Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα: Ημέρα 7η


Επτά μέρες μετά την ορκωμοσία του, ο Γιώργος, ανέβηκε στην Ακρόπολη για να τιμήσει την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Βέβαια όταν έχεις δώσει σε Γερμανούς τον ΟΤΕ, το αεροδρόμιο, τα ναυπηγεία, όταν ζεις στη χώρα της Siemens, ξέρεις ότι η έννοια της απελευθέρωσης είναι υποκειμενική.

Υπερβολές!
Η Ακρόπολη είναι, όντως, ένα κομμάτι της χώρας με το οποίο οι Γερμανοί αν διατηρούν μία απλή τουριστική σχέση.
Εκεί ο Γιώργος θυμήθηκε ότι ο παππούς του είχε υψώσει την ελληνική σημαία μετά την αποχώρηση των Γερμανών.
Εν συνεχεία επισκέφθηκε την παραλιακή ζώνη η οποία αναγεννήθηκε επί των ημερών του πατρός του, όταν άνθισε μία ατελείωτη αλυσίδα μαγαζιών της νύχτας.
Ηταν η εποχή που τα κοινοτικά κονδύλια κατέληξαν στα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, κοινώς σε μαγαζιά στο γιαλό της Μεσογείου που προσέφεραν κεφάτα και ολοκληρωμένα προγράμματα με Πανταζή και Αντύπα.

Τώρα το παραλιακό μέτωπο θα αναγεννηθεί από τον τύπο που είχε αναπλάσει και τη Βαρκελώνη. Μια χαρά.
Προσέξτε μόνο μη δούμε και τον Μέσι, με κρατική δαπάνη, στον γαύρο

του Κώστα Γιαννακίδη από το protagon.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φτωχή, λαικίστικη και απολίτικη αναδημοσίευση. Σας είχα για πιο κριτικούς στις επιλογές σας για αναδημοσιεύσεις.
Αν δεν είχες υλικό καλλίτερα λίγα και καλά.
Αν θες γράψε επώνυμο σχόλιο για το τι ήθελες να αναδείξεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβες; Για να κάνουν ισορροπίες τα δημοσιεύουν κι ας είναι βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

Το ένα της μυρίζει, το άλλο της ξινίζει της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Δεύτερη μετεκλογική εβδομάδα και παραμένει «κολλημένη», το ΚΚΕ στη δυσαρέσκεια και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα. Χρόνια τώρα τα πολιτικά ανακλαστικά της Αριστεράς είναι βραδύκαυστα: ακολουθεί εξελίξεις που άλλοι καθορίζουν, και όσο πιο σύνθετες είναι οι εξελίξεις, τόσο πιο δύσκαμπτη γίνεται η σκέψη της.

Ετσι και τώρα. Αντί να παραμερίσει μια «συναισθηματική» στάση απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα και να προχωρήσει σε αβίαστες πολιτικές αναλύσεις για τα αίτια της δικής της αριθμητικής της πτώσης (σε «συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης»!), το εύρος διαφοράς πρώτης-δεύτερης θέσης που αιφνιδίασε ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, τις ίσως όχι μόνο αρxηγικές εντάσεις που μαίνονται στη συντηρητική παράταξη, το, ενδεχομένως, νέο πολιτικό «σκηνικό» που ανέδειξαν οι κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και τον δυνητικό στο εξής ρόλο της. Αντί να τα εκτιμήσει όλα αυτά με την επίπονη μέθοδο της συγκριτικής («διαλεκτική» την έλεγαν παλιά) ερμηνείας, βγάζει από οξειδωμένα «ερμάρια» κιτρινισμένες «συνταγές». Αφού, κατά την κρίση της, από τα αριστερά/επαναστατικά κινήματα του 19ου αιώνα, την ίδρυση της Α' Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις, έκτοτε, «κυκλικές κρίσεις» του καπιταλισμού, «τίποτα δεν άλλαξε» μέχρι τώρα, και ό,τι εμφανίζεται ως αλλαγή είναι απλώς παραπειστικές μεταμορφώσεις.

Και με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι πάει κι έρχεται. Διαθέτει ακόμα πρόσωπα και πολιτικές τάσεις με εμπνεύσεις ότι η ενδοσκοπική «αυταρέσκεια» μιας Αριστεράς «του χωριού» μπορεί να σπάσει τον φόβο «της πόλης». Εκεί που τα πράγματα γίνονται ανεκδιήγητα είναι με το ΚΚΕ. Ο περισσότερος κόσμος -άλλοι με ευχές, άλλοι με επιφυλάξεις- περιμένει τη συνέχεια στο, τουλάχιστον εντυπωσιακό, ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ, και η ηγεσία του ΚΚΕ το έχει ήδη «διαγράψει»!

Από τον ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑΙΟ, Ελευθεροτυπία

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνετε ο διαχειριστής είναι σε πλήρη σύγχιση.
Αυτού του είδους η δημοσιογραφία και όσων την αναπαράγουν όπως εσείς, φανερώνει επαγγελματική ιδιοτέλεια και αδυναμία να προσδιορίσουν τις πραγματικές προτεραιότητες που πρέπει να ασκούν κριτική. Κι έχουμε τόσα θέματα σαν χώρα.
Είναι η δημοσιογραφία της πλάκας.
Στην Ελλάδα γιαυτό δεν πάμε μπροστά, γιατί οι νταβατζήδες της δημοσιογραφίας θολώνουν τις πραγματικές προτεραιότητες.
Ο Λαζοπουλισμός έχει γίνει δημοσιογραφική και πολιτική πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

Σε Γερμανό δώκαμε την Εθνική στο ποδόσφαιρο και είδατε πού πήγαμε. Πήραμε το πανευρωπαϊκό.
Σε Γερμανό(Καπίρη) πήγαμε να πέσουμε και στη Νάξο αλλά είδατε πού καταλήξαμε.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η "αντεξουσία" αναλαμβάνει την εξουσία!
Ανακοίνωση του athens.indymedia.org


Με όλη την επισημότητα και τα πρωτόκολλα του κατεστημένου, η "αντεξουσία" εγκαταστάθηκε στις κυβερνητικές πολυθρόνες της. Ο ελλαδικός χώρος ζει και αναπνέει σε ρυθμούς επανάστασης. "Αντιεξουσιαστές" πλέον βρίσκονται σε όλα τα κυβερνητικά πόστα, αναλαμβάνοντας τα ηνία από την μαύρη δεξιά της Ν.Δ. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μαζί του ολόκληρη η αποτρόπαια ιστορία του, αποτελεί πλέον παρελθόν.... Μετονομάστηκε σε "Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη"!

Η "πράσινη ανάπτυξη" που μας υποσχέθηκαν προεκλογικά οι σύντροφοι "αντιεξουσιαστές" παρατάχθηκε και εγκαταστάθηκε από την Πέμπτη το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων. Είναι πρωτόγνωρη πραγματικά η κατάσταση. Έχουν πρασινίσει τα Εξάρχεια, απ' άκρη, σ' άκρη. "Σύντροφοι" σοσιαληστές των ΜΑΤ φυτεύτηκαν σε κάθε σημείο και χωρίς σκούπες και πογκρόμ πια, προστατεύουν τον πολίτη!

Σαν συλλογικότητα διαχείρισης του athens.indymedia.org κρίνουμε πως εφόσον τα ηνία της χώρας κρατούν "σύντροφοι αντιεξουσιαστές", το indymedia δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο στον κοινωνικό πόλεμο και έτσι αποφασίσαμε να διακόψουμε τη λειτουργία του, σε μια προσπάθεια αυτοκαταστολής, ευγενική προσφορά προς τους "συντρόφους αντιεξουσιαστές" των κυβερνητικών εδράνων. Δεν υπάρχει πλέον κοινωνικός ταξικός πόλεμος δεν υπάρχει αναγκαιότητα για κοινωνικούς αγώνες. Ζούμε επιτέλους την "πράσινη επανάσταση".... Ας την χαρούμε λοιπόν...