα αν μεταξύ ενός κομματιού νόστιμης πλην χολιστερινούχου πίτας και του πατροπαράδοτου γλεντιού μεσολαβήσει και ένας δεκάρικος υποσχέσεων και παχιών λόγων, ε, αυτό να το εντάξετε στα ήθη και έθιμα της λαϊκής και πολιτικής μας κουλτούρας, που δεν μπορεί καμιά Ένωση και κανένας Τρισέ να μας ξεριζώσει…

• Προσοχή όμως γιατί το νέο κύμα της νέας γρίπης χτυπά τις πόρτες και των συλλόγων και των ξενοδοχείων που θυσιάζονται οι βασιλόπιτες. Δε λογαριάζει η αθεόφοβη ούτε την ανάγκη σύσφιγξης των δεσμών και των σχέσεων σε μια μελαγχολική εποχή που η συλλογικότητα κλυδωνίζεται...

• Όταν μάλιστα σε αυτές τις λαο-συνάξεις ο ενικός ψίθυρος γίνεται πληθυντικός, όπως θα έλεγε ο Μάρκος Μέσκος, από τις σημαντικότερες μεταπολεμικές ποιητικές φωνές της Θεσσαλονίκης.

• Έγραψα για τη νέα γρίπη-όπως λέμε νέα δημοκρατία;- και θυμήθηκα τον καιρό που την τρέφει. Χειμώνιασε αργά και κατά λάθος. Τα μποφόρ είναι πολλά, εδώ σαρταίνουν στην παραλία, «κατέναντι του αγρίως μαινομένου πελάγους», κατά τον Παπαδιαμάντη και ο αέρας λυσσομανά.

• Κάπου διάβασα ότι οι αρκούδες στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν ξύπνιες και δραστήριες, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε λήθαργο από τα τέλη Οκτωβρίου. Και εδώ το ίδιο συμβαίνει.

• Επίσης, οι καλλιέργειες έχουν απορρυθμιστεί εντελώς. Ροδακινιές, δαμασκηνιές και αχλαδιές έχουν ήδη ανθίσει σε πολλές περιοχές. Οι προσβολές στα λάχανα από βακτήρια και «εισαγόμενα» έντομα αυξήθηκαν Γενάρη μήνα. Εδώ έχει απορρυθμιστεί η κοινωνία και τα μυαλά των ανθρώπων, η φύση θα έμενε πίσω;

• Το Σάββατο έγραψε το ΒΗΜΑ (ΒΗΜΑτοδότης) ότι « ο κ. Ι. Μανώλης εξακολουθεί να ασχολείται με τα συνδικαλιστικά και τα νεοδημοκρατικά παρ΄ ότι εκτός Βουλής. Μου λένε ότι η πολυπραγμοσύνη του κ. Μανώλη στο πεδίο των συνδικαλιστών έχει ενοχλήσει τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Ι. Βρούτση. Δεν είναι όλα αυτά μια απόδειξη ότι η χώρα διαθέτει αστείρευτες δυνάμεις;». Είμαστε δίπλα στο Γιάννη μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά.

• Ποιος δεν έχει διαβάσει τις «Δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζον Ριντ; Τώρα βιώσαμε τις εκατό μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα. Και έχουμε δρόμο μπροστά μας…

• Πώς το είπε ο Γιώργος; Ορθοπεταλιά… Και όποιος δεν ξέρει ποδήλατο; Κλάφτα Χαράλαμπε…

• Εγώ «Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για το αδύνατο», που τραγουδά ο Μακεδόνας.

• Κατά τα άλλα, αν η μισή μου καρδιά είναι εδώ πέρα, η άλλη μισή στην Αϊτή βρίσκεται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Μελανίτες κόψανε χθες την πίτα τους στη Λέσχη Απολλωνιατών. Μπράβο πέραση ο σύλλογος αυτός. Έχει διαπλοκές παντού. Ο Ταμπάκης μίλαγε λέει σε όλες τις πίτες. Όχι θα άφηνε το μικρόφωνο εύκολα.
Κούνια που σας κούναγιε.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ πιστεύω οτι το επικρατέστερο δίδυμο μέχρι τώρα είναι Μαράκης-Μαργαρίτης. Αύριο δεν ξέρεις τι ξημερώνει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΠΙΤΕς ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΕΦΤΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση σε Βρούτση και Κόκκινο

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του κ. Ι. Βρούτση δεν μπορέσαμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο κ. Βρούτσης ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στο κόμμα του από την εποχή που δήθεν κυβερνούσε τη χώρα, έχει χάσει κάθε αίσθηση του χρόνου και της πραγματικότητας.
Οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε πως μέχρι πριν εκατό ημέρες κυβερνούσαν τη χώρα αυτοί- και ο Α. Σαμαράς ήταν επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Έξι ολόκληρα χρόνια ο Ελληνικός Λαός ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Με μια ανήμπορη κυβέρνηση των γνωστών κουρασμένων παλληκαριών που αγγαρεία έκαναν και ποινήν εξέτιαν, παρέα με τους κολλητούς και τους κουμπάρους, να αλωνίζουν σε κάθε πτυχή του δημοσίου βίου. Τα αποτελέσματα της αλήστου μνήμης αυτής διακυβέρνησης, ακόμα και μετά από εκατό μέρες καταγραφής, έρευνας και μελέτης, παρ’ όλες τις εργατοώρες που έχουν ξοδευτεί σε κάθε Υπουργείο, δεν δείχνουν να έχουν τέλος και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Αφού διέλυσαν πλήρως την κρατική μηχανή και εγκατέλειψαν άρον – άρον την αμαξοστοιχία που όδευε προς το χάος στέκονται στο περιθώριο και μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο φωνασκούν. Αλαλάζουν. Αλαλάζουν σε αυτούς που μπροστά στην λιποταξία προτίμησαν την μάχη.

Τα στοιχεία για την κατάντια του κάθε υπουργείου υπάρχουν. Διαθέσιμα σε κάθε Έλληνα. Αν εσείς λοιπόν κε Βρούτση, ή οποιοδήποτε μέλος του κόμματος σας έχει έστω και τώρα την επιθυμία να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας, πράγμα που δεν είχατε το στοιχειώδες φιλότιμο να πράξετε επί έξι συναπτά έτη, σας ενημερώνουμε πως έχετε και το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να το κάνετε αφού αυτό επιτάσσει ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενημερωθείτε λοιπόν έστω και τώρα. Γιατί αρνούμαστε να θεωρήσουμε το κείμενο που συντάξατε ως ρεσιτάλ πολιτικής ξετσιπωσιάς. Εξαντλώντας λοιπόν την μεγαλοθυμία μας το εκλαμβάνουμε ως ένα κείμενο ενός ανθρώπου που απομακρύνθηκε από την ενημέρωση, καθώς και από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Σας συμβουλεύουμε όμως να συνέλθετε και να ανασκουμπωθείτε έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αναλάβετε και εσείς αλλά και το σύνολο του κόμματος σας τον ρόλο τον οποίο καθόρισε για εσάς ο Ελληνικός Λαός. Με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα τις οποίες απαιτούν οι καταστάσεις. Αλλιώς σε τέσσερα χρόνια από τώρα θα έχετε άλλη μια πρωτιά στο ενεργητικό σας. Αφού καταφέρατε να γίνετε η πρώτη κυβέρνηση που λιποτάκτησε προσέξτε μην είστε και η πρώτη αξιωματική αντιπολίτευση που θα εκπέσει. Λόγω ανυπαρξίας, ανεπάρκειας και ανευθυνότητας και αυτή τη φορά.



Απάντηση προς Χ. Κόκκινο

Η Περιφερειακή επιτροπή Ν. Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκε αρκετά στο παρελθόν αναγκαστικά και λόγω του θεσμικού του ρόλου με τον κύριο Κόκκινο.

Δεν θα δώσουμε πλέον πεδίο προσωπικής πολιτικής ανέλκυσης σε ένα πολιτικό στέλεχος που με επιστολές, στο γνωστό ύφος του επαρμένου εξουσιαστή, φωνασκεί αορίστως. Το «έργο» και τις προσωπικές του πολιτικές επιλογές ας βρει άλλο τρόπο να τα σβήσει από την ιστορία. Αν σβήνονται.

Ας βρει άλλο τρόπο να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.

Θα πρέπει λοιπόν να αρκεστεί στην απάντηση που δώσαμε χθες στον κ. Ι. Βρούτση. Είναι υπεραρκετό ως απάντηση και σπαταλήσαμε ήδη περισσότερο χρόνο γράφοντας αυτές τις λίγες γραμμές από ότι ξόδεψε η κυβέρνηση των κουρασμένων του κ. Κόκκινου ασχολούμενη με τα προβλήματα της χώρας.


Για την Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Γραμματέας,
Αριστοτέλης Ηρακλείδης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