Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΑΠΟ…21

Image and video hosting by TinyPic

Καλός και άγιος ο Γερμανός Καπίρης, αλλά στο τέλος θα μας κάνει να μην πιστεύουμε στ’ αυτιά μας.

Έχασε καθαρά με 2128 ψήφους διαφορά από το δεύτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, το Συριανό Γιώργο Παπαμανώλη, και αφού τα έβαλε με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης που πιστεύει πως δεν τον στήριξαν, τώρα κάνει ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κατά της εκλογής Παπαμανώλη.

Ο λόγος; Ότι ο Παπαμανώλης είχε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή ήταν Αντινομάρχης Κυκλάδων.

Ας υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό.

Δεν μπορείς να λες ότι δεν έχεις τίποτα με τον Παπαμανώλη και ότι είναι…συλλογική η ένσταση, αφού αφορά 21 Αντινομάρχες σε όλη τη χώρα που εκλέχτηκαν βουλευτές. Η ένσταση είναι ατομική υπόθεση, θα μπορούσε αυτός να μην προχωρήσει.
Για να μη θυμηθούμε το νόμιμο και το ηθικό ή το πρόσφατο παράδειγμα του Ολυμπιακού με τον Πανσεραϊκό.

Αλλά κάναμε μια αφαίρεση. Υποθέσαμε ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας για τον Αντινομάρχη. Είναι όμως έτσι;

Ο γενικός εισηγητής της πλειοψηφίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, όταν τροποποιήθηκε το άρθρο 56, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, γράφει ότι στο κώλυμα εκλογιμότητας «υπάγονται πλέον και τα ανώτατα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού(δηλ. εν προκειμένω οι νομάρχες), που δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμα και αν παραιτηθούν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο νομάρχης εμπίπτει στο κώλυμα αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της 4ετούς νομαρχιακής θητείας για την οποία εξελέγη, μετά όμως τη λήξη της 4ετούς αυτής περιόδου μπορεί να είναι, χωρίς κανένα κώλυμα, υποψήφιος βουλευτής».

Αυτά γράφει ο έγκριτος συνταγματολόγος και εισηγητής της συνταγματικής αλλαγής.

Αλλά και χωρίς να επικαλεστούμε αποφάσεις του Εκλογοδικείου, και μόνο η ερμηνεία της φράσης «ΑΙΡΕΤΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟ ΟΡΓΑΝΟ» είναι φανερό ότι παραπέμπει στο νομάρχη.
Ο Αντινομάρχης δεν εκλέγεται ως τέτοιος αλλά ορίζεται μετά τις εκλογές με απόφαση του νομάρχη από μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου.

Μήπως λοιπόν ο κ.Καπίρης πρέπει να ξανασκεφτεί τις ενέργειές του για να μην κάνει άλλο ένα φάουλ;

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά,ποιος συμβουλεύει τον Καπίρη, η ομάδα του ΒΗΜΑΤΟΣ ή κάνει του κεφαλιού του? Πασοκ δεν υπάρχει εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω αποκτήσατε και νομικό σύμβουλο. Δεν είναι κακό.
Η γραφή του όμως είναι πολύ γνωστή…
Επί της ουσίας μπορεί και να έχει δίκιο αλλά όποια εξέλιξη και αν έχει η υπόθεση της ένστασης, γεγονός είναι ότι ο κ. Καπίρης πολιτικά «κάηκε».
Σχετικά με την πληροφόρησή σας.
Επειδή την είδηση για τον κ. Ανωμερίτη την βάλατε πριν πιθανόν το μάθει και ο ίδιος, μήπως αυτό κάτι σημαίνει;

Ανώνυμος είπε...

Γραφολόγε μου εσύ...
Ο Βενιζέλος τα γράφει, αν κατάλαβες. Και αυτός έχει συντάξει το σχετικό άρθρο. Αν πάλι κατάλαβες...

Ανώνυμος είπε...

O KAPIRIS POTE DEN PETHAINEI.
THA SAS TALEPOREI GIA POLY KAIRO ANTINAXIOI. AFTO EISTE ANTINAXIOI. AN DEITE KAI TIN EIKONA O KAPIRIS KAIGETAI-KAIGETAI KAI KAPSIMO DEN EHEI

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε το φροντισμένο νυχάκι της κυρίας που κρατάει το καμμένο χαρτί - Καπίρη. Πολύ σικάτο. Τώρα αν οι τοπικοί άρχοντες (κατά Δήμο μεριά) λέγεται πως δεν στήριξαν το γιατρό... μπααα! Απλά βοήθησαν όσο μπορούσαν να βγει ο Ρήγας. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει τώρα ο Καπίρης είναι να κατέβει για δήμαρχος και να τους πάρει τα σώβρακα... χεχε!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΠΙΡΗΣ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥς ΤΟΥ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΔΕ ΒΓΗΚΕ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΚ. ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.
Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΠΙΡΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
ΑΡΑ Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Με τη δεξιά θα κατέβει τώρα στο Δήμο; Τόχει ξανακάνει.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Συριανός Γαβιώτης είχε κάνει ένσταση κατά του Λεβογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

Οι Συριανοί υποψήφιοι και οι πρώην Νομάρχες και νομαρχιακοί παράγοντες χρησιμοποιούν τη Νομαρχία για ψηφοθηρία και αυτό προκαλεί τεράστια ανισότητα για τους άλλους υποψήφιους. Αυτό κάποτες πρέπει να σταματήσει. Όποιος έγινε Νομάρχης στις Κυκλάδες βγήκε μετά βουλευτής, αυτό δεν είναι τυχαίο.
Ας δείξει κάποιος απ' αυτούς το έργο του στις Κυκλάδες ως βουλευτής, είναι ανύπαρκτο.

Ανώνυμος είπε...

Οι ενστάσεις είναι νόμιμες και συνταγματικές, γιατί σκούζετε; γιατί στρέφεστε εναντίον συμπατριωτών μας πολιτικών οι οποίοι από παλιά κάνουν έναν άνισο αγώνα εναντίον των ισχυρών μηχανισμών ολόκληρου του Νομού;

Ανώνυμος είπε...

Νόμιμο και συνταγματικό είναι και να κατεβαίνουν υποψήφιοι και οι νομάρχες, γίνεται σε όλη την ελλάδα και όχι μόνο στισ κυκλαδες και βγαίνουν γιατί κάνουν έργο, τους ξέρει πιο πολύ ο κόσμος και γιατί έχουν κακούς συνυποψήφιους.
Το νόμιμο δεν είναι όμως πάντα ηθικό. Αυτό ισχύει πιο πολύ για τις ενστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο μισθός σου μεγάλε, εσύ δεν είσαι ΝΑΞΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ενώ είναι ηθικό να χρησιμοποιείς την τοπική εξουσία για να μαζεύεις ψήφους. Και ήταν κακοί πολιτικοί ο Λεβογιάννης και ο Χωματάς που εκλέγονταν βουλευτές πάνω από 15 χρόνια. Παίρνεις άριστα στην κρίση σου Αντιναξιώτη.

Ανώνυμος είπε...

πρώην Νομάρχες εκλέγονται βουλευτές σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν το κατάργησε κανένας. ούτε μπορούσε. Ο Λεβογιάνης και ο Χωματάς καλοί άνθρωποι ήταν αλλά λίγοι.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΟΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΗΘΕΛΕ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΔΙΕΞΔΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ,ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ( ΣΕ ΟΣΑ ΠΗΓΕ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ ΣΑΝ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.
ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΡΗΣ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗς ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΑΚΗ ΝΟ 2 ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
ΚΡΙΜΑ-ΚΡΙΜΑ.ΕΠΡΕΠΕ Ο ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι είναι αυτός;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΤΑ ΕΧΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΛΛΑΣ. Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΚΛΠ. UHU ΚΑΙ LOGO ΛΟΙΠΟΝ. ΗΣΥΧΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΟ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΛΑΖΑΡΟ ΘΕΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΩΣ ΘΕΟΦΙΛΟ ΛΑΖΑΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥUNRACT

Ανώνυμος είπε...

Με την τακτική του Παπανδρέου οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ θα διαλυθούν, γιατί θα πάνε στα σπίτια τους οι πιο πολλοί απ' αυτούς που δεν θα βολευτούν σε κάποια θεσούλα, Αυτό περίμεναν, αλλά ο ΓΑΠ άλλα έει στο μυαλό του.