Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αφού το πολιτικό σύστημα υποδηλώνει πως δε φταίει…


άρα φταις εσύ εργαζόμενε πολίτη!!!


Σε ξεζουμίζουν για να εξοφλήσεις εσύ και τα εγγόνια σου ένα τρομακτικό χρέος που σου φόρτωσαν, ενώ ένα μόνο ένα μικρό μέρος του έφτασε σε σένα.
Ουσιαστικά ό όλος υπερδανεισμός οδηγήθηκε για την αναπαραγωγή ενός αρρωστημένου πολιτικού συστήματος και του μεγάλου ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού και κρατικοδίαιτου κεφαλαίου.


Σου καταλογίζουν πως ανεύθυνα έχεις υπερδανειστεί, όταν οι ίδιοι και οι Τράπεζες σου πιπίλιζαν μέρα-νύχτα το μυαλό να δανειστείς। Βλέπεις τότε για να κερδίζουν αυτοί, εσύ έπρεπε να δανείζεσαι και να καταναλώνεις.

Τώρα σε κατακεραυνώνουν με στόχο να ενοχοποιηθείς, με βαρύγδουπο και δήθεν επιστημονικό τρόπο, πως καταναλώνεις περισσότερα απ’ όσα παράγεις. Πίσω απ’ όλα αυτά υποκρύπτουν πως το μεροκάματο και ο μισθός σου είναι υψηλά!!!


Τα 600 ευρώ που παίρνεις, αν έχεις δουλειά, προσπαθούν να σε πείσουν πως επιβαρύνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, λες και οι Γερμανοί με τα 2000 ευρώ είναι τελευταίοι στην ανταγωνιστικότητα!!!

Μήπως δεν έπρεπε να πληρωνόμαστε καθόλου; Θα τόθελαν.

Και δε φτάνουν αυτά

Όλο το πολιτικό σύστημα, με διαφορετικά επίπεδα ευθύνης, διακηρυκτικά δηλώνει παρόν, είναι πάλι δήθεν δίπλα σου και ρίχνει μαύρο δάκρυ για το πρόβλημά σου. Παριστάνουν τον ανίδεο, δεν κατάλαβαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν τη χαβαλετζίδικη πολιτική τους. Για αυτοκριτική ή ακόμα για προτάσεις για το που και πως θα πάμε, ούτε κουβέντα.

Και αφού με τη στάση τους υποδηλώνουν πως δε φταίνε…άρα φταις εσύ!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ,''ΧΟΡΗΓΙΕΣ'' ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΛΕΕΙ. ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΝ ΤΣΑΓΚΑΡΗ,ΤΟ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ,ΕΣΕΝΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΑΝΕ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΝΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 50ΑΡΗΔΕΣ,ΟΙ ΧΗΡΕΣ,ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ ΤΟ ΚΟΛΟΚΡ@ΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΑ,ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΩΜΑΤΑ,ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ,ΚΛΠ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ.ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και ως ένα βαθμό και της Ιταλίας, η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα που εντάχθηκε με δική της ευθύνη και πρωτοβουλία στο λεγόμενο μηχανισμό.
Έχουμε μετατραπεί σε έναν εύκολο στόχο για τους εταίρους και ανταγωνιστές μας. Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ θεωρεί πως μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα παράδειγμα προς αποφυγήν για όσες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ακολουθούν μία σχετικά χαλαρή δημοσιονομική διαχείριση. Εξαντλεί την πολιτική και δημοσιονομική της αυστηρότητα σε βάρος της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι οι όροι ένταξης στο μηχανισμό είναι τόσο σκληροί, που δημιουργούν κίνητρο στις άλλες κυβερνήσεις να λάβουν τα αναγκαία μέτρα χωρίς να ενταχθούν σε αυτόν.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας του Eurogroup πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις, που εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε μια ειδική κατηγορία χώρας-μέλους. Αυτοί που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες έδιναν μαθήματα δημοσιονομικής ορθοδοξίας σε βάρος της χώρας μας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ισπανία και στην Πορτογαλία πρέπει να είναι πιο ήπια, για να περιοριστεί ο κίνδυνος μιας γενικευμένης οικονομικής ύφεσης στην Ευρωζώνη.
Οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας παίρνουν ορισμένα αρκετά δύσκολα οικονομικά μέτρα, διατηρούν, όμως, την οικονομική τους αυτονομία και αποφεύγουν την ένταξη σε έναν ισοπεδωτικό μηχανισμό.
Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που διαχειρίστηκαν τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση πώς κατάφεραν να απομονώσουν την Ελλάδα στον πολυσυζητημένο μηχανισμό. Με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Στρος-Καν να δηλώνει δημόσια ότι τα ισοπεδωτικά μέτρα ήταν επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης Παπανδρέου και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία την ευκολία με την οποία τα μετέτρεψαν ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του σε κυβερνητική πολιτική, δεν μένουν πολλά περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση του δημοσιονομικού ελλείμματος και της υπερχρέωσης και ανέλαβε υποχρεώσεις που καταδικάζουν την Ελλάδα σε μια μεγάλη περίοδο ύφεσης, με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥΡΗΣ

«...Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή...
***
...Ολα σ’ αυτή τη γη μασκαρεύτηκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή...
...Γι’ αυτό το κράτος που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!