Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Είναι αλήθεια ότι στο Δαμαριώνα …

… κάτι δεν πάει καθόλου καλά;

Είναι αλήθεια ότι αν και για το έργο του πάρκινγκ στην πλατεία Κοκκίνη δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία, ωστόσο έχει εκδοθεί τιμολόγιο εργασιών και ο εργολάβος έχει εισπράξει ήδη 11.500 ευρώ, από τον περασμένο Δεκέμβρη;

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος έστειλε τα μηχανήματά του να καθαρίσουν το χώρο από τα χόρτα, ώστε να φανεί “έργο” και τελικά αφού δεν έγινε η αποκάλυψη ο εργολάβος το … παραδέχθηκε;

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος Δρυμαλίας ικανοποιήθηκε απόλυτα, όταν ο Δαμαριωνίτης Αντιδήμαρχος του είπε ότι τα λεφτά εκταμιεύθηκαν για να μην επιστραφούν στο Υπουργείο Εσωτερικών;




Με την υπ’ αριθμόν 9 της 23-06-2007 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δρυμαλίας έγινε αποδοχή του ποσού 30.000€, από το ΥΠΕΣΔΑ για την αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες. Η πίστωση αυτή εξασφαλίσθηκε με πρωτοβουλία –όπως όλοι γνωρίζετε- του κ. Γιάννη Χωματά, για το Δαμαριώνα. Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμ. 127/2007.

Σας θυμίζουμε ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν για την αποκατάσταση του δρόμου από «Μαρκέτες» μέχρι του κτήματος «Σκορδιά Δημητρίου Μαυρογιαννόπουλου», μετά τις ζημιές που είχε υποστεί ο δρόμος το 2003, με ταυτόχρονη διάνοιξή του. Περνάει ένας χρόνος χωρίς καμία ενέργεια. Συν τω χρόνω όμως ο πρόεδρος του Τ.Σ. Δαμαριώνα καταφέρνει να έρθει σε συμφωνία με τον Δημήτριο Μαυρογιανόπουλο, προκειμένου ο Δαμαριώνας να αγοράσει το οικόπεδο στο οποίο θα κατέληγε ο προαναφερθείς δρόμος.

Επειδή όμως δεν υπήρχαν τα χρήματα για την αγορά του οικοπέδου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου αναμορφώνουμε τον προϋπολογισμό του Δημοτικού Διαμερίσματος Δαμαριώνα, με το πρακτικό 3/2008 της 16-04-2008 και έτσι 24.000 ευρώ που προορίζονταν για την περίφραξη και προστασία του οικοπέδου «Βρεχτούρα» πάνε για την αγορά οικοπέδου «Σκορδιά», με την προϋπόθεση και με απόφαση στις 12-05-2008, ότι τα χρήματα του ΥΠΕΣΔΔΑ 30.000€ θα χρησιμοποιηθούν στην προστασία του οικοπέδου «Βρεχτούρα», μετά από μελέτη που θα συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όταν αρχές Ιανουαρίου 2009 συντάσσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δαμαριώνα, μαθαίνουμε έκπληκτοι από το Δήμο ότι τα χρήματα του ΥΠΕΣΔΔΑ επέστρεψαν στο Υπουργείο, λόγω μη έγκαιρης απορρόφησής τους. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου στις 13-02-09 ζητείται από το Δήμο (από υπαιτιότητα του οποίου χάθηκαν τα χρήματα για το Διαμέρισμά μας) να επανορθώσει την αμέλειά του και να χρηματοδοτήσει το Δαμαριώνα με 30.000€, ενώ παράλληλα εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας μέσω του τοπικού τύπου.

Να σημειώσουμε ότι στην λαϊκή συνέλευση που έγινε τον Αύγουστο του 2009, ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι του Δαμαριώνα που παρευρέθηκαν, ότι η χρηματοδότηση του ΥΠΕΣΔΔΑ έχει επιστρέψει στο Υπουργείο, γεγονός που δεν διαψεύστηκε ούτε από το Δήμαρχο, ούτε από τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Δέτση, οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνέλευση.

