Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΣΙΣΤΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ…

Καλημέρα θλίψη, όπως θα έλεγε η Φρανσουάζ Σαγκάν.

Αύριο εδώ στη Νάξο η μαθητική παρέλαση θα είναι ανόρεκτη, χωλή.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς χαμόγελα και αστεία.

Δεν είναι πολλές μέρες που χάθηκε άδικα ο 13χρονος Παναγιώτης Ματζάκος, στο παιχνίδι μιας ξέγνοιαστης μαθητικής εκδρομής.

Αύριο θα παρελάσει μόνο η Γ΄ Γυμνασίου και αυτή με μεσίστια τη σημαία της καρδιάς της.
Πώς να γιορτάσεις ενώ πενθείς;

Το μαθητικό 15μελές εξέδωσε ψήφισμα και εκφράζει την αμφιβολία του για το αν προβληματίστηκαν από το τραγικό γεγονός «αυτοί που εκπροσωπούν τους θεσμούς».
Ποιους θεσμούς; Όταν οι άνθρωποι που είναι εντεταλμένοι για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών και την προστασία και διάπλαση ευαίσθητων ζωών και ψυχών δείχνουν τέτοια εγκληματική αδιαφορία, απερισκεψία και ολιγωρία;


Την Πέμπτη συγκαλεί και ο Σύλλογος Γονέων έκτακτη γενική συνέλευση.
Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των διοικητικών και δικαστικών ερευνών. Θα περιμένουμε τις κυρώσεις. Και ελπίζουμε να μην αργήσουν…

Σήμερα ο ήχος της σιωπής, συντροφεύει τη νοερή παρέλαση του Παναγιώτη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ? Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ? ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισμα του 15μελές συμβουλίου του Β΄ Γυμνασίου Νάξου.

Όπως κάθε χρόνο, σκοπός και της φετινής παρέλασης είναι να τιμήσουμε τους ανθρώπους που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Έπεσαν στο πεδίο της μάχης για να μπορούμε εμείς σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας να οραματιζόμαστε, να ελπίζουμε, να αγωνιζόμαστε, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο. Να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία, για τη σύγχρονη, αλλά και τις αυριανές γενιές.

Γιατί η δημοκρατία είναι οι συνθήκες εκείνες στις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να αναπνεύσει, να ζήσει αξιοπρεπώς, να ζήσει σαν άνθρωπος. Είναι το πολίτευμα που σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Και η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό.

Ένας συμμαθητής μας χάθηκε πρόσφατα άδικα και τραγικά. Το πένθος έχει μαυρίζει τη ζωή μας. Αναρωτιόμαστε και προβληματιζόμαστε γύρω από το γεγονός.

Άραγε αυτοί που εκπροσωπούν τους θεσμούς της δημοκρατίας, οι οποίοι υπηρετούν τον πολίτη και προστατεύουν τα δικαιώματά του, με ύψιστο δικαίωμα αυτό της ζωής, προβληματίστηκαν;

Ευαισθητοποιήθηκαν;

Αίτημα μας είναι η ευαισθητοποίησή τους. Αίτημα μας είναι η δράση τους προς το καλύτερο για όλους.

Εμείς οι νέοι κοιτάμε μπροστά, συχωρούμε, αλλά δε ξεχνάμε αυτά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε, αυτά που μας σημάδεψαν έτσι κι αλλιώς! Τα δυσάρεστα γεγονότα πρέπει να γίνονται κίνητρα για τη συνολική πρόοδο και τη βελτίωση της ζωής.

Το 15μελές συμβούλιο του Β΄ Γυμνασίου Νάξου