Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Συνέδριο στη Μήλο για τις…


Με θέμα τις καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση των έργων και την ευρωπαϊκή συνεργασία, πραγματοποιείται στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου στη Μήλο, στο συνεδριακό κέντρο Γεώργιος Ηλιόπουλος, διεθνές συνέδριο που οργανώνεται από το ενεργειακό γραφείο Ίου-Αιγαίου.

Το συνέδριο, που θα συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δημάρχων και ενδιαφερομένων από το χώρο του Αιγαίου, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ελληνικής συμμετοχής στο «Σύμφωνο των δημάρχων» και της συνεργασίας των νησιωτικών δικτύων της Ε.Ε., εν όψει μάλιστα των σημαντικών χρηματοδοτικών μέσων που έχει δρομολογήσει η επιτροπή για την υποστήριξη των αειφορικών δράσεων στα νησιά.

Ήδη ξεκινά το πρόγραμμα ISLE - PACT ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα Elena για την υποστήριξη των δήμων με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, θα αναγγελθεί άμεσα και ίσως κατά την διάρκεια του συνεδρίου. Να σημειωθεί η παρουσία σημαντικών στελεχών της επιτροπής όπως ο κ. Pedro Ballesteros της γ.δ. ενέργειας και μεταφορών και ο κ. Alessandro Boschi της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Παράλληλα, στις 25 και 26 του ιδίου μηνός, θα ξεκινήσει η ενεργειακή ακαδημία, ένα διαρκές πρόγραμμα επιμόρφωσης για στελέχη των τοπικών κοινωνιών με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια πραγματική πράσινη ανάπτυξη στο Αιγαίο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η επισήμανση των κρίσιμων ζητημάτων για τη διείσδυση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) στα νησιά και η δρομολόγηση διαδικασιών για το ξεπέρασμα των εμποδίων, η παρουσίαση των επιτυχημένων εφαρμογών στους «όχι απόλυτα εμπορικούς» τομείς της καινοτομίας (υδρογόνο, αντλησιοταμίευση, αφαλάτωση με ΑΠΕ κτλ.) και η εξαγωγή συμπερασμάτων για τον ελληνικό χώρο, η παρουσίαση - ανακεφαλαίωση των χρηματοδοτικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προϋποθέσεων και η διεθνής συνεργασία και το «σύμφωνο των δημάρχων».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ μην κτυπήσει κανένας σκανιάς στις ανεμογεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

ρε φιλε τωρα ειρωνευεσαι?
τα πουλια αυτα υπαρχουν εκει πρωτου γεννηθεις εσυ
να υποθεσω οτι δεν σου καιγεται καρφι για το περιβαλλον
και να υποθεσω οτι εισαι απο αυτους που θελουν να βιομηχανοποιησουν ολο το νησι
να τα οικονομησουν καποιοι στο ονομα της εναλλακτικης μορφης ενεργειας (λες και ειναι μονο οι ανεμογεννητριες εναλλακτικη μορφη)
τι ωραια που θα ειναι να ζεις στο βιομηχανικο νησι
και ολα αυτα χωρις να γνωριζετε οτι η ενεργεια που εξοικονομειται απο τις ανεμογεννητριες ειναι πολυ λιγη σε σχεση με την καταναλωση επιλεκτικη ακοη
επιλεκτικη μνημη
επιλεκτικη οραση
η φυση εκδικειται