Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Η «αξιοκρατία»


Η κυβέρνηση καταδικάζοντας σε μαζική ανεργία τους εργαζόμενους με stage στο δημόσιο, προβάλλει ως επιχείρημα για την ενέργειά της την «αξιοκρατία» που δήθεν δεν υπήρχε, ενώ το εγχείρημά της εντάσσεται καθαρά στη μείωση των ελλειμμάτων και στην επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, όπως προκύπτει και από τη συζήτηση προσαρμογής της ευρωενωσιακής οδηγίας για τους ενοικιαζόμενους.


Κάλπικο επιχείρημα η «αξιοκρατία» αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.
Είναι σαν να υπάρχουν 100 θέσεις εργασίας σε έναν τομέα, να τις διεκδικούν 1.000 εργαζόμενοι και να αποφαίνονται διάφορα κονκλάβια για τους 100 καλύτερους. Οι άλλοι στον Καιάδα της ανεργίας. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αξιοκρατία, θέλει να επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα παντού ως μόνιμο καθεστώς. Απαίτηση, η μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε χτες για τους εργαζόμενους με stage, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τους συμβασιούχους της «Ολυμπιακής Αεροπορίας»:

«Η ανεργία δεν απαντιέται με αυτό το ψεύτικο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θέλει την αξιοκρατία. Οταν οι θέσεις εργασίας που καθορίζει η κυβέρνηση είναι πολύ λιγότερες από τους χιλιάδες ανέργους, δεν μπορεί να μιλάει για αξιοκρατία. Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση. Με πρόσχημα την αξιοκρατία, θέλει να βοηθήσει να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και να γίνει πολύ ευρύτερος και μονιμότερος. Εμείς ζητάμε μόνιμη δουλειά για όλους».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30.10.09

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ? ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

Τι ενδιαφέρουν τη Παπαρήγα και το ΚΚΕ οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι.
Να τσιμπίσουν καμιά στρατολόγιση για το κόμμα θένε.
Από αξιοκρατία πια! Όποιος πάρει πτυχείο ή αναγκάζεται να φύγει ή διαγράφεται γιατί δεν θα έχει πια τα χαραχτηρηστική του εργάτη!
Κατά τα άλλα πρόκειται για συνέχιση της στήριξης των πολιτικών της ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Δομική και Στρατηγική η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ(ΣΥΝ)


Καθώς η ΝΔ βαδίζει στην εκλογή του νέου της αρχηγού -μέχρι τα Χριστούγεννα λογικά θα υπάρχει...- και ο Γ.Καρατζαφέρης (και με το νέο εκλογικό σύστημα που θα ψηφιστεί) έχασε την "χρυσή ευκαιρία" και πλέον πήρε την...

κατιούσα, έμεινε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ (η Αλέκα και ο Αλέξης, χωρίς Αλέκο)να κονταροχτυπιούνται με το ΠΑΣΟΚ σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης τους. Το νέο πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί, είναι αμφίβολο εάν χωράει τέτοιου είδους αριστερά (με η χωρίς εισαγωγικά) κόμματα.

….. Tα δύο κόμματα μέσα από τους...θορυβούντες, τις φασαρίες και τους διαμαρτυρόμενους ψαρεύουν πελάτες και ψηφοφόρους και στρατολογούν στελέχη.
Αρα, είναι βούτυρο στο ψωμί τους, οι διαδηλώσεις, οι ταραχές, οι καταλήψεις, η οξύτητα κλπ. Αυτά τους κρατάνε στη ζωή και την επιφάνεια. Παράλληλα και τα δυο κόμματα έχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και επιρροές σε πολλά επίπεδα που δεν θα ήθελαν κανένα έλεγχο(ειδικά το ΚΚΕ). Κάτι όμως που το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι αποφασισμένο να επιβάλλει με οποιοδήποτε κόστος. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ δεν είναι αυτόνομα κράτη μέσα στο κράτος.

Και καθώς νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ριζοστικοποιηθούν - όπως είναι αυτά της Οικολογίας - είναι σαφές ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ(ΣΥΝ) θα αναζητήσουν την ύπαρξη τους μέσα στους μπαχαλάκηδες και τη σύγκρουση τους με το ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται λοιπόν για ένα φαινόμενο που ξεκίνησε αμέσως με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και θα ενταθεί γιατί έχει δομικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά. Το τέλος της μεταπολίτευσης ίσως φέρει ραγδαίες αλλαγές και στην εικόνα της "αριστεράς" καθώς η κεντροδεξιά θα ψάχνεται...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι διαχειριστές δε μας έχετε συνηθίσει να δημοσιεύετε πολιτικά κομματικά κείμενα ασχολίαστα.
Γράψτε τη θέση σας, το πρόβλημα και η θέση του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να ερμηνεύσει το γιατί η Αριστερά έχει πάρει τον κατήφορο και αλληθωρίζει προς τα Δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μαζική εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ

….Τι εμφανίζεται εδώ; Εμφανίζεται ένας αναγκαίος εκσυγχρονισμός, τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για το αστικό πολιτικό σύστημα. Να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σπουδάσει και έχουν διαπαιδαγωγηθεί μέσα στις σύγχρονες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ανθρωποι που περνάνε από παρασκήνια όπου ετοιμάζουν το πολιτικό προσωπικό κομμάτων εξουσίας, κυβερνήσεων. `Η και το πολιτικό προσωπικό, ή το επικοινωνιακό προσωπικό του επιχειρηματικού κόσμου και του ιμπεριαλισμού γενικότερα.