Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Σε εκκρεμότητα η υδροδότηση μικρών νησιών

Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό περίπου 20 μικρά νησιά του Αιγαίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Παρότι κανονικά σήμερα έληγε η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο της εταιρείας «Υδροδοτική», που παρέχει νερό στα άνυδρα νησιά,προς το παρόν απετράπη το χειρότερο...

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη συνάντηση του πλοιοκτήτη με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκη αποφασίστηκε να δοθεί παράταση τουλάχιστον 20 ημερών, μέχρι να βρεθεί μια νομική φόρμουλα για να μη θεωρείται παράνομη η μεταφορά του νερού και τελικά να αποφασιστεί μία οριστική λύση, ώστε τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων που δεν διαθέτουν αυτόνομη ύδρευση να συνεχίσουν να προμηθεύονται νερό από την Αθήνα.

Τα νησιά που μέχρι σήμερα υδροδοτούνται από την Αθήνα είναι τα εξής: Τήνος, Δονούσα, Κουφονήσι, Αγαθονήσι, Αμοργός, Φολέγανδρος, Σίκινος, Κίμωλος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Πάτμος, Λειψοί, Ψέριμος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελλόριζο, Καλόλιμνος, Ρω, Μεγίστη, Παληόνησος.
Επίσης, η ίδια εταιρεία που σχεδόν μονοπωλιακά υδροδοτεί τα μικρά νησιά του Αιγαίου προμηθεύει νερό και σε δεκάδες βραχονησίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: