Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Απ' όλα έχει ο μπαξές...



• Έπρεπε να γίνει το δυστύχημα, ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη, για να ασχοληθεί η κοινωνία της Νάξου με τη λειτουργία και ασφάλεια της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών προαυλίων. Για πορεία των γονιών ακούω. Και αυτό κάτι είναι. Αυτό όμως που γίνεται με τους δημοτικούς παράγοντες είναι κάτι σαν πολιτική σκύλευση του νεκρού…

• Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με αυτό μόνο το θέμα ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι, τακτική συνεδρίαση γίνεται τη Δευτέρα με είκοσι σχεδόν θέματα στην ημερήσια διάταξη, μαζί και αυτό. Ρε παιδιά, συνέλθετε. Είσαστε εκτός θέματος. Όπως και να λέγεται η συνεδρίαση, όσα θέματα και να έχει, συζητήστε σοβαρά και ουσιαστικά έστω και τώρα και προπάντων πάρτε μέτρα και αναζητήστε ευθύνες. Αυτό ζητά ο κόσμος και απαιτεί το νωπό αίμα του Παναγιώτη…

• Ο Δήμος έπρεπε να είχε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη συνεδρίαση, είπε σήμερα το πρωΐ στον «Μεσόγειος» ο Γερμ. Καπίρης… Σωστά. Αλλά τα άλλα Γερμάνο μου με την ένσταση, άστα να πάνε.

• Να και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση στη Βουλή. Ο Ραγκούσης θα ασχοληθεί(!) με τη Νάξο πρώτη φορά από την υπουργοποίησή του… Και με τι θέμα.

• Δευτέρα μεσημέρι στις 2 η συνεδρίαση του συμβουλίου. Αυτήν την ώρα βρήκατε που έχει κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο «Μεσόγειος»; Θα έχει άραγε απευθείας σύνδεση; Τα κεντρικά κανάλια θα έχουν link;

• Πανταχού παρόντες οι Κυκλαδίτες. Και ΕΛΑ- Κανάς(από την Κίμωλο) και Αντιτρομοκρατική- Χωριανόπουλος (από τη Νάξο)…

• Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας k.Δημήτρης Χωριανόπουλος αποστρατεύθηκε. Θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο στις έρευνες που οδήγησαν στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι, αλλά και σε συγκέντρωση στοιχείων για άλλες ένοπλες οργανώσεις…

• Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνεννοήσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα», αλλά και ύστερα από την αιματηρή επίθεση στην Αγία Παρασκευή η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού.

• Η πληροφορία ότι κάλυψε Κωμιακίτη τρομοκράτη ελέγχεται.

• Πλην του κ. Χωριανόπουλου, οι χθεσινές μετακινήσεις σηματοδοτούν το «τέλος εποχής» για ορισμένα ακόμα στελέχη της υπηρεσίας, όπως για τον επίσης Ναξιώτη κ. Γιάννη Φραγκίσκο που ενεπλάκη στις έρευνες για «17 Νοέμβρη» και «ΕΛΑ» και μετακινείται στη διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

• Κάπου διάβασα ότι ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος κυκλοφορεί με ένα μικρό αυτοκίνητο Smart. Μη ζητάτε το ίδιο και από τον Καλλίνικο, οι δρόμοι στη Νάξο είναι καρμανιόλες…

• Θα έχετε ακούσει τη διαφήμιση στον «Μεσόγειος»… «Κυρία ζητεί εργασία…». Πρωτότυπη διαφήμιση, αλλά καθόλου πρωτότυπο το περιεχόμενό της.
Η ανεργία…καλλιεργείται και στη Νάξο.

• Πώς το λέει η Μπράουν; «Από τη Νάξο με αγάπη».

• Ξεχάσαμε το γίγαντα Βρούτση. Άρχισε φουριόζος το αντιπολιτευτικό του έργο. Η πρώτη του ερώτηση ήταν για τη στέγαση της Ομοσπονδίας συλλόγων των Μικρών Κυκλάδων στον Πειραιά και την αθέτηση λέει της υπόσχεσης του Νομάρχη. Εμένα, με συγχωρείτε, αλλά με συνεπήρε το πάθος του για τους συλλόγους .Όπως φαίνεται στην ερώτηση και το καλολογικό μέρος της. Δεν με ενδιαφέρει τώρα αν είναι γνήσιο αυτό το πάθος και πότε αποκτήθηκε, πριν ή μετά τις εκλογές.