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά τη συνέλευση και όλως τυχαίως, μαθαίνουμε ότι οι 30.000€ που υποτίθεται είχαν χαθεί, όχι μόνο δεν χάθηκαν, αλλά αντίθετα έχουν διατεθεί για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, στην πλατεία στη θέση Κοκκίνη», μετά από μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Μάιο του 2009, και πάντα εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στις 17-05-10, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Δέτσης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα είχαν χαθεί και με παρέμβασή του προς τον Περιφερειάρχη, τον Ιούνιο του 2009, κατάφερε να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση, η οποία και διατέθηκε στην πλατεία Κοκκίνη. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι αδρανή υλικά του Δήμου (χαλίκια και γαρμπίλι) τα οποία βρίσκονται στο οικόπεδο «Μονάκι» θα χρησιμοποιηθούν για το έργο της πλατείας Κοκκίνη.


Ζητάμε άμεσα απαντήσεις:

1. Γιατί αποκρύψατε την ύπαρξη της πίστωσης αυτής;
2. Γιατί μεθοδεύτηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου (Κοκκίνη), τη στιγμή που το Τοπικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να διατεθούν τα χρήματα στο έργο του οικοπέδου «Βρεχτούρας».
3. Γιατί, αν και έχετε δρομολογήσει το έργο στη θέση Κοκκίνη και έχει ήδη λήξη η τρίμηνη παράταση (5-05-10), δεν έχει γίνει καμία εργασία στο χώρο;
4. Γιατί τα υλικά του Δήμου που βρίσκονται στη θέση «Μονάκι» θα διατεθούν στο εν λόγω έργο στη θέση Κοκκίνη (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Αντιδημάρχου κ. Δέτση), τη στιγμή που ως υλικά υπάρχουν στον προϋπολογισμό και βαρύνουν τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο Κοκκίνη;

Ζητάμε άμεσα πειστικές απαντήσεις.

Επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεθόδευσης εις βάρος του Τοπικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση εις βάρος των κατοίκων του Δαμαριώνα, αν δεν δοθούν άμεσα πειστικές εξηγήσεις, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου θα υποβάλουμε σύσσωμοι την παραίτησή μας.



Για το Τοπικό Συμβούλιο

Σωμαρίπας Κώστας
Προμπονάς Στέφανος
Κάγκανης Γιάννης
Δέτσης Στέλιος
Βυζής Ιωάννης


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που έστω αργά και δειλά αρχίσατε να ασχολείστε με τα κατορθώματα και του επάνω δήμου. Αυτό που έγινε στο Δαμαριώνα είναι ο κανόνας δεν είναι η εξαίρεση. Άλλοι δουλεύουν άλλοι πληρώνονται, με εικονικές μελέτες εικονικούς εργολάβους σε εικονικά έργα με εικονικούς προϋπολογισμούς. Οι πρόεδροι υποτίθεται προγραμματίζουν αλλά μόνο στα χαρτιά αφού άλλοι τελικά αποφασίζουν ερήμην των προέδρων που και αυτούς τους έχουν καταντήσει εικονικούς. Ψάξτε τα έργα στα χωριά των αντιδημάρχων και στην Απείρανθο που είναι το χωριό του δημάρχου αλλά που εκεί άλλος κάνει το δήμαρχο όπως τον έκανε καιεπί Βασιλάκη. Ω ρε και τι έχει να γίνει μέσα στο 2010 που είναι προεκλογική χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΥΤΑ ΓΙΑΝΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΟΡΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ Α ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΝ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΣΤ ΑΠΕΡΑΘΟΥ ΘΑΧΑΜΕΝΕ ΒΡΟΜΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε χωριανοί κι εσύ που φαίνεσαι Απεραθίτης μη τα βάζετε με τον αντιδήμαρχο μας τον μανόλη το Δέστση, ο οποίος όσο και να τον κατηγορείτε είναι ο καλίτερος από όλους μέσα στο δήμο αυτό λένε και οι πιο πολοί υπάλληλοι του δήμου και θα φανεί και στις δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΙΤΟ!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ (ΜΑΚΡΙΑ)ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΙ-ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΖΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ -Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΕΠΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ .ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ .ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ -23 ΜΑΙΟΥ 12.47-ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΜΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΦΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΟ ....ΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ,ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ .ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ;ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο-ΙΤΟ ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ;ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΚΤΡΕΦΕΙ -ιτους;ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΑ-ΡΗΝΗ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ;Ο Μ-ΙΤΟς ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΡΜΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΟΥΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ -ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ-ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.Ε ΤΙ ΜΟΝΟ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ;ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗ ΣΤΑΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΜΟΝΟ 6.500 ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ .ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΑΤΟ.ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ....GAME OVER. Y.Γ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΕ ΗΞΕΡΕ ΟΠΟΤΕ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΨΑΧΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΣΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΑ.ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ.