Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

η κούρσα της διαδοχής στην τελική ευθεία...



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΗΝΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ


Αντικρίζοντας το σήμερα και σχεδιάζοντας το αύριο, είναι προφανές πως το ζητούμενο είναι η τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα. Και εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί.

Επιβάλλεται να διαμορφωθούν νοοτροπίες που μας απεγκλωβίζουν από τον κομματικό μικρόκοσμο και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. Οι ιδέες της παράταξης πρέπει να είναι σύγχρονες, προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής και ταυτόχρονα πρέπει να είναι θελκτικές όχι μόνο στον πολιτικό μας χώρο, αλλά πολύ ευρύτερα. Ταυτόχρονα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που πρέπει να αξιοποιηθούν, πείθοντας ότι μέσω αυτών απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας από τα οποία έχουμε αποκοπεί.

Ένα είναι βέβαιο:
Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ιδεολογικό. O φιλελευθερισμός με το κοινωνικό πρόσωπο, που υιοθέτησε ο ιδρυτής της, έχει δικαιωθεί παγκόσμια. Εκείνο που προέχει είναι οι ιδέες αυτές να προσαρμοσθούν στις χειροπιαστές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας. Οι ιδέες μας πρέπει να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει να αφορούν προβλήματα των πολιτών.

Πρέπει να διευρύνουν και όχι να περιχαρακώνουν την επιρροή μας. Ζωτικό είναι επίσης η παράταξη να ξεφύγει από το συνολικό αρνητικό φαινόμενο, όπου τα κόμματα συνομιλούν μόνο με τον εαυτό τους, στη δική τους ξύλινη γλώσσα. Το άνοιγμα στη κοινωνία απαιτεί νέο πολιτικό λόγο, νέες θέσεις, άλλες συμπεριφορές. Ζητούμενο είναι λοιπόν μια ισχυρή και αξιόπιστη γέφυρα με την κοινωνία, στη θέση της συνομιλίας με τον κομματικό μας εαυτό. Το άνοιγμα μας προς την κοινωνία πρέπει να είναι τολμηρό και αξιόπιστο. Και δεν θα το πετύχουμε, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολλά στο κόμμα μας. Τούτο αποτελεί την προϋπόθεση για μια νέα αξιόπιστη και νικηφόρα πορεία. Άρα ο όποιος πρόεδρος εκλεγεί, οφείλει να υλοποιήσει τις αλλαγές αυτές. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της στασιμότητας και των ισορροπιών. Το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας προκαλεί προς μια κατεύθυνση: Να αλλάξουμε!



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νησιώτικη γλάστρα της βουλής.
Μία πενταετία πέρασε και δεν ακούστηκε η φωνή του από μόστρα και φωτογραφίες δεν λέω καλώς
Ειδικά όταν προσκυνά γονυπετώς και γλοιωδος το παπαδαριό

Ανώνυμος είπε...

Βρε χαζούλη δεν είσαι μόνον εμπαθής, αλλά και ανορθόγραφος, "ανελλήνιστος" που θα έλεγε και ο Χ.Γιανναράς (γλοιωδος). Επιπλέον είσαι είτε ξεχασιάρης (ο Βρούτσης εξελέγη το 2007) είτε βλάκας (2009-2007=5). Μάλλον όμως και τα δύο.
W

Ανώνυμος είπε...

Καλά άμα επικαλείσαι τον Γιανναρά κατάλαβα είσαι ανάξιος συζητήσεως με τι να συζητάω με θαυμαστές φασιστοειδών;
Όσο για τον φίλο σου τον βουλευτή είδες που μπερδεύτηκα,άλλη μια απόδειξη της δραστηριότητας του στο κοινοβούλιο.
Επάξια του ανήκει ο ρόλος της γλάστρας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ,ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ???????????????????????????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ με τιμάς με τα λόγια σου.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς. Δεν σε ειρωνεύομαι, το εννοώ. Βάζοντάς με στο ίδιο καζάνι με τον Γιανναρά με κολακεύεις.
Αλλά μην ξεχνάς, άλλη μία ένδειξη αυτό της ανοησίας σου, πώς ό,τι λές είναι ανακριβές. Αυτό το οποίο αποσιωπάς τεχνηέντως είναι αυτό που λέγεται, και ΟΧΙ το ποιός το λέει.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΟΙΤΑΓΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ.
Και εις άλλα με υγεία...
W

Ανώνυμος είπε...

Όντως και εις άλλα με υγεία σύντεκνε.

Ανώνυμος είπε...

Κουμπάρε κι εσύ εδώ!!!!
Στον ουρανό σε έψαχνα και στην γη σε βρήκα.
Πότε θα πιούμε κανένα κρασάκι;
W

Ανώνυμος είπε...

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μάχη και το πως θα αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Για να αλλάξουμε όμως την Ελλάδα,
πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς....»
Αυτά είπε η Ντόρα.

«Το άνοιγμα μας προς την κοινωνία πρέπει να είναι τολμηρό και αξιόπιστο. Και δεν θα το πετύχουμε, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι….»
Αυτά είπε ο Βρούτσης.

Ανώνυμος είπε...

Άμα θες να είσαι στο ίδιο καζάνι με τον Γιανναρά και καμαρώνεις μου δίνεις να καταλάβω,ότι είσαι επίπεδο παιδικής χαράς,και παρωχημένης νοοτροπίας.
Όσο για τα χαζοχαρούμενα ποιητικά που γράφεις ότι αυτά που λες ισχύουν και για σένα και προ πάντων για αυτόν που θαυμάζεις.
Αλίμονο αν δίνουμε βαρύνουσα σημασία σε γραφόμενα και λεγόμενα γελοίων φασιστοειδών

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 08.43 πμ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Είναι προφανές πως ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους.
Δεν πειράζει, καλή καρδιά.
(To "ανελλήνιστος" προέρχεται από το ποίημα του Κ.Π.Καβάφη ΦΙΛΛΕΛΗΝ)
W
._

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίστε Λιλίκα να γλυτώσετε.

Ανώνυμος είπε...

Αναγκαίο συστατικό του πολιτικού μας εξοπλισμού είναι η συνείδηση.
Στη Νάξο μη βιαστείτε να την θεωρήσετε δεδομένη, ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν.
Όσο για τον φιλόσοφο Χρήστο Γιανναρά, είναι ντροπή και προδίδει άγνοια και έλλειψη πολιτισμού και σεβασμού της αντίθετης άποψης όταν παραγνωρίζουμε τη μεγάλη συγγραφική και πνευματική του συνεισφορά, το βάθος και πλάτος της σκέψης του, την ευρωπαϊκή του κουλτούρα, το σθένος και την ηδύτητα του λόγου του, το μεγάλο πνευματικό του ανάστημα, την πολιτισμένη παρουσία και βιοτή του.

Ανώνυμος είπε...

"Πάση Θεό" που λέει και ο ΓΑΠ. Όταν τον ακούω να μιλά ελληνικά, βάζει σε δοκιμασία τα αισθήματά μου για την Ελλάδα. Βέβαια αναγνωρίζω οτι κάνει μια επίπονη δουλειά.