Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Λόγος δεν μας πέφτει, αλλά…

…τζάμι που ραγίζει δεν ξανακολλάει…
ΜΑΛΛΙΑ-ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Άρχισαν τα όργανα… Πάμεεε…
Όποιος άκουσε σήμερα τη συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Γερμανού Καπίρη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Νάξου «Μεσόγειος» και την παρέμβαση του Δημάρχου Ν. Μαράκη δε χρειάστηκε πολλή σκέψη για να συμπεράνει πόσο βαθειά διχασμένο είναι το ΠΑΣΟΚ Νάξου.

Με αφορμή την μη εκλογή του κ.Καπίρη άναψαν τα αίματα και άνοιξε η βαλβίδα για την εκτόνωση προσωπικών αντιπαλοτήτων και τοπικών αντιθέσεων. Ο κ. Καπίρης κατηγόρησε επωνύμως το Δήμαρχο και τον γιο του,
καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δ. Καπούνη ότι σαμποτάρησαν την εκλογή του. Για να καλύψει μάλιστα το κενό ανάλυσης σχετικά με την αποτυχία του στα άλλα νησιά (γιατί μόνο η Νάξος δεν βγάζει πρακτικά βουλευτή) μέμφθηκε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (πλην του Επάρχου Νάξου, όπως είπε) επειδή πατρονάριζε άλλο υποψήφιο.

Τα βέλη του προφανώς στρέφονταν εναντίον μέλους της ΝΑ που κατάγεται από τη Νάξο.

Στο σταθμό παρενέβη ο κ.Ν. Μαράκης που διέψευσε τον κ.Καπίρη, προκαλώντας τον μάλιστα να κατονομάσει ένα Ναξιώτη που επηρέασε σε βάρος του(άραγε όμως τον επηρέασε θετικά ή είχε ουδέτερη στάση;) ή να βρεθεί κάποιος να το πει αυτό. Παραδέχθηκε επίσης ότι αν ήθελε να επηρεάσει τον κόσμο, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο αρνητικό για τον κ. Καπίρη.

Αυτό το δημόσιο «ξεκατίνιασμα»,
πριν καλά-καλά συζητηθεί το αποτέλεσμα σε πολιτική βάση,
κομματικά και ευρύτερα,
έχει δημιουργήσει νοσηρό πολιτικό κλίμα και συνθήκες διχασμού σε προσωπική βάση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και στην τοπική κοινωνία.


Το κλίμα αυτό φαίνεται να επιδεινώνεται, δεδομένου ότι ο κ. Καπίρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δηλαδή αν χάνανε
θα είχαμε σύναξη των απανταχού Βαμπίρ
για να χορτάσουν αίμα;

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τοπικό επίπεδο όλοι αυτοί συναποφασίζουν για το μέλλον μας;

Ανώνυμος είπε...

Φταίνε οι άλλοι;
Οι άλλοι είμαστε εμείς !!

Έχω αρχίσει να στρέφω τις ανοιχτές παλάμες προς την μούρη μου!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί δεν έχουν θέσει στο ΠΑΣΟΚ που θέλει να φτιάξει ο Γ. Παπανδρέου.Τοζητούμενο είναι πώς θα μπορέσει με αυτά τα βαρίδια, οι περισσότεροι απ' τους οποίους είναι αιρετοί, να εφαρμόσει τη νέα πολιτική που ευαγγελίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πράσινη ανάπτυξη.
Την επομένη των εκλογών κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τήνο δήλωναν ότι το πρώτο πράγμα που θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είνια να καταργήσει το Προεδρικό διάταγμα για τους όρους δόμησης στην Τήνο που ισχύει από το 2003, όταν θεσμοθετήθηκε η χωροταξική μελέτη για την Τήνο.

Ανώνυμος είπε...

για ολα φταει ο γραμματεας πασοκ που κοιμαται ορθιος και εκανε οτι δεν εβλεπε αντι να τουσ καλεσει και να τους τα ψαλει.κι αυτος με το ρηγα κολληταρι ειναι. ανδρεας

Ανώνυμος είπε...

Αντρέα λάθος κάνεις. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Χώρα είναι στην ομάδα που έβγαλε το ΒΗΜΑ, κολλητός του Ανωμερίτη, του Φουτράκογλου, του Καπίρη, εκτός αν τελευταία τα έχουν σπάσει και δεν το ξέρω. Το όνομά του φιγουράρει στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συντρόφια δεν έχουν σημασία, ποιος υποστήριξε ποιον και γιατί, σημασία έχει αν όλοι αυτοί οι καλαμοκαβαλάρηδες έχουν πάρει το μήνυμα των εκλογών και του Γ. Παπανδρέου. Αυτό που γράφει ο προηγούμενος για την Τήνο δείχνει το κλίμα που υπάρχει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες. Τουλάχιστον έχουν το θάρρος να αποσυσρθούν και να αφίσουν άλλους νεώτερους να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική; ή θα μείνουν μέσα για να την υπονομεύσουν; γιατί αποκλείεται να την εφαρμόσουν αφού αυτοί είναι πρωταγωνιστές στα ρουσφέτια, στις παρανομίες, στη διαφθορά, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε στο naxio ποιοι μας Διοικούν

Ανώνυμος είπε...

Προς τι ο αλληλοσπαραγμός σύντροφοι? Το αλλάζουμε ή βουλιάζουμε δεν το έχετε ακουστά?
Όσο για το naxio θυμίζει την καμήλα που δεν κοίταζε τη δική της καμπούρα αλλά των άλλων. Δε βλέπετε το νεοδημοκρατικό ξεκατίνιασμα κάθε μέρα?

Ανώνυμος είπε...

Τόση φασαρία για το ποιός θα σώσει την Νάξο....
Θα στομαχιάσετε από το πολύ φαγητό.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει που θα οδηγηθεί τελικά η κατάσταση.
Θα επικρατήσει το μικροκομματικό συμφέρον;
Θα πάρουν το πάνω χέρι οι γνωστοί «νταβατζήδες» ;
Θα ανανήψουν τα στερημένα και αλαζονικά μικρομεσαία κομματικά στελέχη;

Αυτή τη στιγμή , έστω και στα λόγια, μέχρι να ανοίξει η Βουλή, φανερώνονται κάποιες καλές προθέσεις στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας.

Δυστυχώς αντιστρόφως ανάλογες προθέσεις φανερώνονται στα κατώτερα κλιμάκια.

Η δημοσιοποίηση και η καταδίκη τέτοιων φαινομένων αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη γιατί πρέπει να καταλάβουν ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι χρόνοι εκείνοι…

New pasok

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ Νάξου.
Εχει πιάσει το πνεύμα των καιρών.
Τώρα από πού το 'πιασε θα σας γελάσω!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΡΙΚΟΣ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ."Η ΦΩΝΗ"

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ
ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Άπό έναν επιστήμονα - γιατρό και υποψήφιο δύο φορές δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά όση πίκρα κι αν κουβαλάει. Το ανάστημα του δημοσίου προσώπου φαίνεται κυρίως στην ήττα του και όχι στη νίκη του. Και ο κ. Καπίρης έδειξε πως είναι πολύ μικρός με το είδος των παρεμβάσεων του μετά την ήττα του . Μ’αλλον δεν άξιζε την ψήφο μας και ευτυχώς που δεν βγήκε !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά η απλή αριθμητική τα λέει όλα . Και όλους τους Αξώτες που ψηφίσανε ΠΑΣΟΚ να έπαιρνε και πάλι του λείπουν 800 ψήφοι. Το γεγονός ότι δεν υποστηρίχθηκε από τα άλλα νησιά , σε αντίθεση με τους κατά καιρούς άλλους υποψήφιους Αξώτες, λέει πολλά. Αντί να τα βάζει με τον έναν ή τον άλλο δίκαια ή άδικα μήπως έπρεπε να ρίξει μια ματιά στον καθρέπτη του σπιτιού του ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΩΤΗΣ ; ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ; ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ; ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ; ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΚΑΠΙΡΗΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΩΡΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ !!! ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΑΛΛΩΝΩΝ . ΜΩΡΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ .... ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΤΟΥ 90 ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΖΩΗ, ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΚΛΠ ; ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΑΞΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ; ΚΟΝΤΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1996 και το 2000 ο Καπίρης συνόδευε στα χωριά μαζί με ΟΛΗ την παρέα που βγάζει το ΒΗΜΑ την Παπαζώη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΑΡΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΝΑΞΟ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Ο καρκίνος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νάξο τα τελευταία χρόνια είναι οι Μαράκηδες. Η αναφορά γίνεται αυστηρά και μόνο για την πολιτική τους δράση. Με αποκλειστικό πολιτικό οδηγό τις πελατιακές σχέσεις, τα ρουσφέτια και την δημιουργία κομματικού στρατού, στην λογική του η ψήφος του "αγαθού" στην κάλπη μετρά το ίδιο με την ψήφο του "λογικού", ο
-δυστυχώς τελικά- δήμαρχος Νάξου και ο υιός του βρήκαν ελεύθερο χώρο για δράση. Δράση που αναπτύχθηκε σε μία περίοδο έντονης εσωστρέφειας και αμφισβήτησης από τις εκλογικές ήττες του κινήματος που οδήγησαν πολλούς συντρόφους σε αποχή από τις κομματικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων όσων άφησαν ανεξέλεγκτη αυτή την πορεία με την αποχή τους και πάνω από όλα με τη σιωπή τους. Ήταν υποχρέωση των στελεχών του κινήματος να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την τοπική υποψηφιότητα έστω και αν στο τέλος δεν θα έφτανε στο στόχο της εκλογής. Σε έναν αγώνα δεν έχει πάντα σημασία το αποτέλεσμα, έχει πάντα όμως σημασία, ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε σε αυτό. Τώρα είναι η ώρα, με οδηγό το όραμα του προέδρου για "καθαρό" κόμμα και σύμμαχο την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να συνεχίσει με οδηγό ένα δήμαρχο που δηλώνει παρόν μόνο στις κοινωνικές εκδηλώσεις, να επιβιώσουν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί. Τα βαρίδια πρέπει να μείνουν πίσω και οι παλαιοκομματικές λογικές να κλειδωθούν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΚΑΠΙΡΗΣ?ΚΙΑ ΟΧΙ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΕΣ.ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ?