Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Δεν καταλάβαμε κα Παπαρήγα τι ακριβώς εννοείτε με τι θέσεις σας για το στρατό


Παραθέτουμε απόσπασμα από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 6.11.09 καθώς και ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΚΚΕ, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Άμυνας και ομολογούμε ότι αδυνατούμε να τις σχολιάσουμε γιατί απλά μας φαίνονται απίστευτες.



Μόνο μισθοφόροι σε Ναυτικό - Αεροπορία
Κατάργηση της θητείας για στρατό προσαρμοσμένο απόλυτα στις ιμπεριαλιστικές ανάγκες, ανακοίνωσε χτες ο Β. Βενιζέλος



<<……Στην ουσία, με τις εξαγγελίες αυτές, μπαίνει στην τελική ευθεία η πλήρης κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και η στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων από «Επαγγελματίες Οπλίτες». Πρόκειται για γενική ΝΑΤΟική κατεύθυνση, καθώς αυτό επιτάσσουν οι σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες των ιμπεριαλιστικών επιτελείων για «ευέλικτες και ταχυκίνητες δυνάμεις» που θα επιχειρούν ανά τον κόσμο, χωρίς εθνικά σημεία αναφοράς και δεσμεύσεις.
Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας έκανε μια σειρά εξαγγελίες για «βελτίωση» της θητείας, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και μακριά από την πραγματικότητα που επικρατεί στις στρατιωτικές μονάδες, όπως: Ο κάθε νέος που κατατάσσεται στις Ενοπλες Δυνάμεις να καταγράφεται από τον ΟΑΕΔ και να αποκτά ατομική μερίδα. Λειτουργία στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Φοίτηση σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου. Επαναφορά της μετατροπής των διπλωμάτων οδήγησης οχημάτων και σκαφών, καθώς και χειρισμού μηχανημάτων έργων που χορηγεί ο Στρατός σε αντίστοιχα πολιτικού τύπου.>>




ΚΚΕ
Εξέλιξη υπαγορευμένη από το ΝΑΤΟ
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις ανακοινώσεις του υπουργού Αμυνας





Σε σχόλιο σχετικά με την κατάργηση της θητείας στην Αεροπορία και το Ναυτικό που ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η κατάργηση της θητείας στην Αεροπορία και το Ναυτικό οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της θητείας και τη μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μισθοφορικό στρατό, όπως επιτάσσει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη και για τα δικαιώματα του λαού και για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Επίσης αποδεικνύει ότι χρήματα υπάρχουν και βρίσκονται όταν πρόκειται για την ενίσχυση της πλουτοκρατίας, τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολέμους και επεμβάσεις».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ μπορεί να έχει ιδεολογικά δόγματα και ιστορικά στερεότυπα αλλά αυτές οι θέσεις είναι πάγιες και σύμφωνες με το πρόγραμμά του.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά μη σύμφωνες με την πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. Μη σύμφωνες με τη ΝΑΤΟική πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μερικοί σχολιαστές ή παριστάνουν ή κάνουν το βλάκα.
Σε λίγο θα συναγωνίζεται σε εθνικοφροσύνη και την άκρα δεξιά και πιθανά να δούμε και πανό με το σύνθημα ζήτω ο στρατός

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;

ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ;.ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ;. ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΦΥΛΛΑΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ;

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΨΩΡΟΚΩΣΣΤΑΙΝΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που ο προηγούμενος δηλώνει ευθαρσώς βλάκας.
Πήγαινε φαντάρος 30 μήνες κι εσύ να θαρείς πως κάνεις αντιιμπεριλιστική πολιτική.
Χάσατε την πολιτική, χάσατε και το μυαλό σας σύντροφοι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν αριστερά!!! Δηλαδή αν ο φαντάρος δεν πληρώνεται τότε δεν είναι μισθοφόρος!!!και κάνει και αντιΝατοική πολιτική!!! Η Κανέλη θα σας κάνει να σταυροκοπιέστε πέντε φορές την ημέρα και να φιάξετε μέτωπο με την άκρα δεξιά και τους δεσποτάδες του μεσαίωνα. Η έλλειψη πολιτικής και ο δογματισμός μπορεί να τρελάνει ακόμα και τον πιο καλοπροαίρετο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Είστε ωραίοι ρε Πασόκοι. Και σκ--- να σας σερβίρει ο Γιωργάκης θα τα βρείτε νόστημα.