Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Η Αυτής Μεγαλειότης η Μετριότητα…

… που έχει εξελιχτεί σε χρόνια ανεπάρκεια, βγήκε τόσο λαβωμένη από τις μικροκομματικές ίντριγκες, ελέω εκλογών, που είναι θεωρητικά αδύνατο να σταθεί στα πόδια της…

Πρακτικά βέβαια, μέχρι τις Δημοτικές εκλογές και μπροστά στην αίγλη της «καρέκλας», πολλά μπορεί να συμβούν, μιας και αδυνατίζει επιλεκτικά η … μνήμη και καταλαγιάζουν τα πάθη…

Γεγονός πάντως είναι ότι δεν έχει τελειωμό ο αιφνιδιασμός των μνηστήρων της Τοπικής εξουσίας από τις επικείμενες Διοικητικές μεταβολές.

Μερικοί πόνταραν στα ένσημα άλλης μιας τετραετίας, άλλοι ήλπιζαν για ένα δημιουργικό αυτοδιοικητικό…ξεκίνημα, όμως ήλθαν όλα ανάποδα.

Ο ενιαίος Δήμος προϋποθέτει νέες στρατηγικές αλλά και υπέρβαση της μετριότητας.
Ειδικά αυτή η τελευταία είναι ο κοινός παρονομαστής της υπάρχουσας κατάστασης για αυτό ακριβώς το λόγο δεν έχει εκδηλωθεί από τώρα επίσημο ενδιαφέρον.

Το πιο σίγουρο όμως είναι ότι περιμένουν να ανοίξουν το χορό της διεκδίκησης τα ΝΕΑ ονόματα (τα οποία σε μεγάλο βαθμό τα γνωρίζουμε), και για τα οποία δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κόβουμε και τις φλέβες μας…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι μετριότητες φίλτατε υπάρχουν παντού. Και οι αοριστολόγοι επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο τίτλος ήταν « η Αυτού Μεγαλειότης η Αθλιότητα» θα ήταν πολύ ολοκληρωμένο.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει έστω ένα ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον ενιαίο Δήμο ο Μαράκης;
Μα όταν έρθει προς την ορεινή Νάξο θα χαθεί.
Αυτοί δεν ζουν χωρίς τον «Προκόπη» αλλά τόσα ξέρουνε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλάκης πάντως δήλωσε στο ΒΗΜΑ αντίθετος με τον ένα δήμο και ότι δενθα είναι υποψήφιος αν γίει ένας δήμος. Ο Μαράκης είναι λίγος για τον ένα δήμο, το ερώτημα είναι αν το ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Akougetai ki enas oreinos, aperathitis...
Einai alithia?
Kai poios einai aftos?
Xerei kaneis?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Γιακουμής;

Ανώνυμος είπε...

Οι διαχειριστές δεν το έγραψαν τυχαία.
Σίγουρα κάτι ξέρουν όμως είναι πολύ νωρίς. Ακούγεται και για Κωμιακίτη, και για κάποιον που έχει σχέση με την ΟΝΑΣ (σίγουρα όχι για τον κ. Χωριανόπουλο) αλλά παίζει και ο Θεόφιλος έστω και σαν γερό στήριγμα.
Πάντως επειδή τον ξέρω προσωπικά, και άσχετα αν σε πολλά διαφωνούμε, ο κ. Γιακουμής δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης από ορισμένους.

Ανώνυμος είπε...

To allo me ton toto to xerete?

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ την κοινωνία μου ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ" ????????????????? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ..."ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ". ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ-ΜΟ-ΣΙ-Α ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΤΗ Δ Ρ Α Σ Η ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Η ΔΡΑΣΗ, ΟΜΩΣ, ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΣ ΗΘΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙ: ΤΑ ΚΟΙΝΑ.

ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΤΑ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ. ΑΪ ΣΙΧΤΗΡ ΠΙΑ. Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ "ΚΑΗΚΕ". ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ' ΑΠΕΡΑΘΟΥ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ, ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΑΜΑΣ?
ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Η ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ?