Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Εθνικές επέτειοι και …


Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Έγινε τόσος πόλεμος για το βιβλίο ιστορίας, αλλά κανείς δε μιλά για την πιο σύγχρονη ιστορία που δεν διδάσκεται καθόλου.


Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία... είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη...
Μίλαν Κούντερα

Από τους 800 Γερμανούς στρατιωτικούς εναντίον των οποίων είχε ασκήσει δίωξη το μεταπολεμικό “Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου”, για τη γενοκτονική δράση τους στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2.500 (!) χωριών, 50.000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300.000 ανθρώπων από την πείνα (λιμό) τον χειμώνα του 1941, αλλά και μέχρι το 1945, και δεκάδες χιλιάδες σωματικά αναπήρους και ψυχικά ασθενείς, δεν καταδικάστηκε κανένας!

Υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12% των Ελλήνων. Το 8% από τις δολοφονίες-εκτελέσεις και την πείνα, αλλά και ένα 4% από τις γεννήσεις που δεν έγιναν, λόγω των ασθενειών - κακουχιών.

Πέρα από τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών και των ιδιωτικών περιουσιών, για τις οποίες η «Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων» (1947) αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας του 1938 (!), χωρίς να αναγνωριστούν τα “διαφυγόντα κέρδη” για τις επόμενες δεκαετίες (!).

Η Ελλάδα ζήτησε τότε την αναγνώριση αποζημιώσεων ύψους 14 δις δολαρίων.

Το 1959, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή υποχρεώθηκε από τη “δημοκρατική” Γερμανία να κλείσει-αναστείλει τη λειτουργία του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου (με προϊστάμενο τον εισαγγελέα Ι. Τούσση) και να στείλει τους 800 φακέλους στη “Δικαιοσύνη” της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με την υπόσχεση ότι θα ασκήσουν οι ίδιοι δίωξη στους ομοεθνείς τους, επειδή είναι, τώρα πια,... “δημοκράτες”!

Παράλληλα, η κυβέρνηση Καραμανλή υποχρεώθηκε να αμνηστεύσει και να στείλει, τον σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικασμένο Μαξ Μέρτεν (για τις δολοφονίες και τη ληστεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης) στη Γερμανία, για να εκτίσει την ποινή του εκεί!

Πατήστε ΕΔΩ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Κι είναι μέσα στους σκυφτούς τα παλληκάρια/κι είναι μες στους κοιμισμένους οι στρατιώτες"
Κ. Παλαμάς

Ανώνυμος είπε...

"Κι είναι και ο ραγιάς ο Έλλην,
που μόνο τα βρακιά του ξέρει
μόνο πως να κατεβάζει,,,
και όσους αντιστεκόταν να
τους στέλνει στα τάρταρα ή
στο χώμα.
Με μοναδικό του ήρωα για την
σύγχρονη ιστορία τον Αρτέμη
Μάτσα τον Καραμάν Αλή τον Μήτσο Τάκη και τον Παπά Αντρέου μαζί με
τα δεκανίκια τους.
Και έρχεται η ώρα που θα πληρώσουμε τα ίδια λάθη με
το ίδιο νόμισμα΄΄

Αντ. Γαμ.



Φταίνε οι άλλοι;
Οι άλλοι είμαστε εμείς