Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο κος Βρούτσης θυμάται τι έπρεπε να είχε κάνει…


Την ξεκάθαρη διατύπωση των αρχών που θα διέπουν την εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου στο Αιγαίο», καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σύμφωνα με τα ισχύοντα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ζητά ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. ( Συμφωνούμε )


Ο Βουλευτής Κυκλάδων επισημαίνει, ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής θα συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ίσης μεταχείρισης των πολιτών (ισοπολιτεία), αφού σήμερα το κόστος των θαλάσσιων συγκοινωνιών στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσιο αυτού των χερσαίων. Γεγονός, που αναμφισβήτητα πλήττει σοβαρά την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα, αντίκειται στην αρχή της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. ( Συμφωνούμε )

Ο Γ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, που αφορούν το πλαίσιο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη βουλή στη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων. ( Συμφωνούμε )



Συγκεκριμένα ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Βρούτσης στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη για τη νησιωτική Ελλάδα την εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής και συνάμα ζητάει διευκρινίσεις και αποσαφήνιση των προθέσεων της κυβέρνησης στα κάτωθι:

· Ποιες είναι οι αρχές που θα διέπουν την εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου στο Αιγαίο» ;
· Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του ;
· Πόσο περίπου αναμένεται να είναι το πρόσθετο κόστος της δαπάνης που θα προκύψει για τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη νέα πολιτική ;
· Από πού προβλέπεται να καλυφθεί το πρόσθετο κόστος της νέας δαπάνης που θα προκύψει ;


Ερώτημα
Μπορείς παράλληλα να αναφέρεις κε Βουλευτά τι έκανες και τι αποτελέσματα είχες στο προηγούμενο διάστημα; Τώρα ανησυχείς για το κόστος και που θα βρεθούν τα λεφτά;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΝΤΑΡΕ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Tρία cheececake, παρήγγειλε απο το Fresh ο Καραμανλής, οταν είδε το Αβραμόπουλο να δηλώνει τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά. Τα καταβρόχθισε στο φτερό καθώς διαπίστωνε αγχωμένος, οτι το δαχτυλίδι που επιχείρησε να δώσει στη Ντόρα, δεν του βγαίνει.

Ο δυστυχής πρώην πρωθυπουργός, που χαρακτηρίζεται απο την μη ολοκλήρωση των ενεργειών του-ολες έμειναν στη μέση, ακόμη κι οταν πήγε να σουτάρει έσπασε το ταλαντούχο πόδι του-έτρεμε στην ιδέα της κατακραυγής απο το περιβάλλον του επίτιμου, στον οποίο είχε δώσει το λόγο του.

Ο Καραμανλής, είχε υποσχεθεί στον Μητσοτάκη, οτι θα μεθοδεύσει την διαδοχή, ώστε η Ντόρα να κερδίσει το κόμμα αλλά πάπαλα.

Στο παρα 5 ξύπνησε ο karate kid Σαμαράς κι άρχισε να κερδίζει έδαφος και τώρα είναι έτοιμος να καταλάβει τις Βερσαλλίες.

Η τωρινή πορεία του Σαμαρά προς την αρχηγία, είναι για ανάλυση απο δέκα βιρτουόζους αναλυτές, επιπέδου Γεωργίου. Κι αυτό γιατί ο μεσσήνιος δεν είχε καν ιστοσελίδα, εως πριν λίγες μέρες και δύσκολα έβρισκες τωρινή φωτογραφία του στο διαδίκτυο.
Προφανώς ο Αντώνης, με τη γοητεία κολλεγιόπαιδου ΟΝΝΕΔίτη, μαγεύει το πλήθη κι αν παρουσιάσει κι ένα πρόγραμμα της προκοπής, θα μπορούσε ν αποδειχθεί σκληρός αντίπαλος για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η εκλογή Σαμαρά αποτελεί μια πραγματική απειλή για μια κυβέρνηση η οποία θα επιλέξει να εγκαταλείψει τις δεσμεύσεις της και να χορέψει με τους νταβατζήδες.

Ολα αυτά συνειδητοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος παρότι εξακολουθεί να είναι αρχηγός της ΝΔ, αναζητούσε έντρομος ένα αρχηγό στο Συνέδριο-αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Μαθαίνω οτι τα cheececake του Καραμαλή, είναι κερασμένα απο το επιτελείο του Σαμαρά!