• Έγινε η παραλαβή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Δαμαριώνα.
Τιμήθηκε και ο Δαμαριωνίτης γιατρός και πρώην βουλευτής Γιάννης Χωματάς, από τον Νομάρχη Κυκλάδων. Ο Κόκκινος που με ρωτάτε προσκλήθηκε αλλά επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν πήγε. Γιατί δεν το έγραφε όμως καθαρά ότι θα είναι στο συνέδριο της ΝΔ; Ντράπηκε; Δεν μας έχει δώσει τέτοια δείγματα.

• Θα άφηνε το γάμο να πάει για πουρνάρια;

• Δεν παρέλειψε βέβαια να υποσχεθεί ότι «θα είμαι σύντομα κοντά σας».
Άντε μεγάλε. Δεν είναι τρεις μέρες που έφυγες και μας έλειψες.
Νάχουμε να γράφουμε.

• Με το σκεπτικό ότι από την Σαντορίνη στην Αθήνα είναι 35 λεπτά ενώ για τη Σύρο θέλουν ... δύο μέρες, οι Σαντορινοί ζητούν να μεταφερθεί η έδρα της Περιφέρειας στον ...Πειραιά !

• Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά στο ΠΑΣΟΚ της Σαντιρίνης γίνεται της… Νάξου.

• Μετά την πρόσφατη παρέμβαση για το θέμα του «τέλους παρεπιδημούντων» από το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η ΤΕΔΚ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση του τέλους και διαφωνεί ανοιχτά με τον κ. Βρούτση.

• Όσο σκέφτομαι που η Μπιγιονσέ δε θα έρθει στη Νάξο…Εντάξει το Εθνικό Στάδιο δεν προσφέρεται για την εκδήλωση αλλά δεν μπορεί να κάνουν κάτι οι Μαράκηδες; Εκλογές έρχονται.

• Πάντως θα πάω αύριο στο σινέ Νάξος να δω τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Ψηλά στον ουρανό». Τα προτιμώ από τα κινούμενα ανθρωπάκια "χαμηλά στη γη"

• Νοτιάς εδώ, χωρίς βροχές, που τις έχουμε ανάγκη, όσες και νάναι. Νοτιάς που μου σουβλίζει τις κλειδώσεις και μου θυμίζει τους ρευματισμούς μου.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό μαθητικό δυστύχημα καταθέτω τις παρακάτω σκέψεις:

Ευθύνες σίγουρα υπάρχουν, είναι συγκεκριμένες και εύκολα προσωποποιούνται, όσο κι αν διαχέονται σε περισσότερα πρόσωπα, όσο κι αν τα πρόσωπα αρνούνται να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως το θέμα τελεί υπό δικαστική διερεύνηση και οφείλουμε όλοι να περιμένουμε με σεβασμό το σχετικό πόρισμα.

Ο Δήμος της Νάξου, έστω και πολύ αργά, ομολογεί έμμεσα τις βαρύτατες ευθύνες του για την έλλειψη ασφάλειας στις υποδομές των δημόσιων χώρων. Αυτή είναι η πραγματική σημασία και το περιεχόμενο της αίτησης της μείζονος αντιπολίτευσης για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί η ασφάλεια των υλικοτεχνικών υποδομών του Δήμου. Αποτελεί σαφή ομολογία ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είχαν γίνει όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και να έχουν προβλεφθεί οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι σε όλους τους δημόσιους χώρους και ειδικά στους χώρους άθλησης παιδιών. Πολύ αργά ευαισθητοποιηθήκατε, κύριοι της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης. Η δικαιοσύνη όμως και οι πολίτες δεν είναι αργά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καταδεικνύεται η ανάγκη έναρξης μιας σοβαρής συζήτησης για τις πραγματικές προτεραιότητες και ανάγκες της κοινωνίας μας, επικεντρώνοντας επιτέλους το ενδιαφέρον στους κατοίκους του νησιού μας, στη νέα γενιά, στην ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών υγείας και παιδείας, με γνώμονα το σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον.

Είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενεργοποίηση των πολιτών και η συμμετοχή τους στα κοινά. Οι μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικές πρακτικές έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικές, όπως και τα πρόσωπα που τις εκφράζουν και τις εφαρμόζουν. Απαιτείται η συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, των νέων ανθρώπων και των ανθρώπων που μπορούν και θέλουν πραγματικά και μπορούν να εργαστούν για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στον τόπο μας και τη διαμόρφωση θετικών προοπτικών για τη νέα γενιά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί το ευκαιριακό ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας που άρχισαν επιτέλους να ασκούν δημόσια κριτική. Επειδή όμως μόνο με ευχολόγια, αφορισμούς και ευκαιριακή κριτική δεν αντιμετωπίζονται τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας, είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι έμπρακτα τις ατομικές και συλλογικές ευθύνες που μας αναλογούν με την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά.

