Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ;


24 θέματα περιλαμβάνει η σημερινή ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου.

Απ΄ αυτά σαφώς ξεχωρίζει το θέμα της έγκρισης του πρότυπου χωροταξικού σχεδιασμού του Δήμου, μελέτη που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην ουσία πρόκειται για μελέτη βιωσιμότητας του Δήμου και δεν υπάγεται στον θεσμοθετημένο και αναγκαίο χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού.

Η μελέτη αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας και των δυνατοτήτων της περιοχής και μπορεί να αποτελέσει το μπούσουλα για αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις.
Ελπίζουμε να γίνει αντικείμενο ευρύτερου διαλόγου, πριν αρχίσει να παίρνει τη μορφή πολιτικών για την περιοχή.

Μη ξεχνάμε και ότι οι συνενώσεις των Δήμων είναι προ των θυρών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μελέτη , ειδικά από ένα έγκριτο φορέα, είναι θετική κίνηση.
Αν όμως λάβουμε ως δεδικασμένο τον πρότερο βίο του Δήμου Δρυμαλίας, κάθε ενέργειά του πρέπει να μας υποψιάζει.
Μήπως όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται με τη σκέψη στο βάθος του μυαλού τους, τον Καποδίστρια 2, ο οποίος λόγω της αλλαγής των περιφερειών ένεκα του νέου ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ θα είναι πολύ διαφοροποιημένος σε σχέση με τον αρχικό;

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΙΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ.
ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ, ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Ή ΟΧΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2. ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ( Α/Δ, ΛΙΜΑΝΙ, ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΛΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,ΧΥΤΥ Κ.Λ.Π.), ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΣΡΑΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΜΗΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΕΝΝΟΙΑΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.