Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ζαγορίτης καλεί σε «μαύρισμα» όσων ενόχλησαν!

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ
ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ,
ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΘΕΜΑ
«ΚΑΘΑΡΩΝ»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ


Ηταν που ήταν στραβό το (προεκλογικό) κλήμα για τη Ν.Δ., προέκυψε και θέμα «μη καθαρών» ψηφοδελτίων και μάλιστα με παρέμβαση του ίδιου του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη, μόλις έξι μέρες πριν από τις εκλογές

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

«Μαυρίστε όσους δυσαρέστησαν τους νεοδημοκράτες» είπε ο Λ. Ζαγορίτης, ανάβοντας νέες φωτιές στη Ρηγίλλης

Στην προσπάθειά του να πείσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από προσωπικές συμπεριφορές να επιστρέψουν στη Ν.Δ., τους κάλεσε να μην τιμωρήσουν την παράταξη αλλά να μαυρίσουν όσα από τα στελέχη ενόχλησαν και συνεχίζουν να είναι στα ψηφοδέλτια.

Δεν κόπηκαν όλοι
Η θέση του αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Σε μια στιγμή που η συσπείρωση είναι το μεγάλο ζητούμενο, ο Κώστας Καραμανλής σε όλες τις συνεντεύξεις του επιχειρούσε να στείλει το μήνυμα ότι η αυτοκάθαρση επετεύχθη, δεν υπήρξαν ποινικές ευθύνες και αυτοί που μπήκαν στα ψηφοδέλτια κρίθηκαν με βάση τη συνολική τους διαδρομή, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. δήλωσε ότι δεν κόπηκαν τελικά όλοι όσοι έπρεπε και αυτούς που δεν έκοψε το κόμμα ας τους μαυρίσουν οι ψηφοφόροι.

Το ίδιο ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας Γεράσιμος Γιακουμάτος, ενώ οι Βύρων Πολύδωρας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησαν κριτική στον Ζαγορίτη, υποστηρίζοντας ότι η αυτοκάθαρση προχώρησε και δεν είναι ώρα να καλεί τους ψηφοφόρους να μαυρίσουν βουλευτές.

Οι Μπασιάκος και Κοντός, που είναι εκ των Βατοπεδινών αλλά συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια, δεν έκαναν κάποια δήλωση. Εκτός έμειναν ο Δούκας, ο Παυλίδης και ο Τσιτουρίδης που κάλεσε τον Καραμανλή να του εξηγήσει γιατί δεν τον συμπεριέλαβε όταν κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές και επανεξελέγη.

Στη Ρηγίλλης βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Καμιά πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί που θα μπορούσε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση (αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ με διαφορά - μπετόν 5-6 μονάδων), ενώ άρχισαν τα γαλάζια «παπαγαλάκια» να μιλάνε για ανατροπές τα τελευταία 24ωρα. Ο στόχος είναι σαφής: επιχειρούν να τονώσουν το ηθικό των νεοδημοκρατών διασπείροντας τέτοιες φήμες και επειδή μπορούν να κρύβονται πίσω από την απαγόρευση για τη δημοσίευση των δημοσκοπήσεων που πέρασε καλοκαιριάτικα ο Παυλόπουλος.
Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω, όπως φαίνεται, και αυτό οφείλεται στη λάθος στρατηγική που ακολουθείται είτε σε κεντρικό είτε σε προσωπικό επίπεδο, των ίδιων των κορυφαίων της Ν.Δ.

«Πάρα το γεγονός ότι υπήρξαν λάθη, καθυστερήσεις, παραλείψεις, για το ότι υπήρξαν προσωπικές συμπεριφορές που δυσαρέστησαν τους νεοδημοκράτες δεν φταίει η παράταξη», δήλωσε ο Λ. Ζαγορίτης (στον «9,89»). «Να μαυρίσουν εκείνους που είχαν αυτές τις προσωπικές συμπεριφορές, όσους είναι στα ψηφοδέλτια». «Ενόχλησαν την παράταξη, να τους μαυρίσουν», είπε και ο Μ. Γιακουμάτος (στον «Αλφα»).

Αντιδράσεις
«Προς Θεού, δεν μπορούμε να πούμε ότι όταν έχεις επτά-οκτώ, νομίζω, οι οποίοι ή αποκλείονται ή παραιτούνται και δεν μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, αυτό είναι δευτερεύον ή έλασσον ζήτημα», δήλωσε (στον «City») ο Βύρων Πολύδωρας. «Οχι, αυτό είναι πολύ σοβαρό και το εννοώ ως αυτοκάθαρση», τόνισε.

«Θεωρώ ότι η Ν.Δ. έκανε την αυτοκάθαρσή της και πορευόμαστε ζητώντας από τους πολίτες να μας δώσουν για 3η φορά την εντολή για να πάμε πιο ψηλά, πιο καθαρά και πιο υπεύθυνα», δήλωσε και η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. «Οι πολίτες κρίνουν τον καθέναν από το έργο και τη συμπεριφορά του».

Αιχμηρός ήταν και ο Κ. Μητσοτάκης. «Εγώ δεν θα ενθάρρυνα ποτέ τους πολίτες να ψηφίσουν αρνητικά», είπε (στον «9,89»).


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τους μαυρίζουμε όλους και είμαστε εντός κομματικής γραμμής.

Ανώνυμος είπε...

H δήλωση του πολύπειρου και προφανώς όχι αφελούς Λ. Ζαγορίτη είχε σκοπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο πολιτεύονται στην ίδια περιοχή (Β΄ Αθηνών) γεγονός που έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια στην οδό Αραβαντινού, έδρα ως γνωστόν της Αγίας Οικογενείας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κυρίως οι θετικά προσκείμενοι στην «Αγία Οικογένεια» δημοσιογράφοι, μίλησαν αμέσως για «γκάφα» του Ζαγορίτη.