Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μια αναγκαία διευκρίνιση


…Πραγματικά, η σύνθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει καινούργια στοιχεία. Δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Ούτε, αν θέλετε, να δώσουμε τη μάχη σε επίπεδο των προσώπων.

Τι εμφανίζεται εδώ; Εμφανίζεται ένας αναγκαίος εκσυγχρονισμός, τόσο για το ΠΑΣΟΚ, όσο και για το αστικό πολιτικό σύστημα.

Να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σπουδάσει και έχουν διαπαιδαγωγηθεί μέσα στις σύγχρονες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Άνθρωποι που περνάνε από παρασκήνια όπου ετοιμάζουν το πολιτικό προσωπικό κομμάτων εξουσίας, κυβερνήσεων. `Η και το πολιτικό προσωπικό, ή το επικοινωνιακό προσωπικό του επιχειρηματικού κόσμου και του ιμπεριαλισμού γενικότερα….
Από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση, που διοργάνωσε την Κυριακή η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 13.10.09


Ένα ερώτημα που ειλικρινά χρειάζεται διευκρίνιση:

Δηλαδή όσοι σπουδάζουν διαπαιδαγωγούνται μέσα στις σύγχρονες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Ίσως εννοεί κάτι άλλο και κακώς ευαισθητοποιήθηκα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο αν είναι αυτό το νόημα.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην έχετε ερωτήματα διαβάστε μερικά σχόλια στο Ριζοσπάστη


Ολα αυτά τα καινούρια πρόσωπα με τον πολύ φρέσκο αέρα από πού μάθανε να αντιμετωπίζουν τα λαϊκά προβλήματα;;;
****
Από το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ, το Ιμπέριαλ,το διάδρομο του γυμναστηρίου, τις ΜΚΟ και όπου αλλού... ζυμώνονται οι προλετάριοι;;;
****
Δε φταίμε εμείς για την υπερβολή, τα βιογραφικά τους ακούμε και διαβάζουμε...

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/10/2009&id=11443&pageNo=40&direction=1



Όποιος ενδιαφέρεται για ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/10/2009&id=11443&pageNo=9&direction=1

Ανώνυμος είπε...

Ακολουθείτε τον άθλιο Λαζόπουλο που είπε χθες οτι για την κατάσταση του ΚΚΕ δεν φταίει η αντικομμουνιστική αλλά η κομμουνιστική προπαγάνδα. Φαίνεται οτι και σεις πιστεύετε αυτά που λέει ο Παπανδρέου οτι είναι...αντιεξουσιαστές στην εξουσία. Άξιος ο μισθός σας.

Ανώνυμος είπε...

Να νας πεις εσύ τι εννοεί η Παπαρήγα .Κατά τα άλλα οι αφορισμοί που κάνεις είναι φτηνή δικαιολογία για να μη σκέφτεσαι.
Για σκέψου, υπάρχουν προοδευτικοί χωρίς σκέψη;

Ανώνυμος είπε...

Η διεύθυνση του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ που έχει δώσει ο δεύτερος είναι λάθος. Και εδώ παραπλάνηση και φαιά προπαγάνδα;

Ανώνυμος είπε...

Μπες στο Ριζοσπάστη και κατέβασε την έκδοση 13.10 και μη βιάζεσαι να βγάζεις συμεράσματα. Τώρα που θα το δεις με τα μάτια σου θέλω να
δω αν παραδεχτείς έστω πως έκανες λάθος και ότι είσαι σκεπτόμενο άτομο.

Ανώνυμος είπε...

Το link που γράφεις δεν λειτουργεί. Όποιος διαβάσει όμως το χθεσινό ΡΙΖΟ και την ομιλία της Παπαρήγα στην ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ θα δει οτι απομόνωσες ένα τσιτάτο και αυτό ακόμα το διαστρέβλωσες, ρωτώντας:"Δηλαδή όσοι σπουδάζουν, διαπαιδαγωγούνται μέσα στις σύγχρονες συνθήκες της ιμπεριαλιστικής, καπιταλιστικής βαρβαρότητας;". Και εγώ σου λέω οτι δεν διαπαιδαγωγούνται παντού και ΟΣΟΙ σπουδάζουν, άσχετα αν καταφέρνουν να αφομοιωθούν από το σύστημα και να μην αποκτήσουν συνείδηση της ταξικής τους φύσης και θέσης. Το απόσπασμα όμως είχε ένα κρίσιμο ΚΑΙ που το...κατάπιες. Έλεγε "να μπουν μπροστά νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν σπουδάσει ΚΑΙ έχουν διαπαιδαγωγηθεί...". Και η εκτίμηση για τους "μπροστινούς" του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή. Έχουν σπουδάσει και έχουν διαπαιδαγωγηθεί. Δεν είναι έτσι γενικά γ' αυτούς που έχουν σπουδάσει. Αλλά δεν διάβασες ή επίτηδες το ξεπέρασες αυτό που είπε λίγο πριν και μετά η Παπαρήγα. Οτι" η σύνθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει καινούρια στοιχεία. Δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Ούτε, αν θέλετε, να δώσουμε τη μάχη σε επίπεδο προσώπων". Και παρακάτω: "Βεβαίως το ζήτημα δεν είναι στα πρόσωπα, είναι στο ΠΑΣΟΚ". Τώρα κατάλαβες;