αναρτήθηκε από Κώστας Κλουβάτος
http://naxos-think.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Από της 2 πρώτες προτάσεις παρατηρώ ότι και εσείς κύριοι διαχειριστές είστε της άποψης του να"ωριμάσει το θέμα" όπως είπε και ο κύριος Καραμανης.
Μην τρελαίνεστε ,, σας πήραμε χαμπάρι,,
Θα μου πεις εδώ συγκαλύπτετε τόσα και τόσα σε αυτό θα δώσετε δημοσιότητα?

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κατάλαβες ή δεν ξέρεις να διαβάζεις. Αλλά κ. Φράξιε, γιατί πρέπει να συμφωνούν όλοι μαζί σου;

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορήθηκα ότι έφυγε από τη ζωή ένας καλός πατριώτης από την Κωμιακή. Ο Γιάννης Λιαγούρης. Καλό το ταξίδι Γιάννη. Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι περισσότερο να ενημερώσει και εμάς.

Ιωάννης Ν. Μαράκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Παναγιώτης Ρήγας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γιώργος Α.Παπανδρέου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ε΄σαι τελικά άπαιχτος. Όλα τα κουλά από σένα να τα περιμένει κανείς.
Άσε τα προβοκατόρικα και απάντησε στο εξής απλό: Που έμαθες ορθογραφία; Και στο άλλο: γιατί άλλαξες χρωματάκι; Φιλάκια

Κώστας Καραμανλής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Προσπαθείς να αν-ορθογραφήσεις αλλά αυτή είναι η μ...ορθογραφία σου. Τέτοια γράμματα ξέρεις.Στις παπαριές όμως παίρνεις χρυσό. Το μόνο καλό είναι οτι έμαθες τη Μποτσουάνα από τον Τράγκα.
Πότε θα ξαναλλάξεις χρώμα για να μη χρειαστεί τότε να σε ρωτήσω?

Ανώνυμος είπε...

βρε μην τρώγεστε

Γιώργος Τράγκας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Α-ΝΑΞΙΟΣ είπε...

Προειδοποίηση

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πλάκα χρησιμοποιώντας ονόματα επωνύμων στα σχόλιά τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από τη δήθεν ανωνυμία τους. Αν χρειαστεί μπορεί άμεσα να διαπιστωθεί η διεύθυνσή τους.
Ας το έχουν υπόψη τους.
Εμείς επιμένουμε να αφήνουμε ζωντανή και άμεση τη δυνατότητα ανώνυμων σχολίων, πράγμα που άλλα Blogs το περιορίζουν.
Έχουμε αποδείξει ότι μας ενδιαφέρει η ζωντάνια της κριτικής και της διαφορετικότητας, δεν θα επιτρέψουμε όμως να τα αναιρέσουν κάποιοι ή να προσωποποιούν τις αντιθέσεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Για να ενημερωθούν οι πατριώτες σας λέω ότι η Εξόδιος Τελετή για το Γιάννη Λιαγούρη θα γίνει σήμερα στις 4 η ώρα το απόγευμα στο Κοιμητήριο του Παλαιού Ηρακλείου που βρίσκεται στην οδό Καρκαβίτσα κοντά στο τέρμα της οδού Πλαπούτα.
Εύκολα πάει κανείς από το Γαλάτσι γιατί είναι πολύ κοντά στο τέρμα της λεωφόρου Κύμης.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2009, έφυγε από τη ζωή ένας καλός πατριώτης και οικογενειάρχης από την Κωμιακή: Ο Γιάννης Λιαγούρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:00, στο νεκροταφείο του Ηρακλείου Αττικής (Παλαιό Ηράκλειο). Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία εντός του νεκροταφείου. Φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009, έφυγε από τη ζωή ένας καλός πατριώτης και οικογενειάρχης από την Κωμιακή: Ο Γιάννης Λιαγούρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:00, στο νεκροταφείο του Ηρακλείου Αττικής (Παλαιό Ηράκλειο). Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία εντός του νεκροταφείου. Φίλε Γιάννη, καλό σου ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

(Παρακαλώ να σβηστεί το παραπάνω σχόλιο όπου γράφτηκε εκ παραδρομής λάθος ημερομηνία)