Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

O ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες


Κάλεσμα στους Κυκλαδίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυναν οι υποψήφιοι του σχήματος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Επιμελητήριο του νομού.

"Στις Κυκλάδες όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιστήκαμε μέσα από τη Βουλή, την Ευρωβουλή, την Τοπική Αυτοδιοίκηση για όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των νησιών μας", υπενθύμισε ο Νίκος Συρμαλένιος, καλώντας του πολίτες "χωρίς ταλαντεύσεις να εμπιστευθούν, να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για μαχητική αντιπολίτευση στα σκληρά μέτρα που έρχονται, για αριστερά δυναμικών πρωτοβουλιών και εναλλακτικών προτάσεων, για να δυναμώσει η φωνή των κινημάτων μέσα στη Βουλή".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η παρέμβαση του Μανώλη Ισιγώνη, ενώ ο Παύλος Χρυσαφίδης, αναφερόμενος στα προβλήματα των Κυκλάδων, μεταξύ άλλων, ζήτησε:


-Αμεσα λύση στα προβλήματα της υγείας. Αγώνας εναντία στην υποστελέχωση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και του ανεπαρκούς εξοπλισμού. Αγώνας μαζί με το προσωπικό του χώρου υγείας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους και να πληρώνονται έγκαιρα τα δεδουλευμένα τους. Μόνιμη πίεση για πλήρως στελεχωμένη βάση του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες.


-Αμεση προτεραιότητα στην παιδεία. Σχολικές αίθουσες επαρκείς και ασφαλείς. Στελέχωση όλων των κενών με εκπαιδευτικούς που θα είναι πράγματι στη θέση τους.


ΧΥΤΑ σε όλα τα νησιά. Η ανακύκλωση, όπως επιτυχώς άρχισε να εφαρμόζεται στη Σύρο, Πάρο και αλλού, να βελτιωθεί και να επεκταθεί σε όλα τα νησιά.


-Τα λιμάνια να πάψουν να είναι επικίνδυνα για τα πλοία, όπως επανειλημμένως επισημαίνει σε εκθέσεις της η Ένωση Πλοιάρχων.


-Άμεση ανέλκυση του Sea Diamond. Είναι εγκληματική κάθε ημέρα καθυστέρησης για την ανέλκυση του.

Λύση στο πολεοδομικό της Ερμούπολης, βάσει του νόμου και του συντάγματος και όχι με χαριστικές ρουσφετολογικές διατάξεις που θα διατηρήσουν τα προβλήματα.


-Η σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους να γίνεται με κριτήρια εξυπηρέτησης όλων των νησιωτών και όχι όπως βολεύει τους ακτοπλόους. Δωρεάν εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους στα επιδοτούμενα αδρά από το κράτος πλοία. Καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου στις άλλες γραμμές.


Στη συνέντευξη τύπου, απέστειλαν χαιρετισμούς οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων, Γιούλα Μπίρμπα και Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθώς επίσης και η Δέσποινα Νάζου, καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: