Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Καίγεται η χωματερή του Φιλωτιού!

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες στις 6 το απόγευμα στη χωματερή του Φιλωτιού.
Γρήγορα η πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επέμβει ούτε η πυροσβεστική.
Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει και αυτή τη στιγμή και η κατάσταση στην ατμόσφαιρα είναι αφόρητη.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να αποκατασταθεί η ζημιά και να λειτουργήσει ξανά η χωματερή.

*θυμίζουμε ότι πριν μια βδομάδα κάηκε η χωματερή της Απειράνθου.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι η είδηση αυτή κάνει ακόμη πιο επίκαιρη την παρακάτω απορία:

Ερώτηση: Ποια είναι η θέση του συνδυασμού του κ. Μαργαρίτη για την διαχείριση των απορριμμάτων και τον ΧΥΤΑ;

Συμφωνεί ο κος Μαργαρίτης με τους Ενεργούς Πολίτες (και τον κ. Μαμουζέλο) που δεν θένε πουθενά ΧΥΤΑ στην Νάξο και μέχρι να εξευρεθεί "κατάλληλη θέση για την δημιουργία Χώρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης" (σε 10 χρόνια δηλαδή) να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται οι υπάρχοντες ΧΑΔΑ (των Εγγαρών, του Φιλωτίου και της Απειράνθου);

Συμφωνούν με αυτή την θέση οι Φιλωτίτες Β. Κρασσάς και Α. Μανιός και οι Απεραθίτες Τ. Πρωτονοτάριος και Ελ. Ελευθερίου; Αν ναι, έχουν ενημερώσει τους συγχωριανούς τους;

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αντιγράφω από την ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών:

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου λέει «όχι» στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. οπουδήποτε στη Νάξο και «ναι» στην εξεύρεση κατάλληλης θέσης για τη δημιουργία Χώρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που και κοινωνική αποδοχή θα έχει και αποτελεί λύση οριστική, ουσιαστική και μακρόβια.

...Γι’ αυτό και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, απαιτούμε από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για την ελαχιστοποίηση του όγκου των απορριμμάτων που αποτίθενται στο Χ.Α.Δ.Α. Απαιτούμε να δράσουν άμεσα ώστε να λειτουργήσει, επιτέλους, η ανακύκλωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό (αντί του ποσοστού 2-3% που γίνεται σήμερα), με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος, ώστε να επιφορτίζεται όσο το δυνατό λιγότερο ο υπερφορτωμένος Χ.Α.Δ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάω.
Τα σκέπαζε με χώμα ο εργολάβος;
Απαντώ.
Σιγά μη τα σκέπαζε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Μαργαρίτης έχει πει δημόσια ότι συμφωνεί με την Κορυφή Ξύδη

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι τι προτείνει κάποιος, γιατί από ιδέες και προτάσεις έχουμε χορτάσει. Υπάρχει έστω και ένας που να μη γνωρίζει και να πιστεύει ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η άριστη λύση και όχι ο ΧΥΤΑ. Αφού όμως είναι αδύνατη η χρηματοδότηση της άριστης λύσης για τα επόμενα χρόνια, τι κάνουμε, μένουμε στους ΧΑΔΑ ή έστω προχωρούμε σε μια πολύ καλλίτερη επιλογή με τους ΧΥΤΑ και αργότερα προχωρούμε στην ανακύκλωση. Δυστυχώς ορισμένοι σαν άτομα και σαν ομάδες ανακυκλώνουν την άρνηση και το λαϊκισμό τους, ίσως και την άγνοια τους για να το παίζουν αγωνιστές. Κάποιοι άλλοι, περίπτωση Μαν. Μαργαρίτη, παίζουν το κρυφτούλι για να είναι και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ, μπας και μαζέψουν μερικά ψηφάκια. Δυστυχώς και οι μεν και οι δε δεν είναι μόνο ανεπαρκείς για τα κοινά, αλλά προπάντων επικίνδυνοι για το νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάτε τι λένε οι Απεραθήτες και οι Φιλωτίτες της ομάδας Μαργαρίτη για τις φωτιές στους ΧΑΔΑ Απεράθου και Φιλωτίου. Πλάκα κάνετε. Μα αυτοί που είναι στο δήμο Ζορμπάς και Κρασσάς βάζουνε τις φωτιές για να τους ετοιμάζουνε για το καλοκαίρι, οι άλλοι πάλι σκοτιστήκανε τι γίνεται απο κι πάνω. Πάντως ένα είναι σύγουρο ότι και οι Απερθήτες και οι Φιλωτίτες του Μπαρδάνη και τώρα με το Μαργαρίτη, τα μόνα έργα που πετύχανε στα χωριά τους ήτανε να μεγαλώσουνε τις χωματερές τους.

Ανώνυμος είπε...

σκουπιδια και σκατα

να που πάνε τα λεφτά


ψεκασμενος

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ;ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΗΤΑΝΕ .ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ .ΛΥΧΝΑΡΙ

Ανώνυμος είπε...

O ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΑΔΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ο ΧΑΔΑ στο Φιλώτι είναι παράνομος και τον έκανε ο Βασιλάκης που μας κάνει και τον νόμιμο. Αμ δεν το ξέραμε. Καλλά λοιπόν του τα ψάλει ο Ψαρράς και μπράβο του που λέει τις αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Βρε κουτορνίθι πριν από 25 χρόνια δεν υπήρχε νόμιμος ΧΑΔΑ στην Ελλάδα και θα υπήρχε στη Νάξο. Τότε τα σκουπίδια τα έριχνεν ο κόσμος στα ρέματα γύρω από τα χωριά τους και όποιος πρόεδρος έφτιαχνε κάποιο χώρο περιφραγμένο έξω από το χωριό του ήταν μάγκας. Τι άλλο μπορούσε να γίνει με τα σκουπίδια τότε να τα τρώγανε οι άνθρωποι. Μάγκας ήτανε ο Βασιλάκης.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΧΥΤΑ λήγουν το 2012 και συνεπώς, ακόμα και στην περίπτωση που έκαναν το έργο, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Λαϊκισμό κάνει όποιος παραθέτει αποσπάσματα από ένα κείμενο με σκοπό να διαστρεβλώσει την έννοιά του. Οι Ενεργοί Πολίτες λένε "όχι ΧΥΤΑ στη Νάξο", γιατί στην ουσία θα είναι μια προκεκαλλυμένη χωματερή. Όσοι θέλουν ΧΥΤΑ στη Γαλήνη είναι γιατί δεν θα είναι δίπλα στο σπίτι τους και στα παιδιά τους. Οι "Ενεργοί" μιλούν για ολοκληρωμένη διαχείριση. Ενημερωθείτε και μετά πάρτε θέση...